KB4342424 - Poboljšanje: ispravka za podršku QUERY_OPTIMIZER_COMPATIBILITY_LEVEL_n u opciji USE HINT u SQL Server 2017

Poboljšanje

Pretpostavimo da imate instaliran SQL Server 2017. Ovo poboljšanje uvodi novi USE HINT "QUERY_OPTIMIZER_COMPATIBILITY_LEVEL_n" da bi se ponašanje optimizatora upita primoralo na nivo upita, kao da je upit preveden sa nivoom kompatibilnosti baze podataka n, gde n predstavlja podržani nivo kompatibilnosti baze podataka sa sledeće liste: 100, 110, 120, 130 ili 140.

Beleške:

  • Ovaj podsetnik ne zamenu podrazumevane ili zastarele postavke procene kardinalnosti, ako je prisiljen putem konfigurisanja opsega baze podataka, zastavice za praćenje ili podsetnika upita.

    • Ako je procena zastarele kardinalnosti prisiljena putem DB konfiga, zastavice za praćenje ili nagoveštaja upita, upit će nastaviti da koristi zastarelu procenu kardinalnosti po uputstvu.

    • Ako se podrazumevana procena kardinalnosti koristi iz bilo kog razloga (prinudno ili zato što je upit pokrenuti bez opcije za prinudnu procenu zastarele kardinalnosti), upit će koristiti procenitelj kardinalnosti povezan sa optimizatorom upita za zahtevanu verziju baze podataka.

  • 'ENABLE_QUERY_OPTIMIZER_HOTFIXES', zastavica za praćenje (TF) 4199 i drugi metodi omogućavanja optimizatora hitnih ispravki mogu da zamene podrazumevano RTM ponašanje optimizatora u nekim slučajevima, bez obzira na traženi nivo kompatibilnosti baze podataka.

  • Ovaj savet utiče samo na ponašanje optimizatora upita. To ne utiče na druge funkcije SQL Servera koje mogu da zavise od nivoa kompatibilnosti baze podataka, kao što je dostupnost određenih funkcija baze podataka.

  • Ovaj savet ne zahteva posebne dozvole i može se koristiti sa vodičima za planiranje.

Više informacija

Za više informacija možete da pogledate sledeće veze:

Rešenje

Ova ispravka je uključena u sledeću kumulativnu ispravku za SQL Server:

       Kumulativna ispravka 10 za SQL Server 2017

Svaka nova kumulativna ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodnu kumulativnu ispravku. Pogledajte najnovije kumulativne ispravke za SQL Server:

Najnovija kumulativna ispravka za SQL Server 2017

Reference

Saznajte više o terminologijikoju Microsoft koristi za opisivanje softverskih ispravki.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×