Rezime

Ova verzija programa SQL Server Management Studio (SSMS) funkcioniše sa svim podržanim verzijama sistema SQL Server 2008 do SQL Server 2017. On pruža najveći nivo podrške za najnovije funkcije u oblaku u Azure SQL bazi podataka i Azure SQL skladištu podataka.

Poboljšanja uključena u ovu ispravku

Ova ispravka uključuje sledeća poboljšanja:

Nadgledanje replikacije

 • Nadgledanje replikacije sada podržava registrovanje slušaoca za scenarije u kojima je publisher baza podataka ili distributerat baza podataka deo grupe dostupnosti. Sada možete da nadgledate okruženja replikacije u kojima je publisher baza podataka ili baza podataka distribucije deo grupe "Uvek u raspoloživosti".

Azure SQL skladište podataka

 • Dodaje podršku "Odbijena lokacija reda" za spoljne tabele u Azure SQL skladištu podataka.

Usluge integracije (IS)

 • Dodaje funkciju zakazivanja za SQL Server Integration Services (SSIS) pakete koji su raspoređeni u Azure SQL bazu podataka. Za razliku od SQL Server on-premise i SQL baze podataka Kontrolisana instanca (Preview), koje imaju SQL Server Agent kao prvoklasni planer zadataka, SQL baza podataka nema ugrađeni planer. Ova nova funkcija SSMS-a obezbeđuje poznati korisnički interfejs (korisnički interfejs) koji podseća na SQL Server Agent za planiranje paketa koji su raspoređeni u SQL Server bazu podataka. Ako koristite SQL Server bazu podataka za hostovanje baze podataka kataloga SSIS (SSISDB), možete da koristite ovu funkciju SSMS-a da biste generisali cevovode fabrike podataka, aktivnosti i okidače koji su potrebni za planiranje SSIS paketa. Zatim možete da uređujete i proširujete ove objekte u fabrici podataka. Više informacija potražite u članku Planiranje izvršavanja SSIS paketa u Azure SQL bazi podataka pomoću SSMS-a. Da biste saznali više o Azure Data Factory cevovodima, aktivnostima i okidačima, pogledajte Cevovodi i aktivnosti u Azure fabrici podataka i izvršenju cevovoda i okidači u Azure fabrici podataka.

 • Dodaje support za planiranje SSIS paketa u SQL Server Agent u sql Server kontrolisanoj instanci. Sada možete da kreirate sql Server Agent poslove za izvršavanje SSIS paketa u kontrolisanoj instanci.

Ispravke uključene u ovu ispravku

Sledeće ispravke su uključene u ovu ispravku:

Plan održavanja

Uvek na

 • Otklonjen je problem zbog kog kontrolna tabla "Uvek na kašnjenju" nije radila sa sistemom SQL Server 2012.

Skriptovanje

 • Otklonjen je problem zbog kog izvršavanje skripti uskladištene procedure u Azure SQL skladištu podataka ne funkcioniše za korisnike koji nisu administratori.

 • Otklonjen je problem zbog kog izvršavanje skripti baze podataka u Azure SQL bazi podataka nije izvršavalo skripte za svojstva SCOPED CONFIGURATION.

Telemetrija

 • Otklonjen je problem zbog kog se SSMS srušio kada ste pokušali da se povežete sa serverom nakon što ste odbili da pošaljete telemetriju.

Azure SQL baza podataka

 • Otklonjen je problem zbog kog korisnik ne može da postavi ili promeni nivo kompatibilnosti u padajuću listu na određeni nivo. Nivo kompatibilnosti je podrazumevano postavljen na prazan.

  Napomena Da bi podesio nivo kompatibilnosti na 150, korisnik i dalje mora da koristi dugme skripte i ručno uređuje skriptu.

Objekti upravljanja SQL serverom (SMO)

IntelliSense

 • Poboljšanja performansi da bi se smanjio volumen Upita intelliSense za podatke kolone. Ovo je posebno korisno kada radite na tabelama koje imaju mnogo kolona.

SSMS korisničke postavke

 • Otklonjen je problem zbog kog stranica sa opcijama nije ispravno imala ispravnu veličinu.

Razno

 • Poboljšani prikaz teksta na stranici sa detaljima statistike.

Usluge integracije (IS)

 • Bolja podrška za kontrolisanu instancu Azure SQL Server baze podataka.

 • Otklonjen je problem zbog kog korisnici nisu mogli da kreiraju katalog za SQL Server 2014 i prethodne verzije.

 • Otklonjena dva problema sa izveštajima:

  • Uklonjeno je ime računara za Azure servere.

  • Poboljšano rukovanje lokalizovanim imenima objekata.

Poznati problemi

Neki dijalozi prikazuju grešku nevažećeg izdanja kada radite sa novim izdanjima opšte nameneili Poslovne kritične Azure SQL Server baze podataka.

Kako dobiti ovu ispravku?

Aplikabilnost

Ova ispravka, kada se primeni putem usluga ažuriranja Windows servera (WSUS), primenljiva je samo na starije verzije SSMS-a 17.x  Ovaj paket će u potpunosti nadograditi prethodnih 17.x verzija.

Windows usluge ažuriranja softvera (WSUS)

Ispravke su sada dostupne za instalaciju putem WSUS-a.

Ručno preuzimanje

Da biste preuzeli SQL Server Management Studio verziju 17.7, posetite temu Preuzmite SQL Server Management Studio (SSMS) na Veb lokaciji Microsoft Docs.

Reference

Kompletnu dokumentaciju o izdanju ove ispravke pored ranijih izdanja potražite u temi SQL Server Management Studio (SSMS) na Veb lokaciji Microsoft Docs.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×