KB4087406 - Ispravka: Greška 9002 kada nema dovoljno prostora na disku za rast kritične evidencije u SQL Server 2014, 2016 i 2017

Simptomi

Kada pokrenete nekoliko operacija koje nisu za rast datoteka, kao što je pravljenje rezervne kopije u sistemima Microsoft SQL Server 2014, 2016 ili 2017, operacije mogu da iskoriste sav prostor na disku i nema dovoljno prostora za kritičan rast evidencije. Pošto baza podataka ne može da stvori više prostora za evidenciju, izmene baza podataka i sinhronizacija sa sekundarima ne uspevaju, oporavak ne uspe i baza podataka se ne može naći na mreži. Pored toga, možete dobiti neke od sledećih poruka o grešci:

  • Greška 9002, ozbiljnost: 17, država: 9. Evidencija transakcija za bazupodataka" Ime baze podataka " je puna zbog "AVAILABILITY_REPLICA"

  • Upozorenje 3052: Msg 3052, nivo 16, država 1, broj linije BACKUP LOG nije mogao da evidentira ispravke za bazu podataka 'Ime baze podataka'. Naredne rezervne kopije evidencije će biti potrebne da bi se tačka pravljenja rezervne kopije premjestila sa 'LSNID1' na 'LSNID2' nakon što se raspoloživi prostor za evidenciju evidentira.

  • Greška 3314 Tokom opozivanja evidentirane operacije u bazi podataka 'Ime baze podataka', došlo je do greške pri ID-u zapisa evidencije %S_LSN. Određena greška se obično evidentira kao greška u usluzi Windows evidencije događaja. Vratite bazu podataka ili datoteku u prethodno stanje iz rezervne kopije ili popravite bazu podataka.

Rešenje

Ova ispravka je uključena u sledeće kumulativne ispravke za SQL Server:

Kumulativna ispravka 1 za SQL Server 2016 SP2

Kumulativna ispravka 5 za SQL Server 2017

Kumulativna ispravka 8 za SQL Server 2016 SP1 

Kumulativna ispravka 11 za SQL Server 2014 SP2

About cumulative updates for SQL Server:

Svaka nova kumulativna ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodnu kumulativnu ispravku. Pogledajte najnovije kumulativne ispravke za SQL Server:

Najnovija kumulativna ispravka za SQL uslugu 2017

Najnovija kumulativna ispravka za SQL Server 2016

Najnovija kumulativna ispravka za SQL Server 2014

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Reference

Saznajte više o terminologiji koju Microsoft koristi za opisivanje softverskih ispravki.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×