KB4101502 - Ispravka: Pravljenje rezervne kopije baze podataka omogućeno za TDE sa kompresijom uzrokuje oštećenje baze podataka u SQL Serveru

Simptomi

Pretpostavimo da koristite Microsoft SQL Server 2016 i Microsoft SQL Server 2017. Omogućavate prozirno šifrovanje podataka (TDE) u bazi podataka, a zatim rezervnu e-bazu podataka rezervno koristite pomoću komprimovanja.

Kada pokušate da vratite bazu podataka u prethodno stanje iz ove rezervne kopije i proverite rezervnu kopiju datoteke pomoću SQL naredbe DISK-a, primetićete da proces pravljenja rezervne kopije oštećuje određenu stranicu baze podataka. Pored toga, možete dobiti poruku o grešci.

Slično tome, proces VRAĆANJA SA DISKA u prethodno STANJE može da ne uspe i da generiše poruku o grešci. Međutim, ovaj proces možete uspešno da završite pomoću CONTINUE_AFTER_ERROR opcije.

Msg 3183, nivo 16, država 1,LineNumber RESTORE je otkrio grešku na stranici (PageNumber) u bazi podataka "Ime baze podataka" kao što je pročitano iz skupa rezervnih kopija Msg 3013, nivo 16, država 1 Otkrivena je oštećenja skupa rezervnih kopija

Rešenje

Ovaj problem je rešen u sledećoj kumulativnoj ispravci za SQL Server:

Kumulativna ispravka 9 za SQL Server 2017     

Kumulativna ispravka 2 za SQL Server 2016 SP2

Kumulativna ispravka 9 za SQL Server 2016 SP1

Svaka nova kumulativna ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodnu kumulativnu ispravku. Pogledajte najnovije kumulativne ispravke za SQL Server:

Najnovija kumulativna ispravka za SQL Server 2017

Najnovija kumulativna ispravka za SQL Server 2016

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×