Simptomi

Razmotrite sledeći scenario:

  • Imate instancu sistema Microsoft SQL Server 2017 koja ima podešavanje servera koje je povezano sa drugom instancom sistema SQL Server.

  • Korisnik bez premošćavanja koji proverava prava lokalnih smernica pokreće prvi povezani upit servera nakon ponovnog pokretanja SQL Server usluge.

U ovom scenariju, pokrenut je početni povezani upit servera, a svaki uzastopni povezani upit servera od strane bilo kog korisnika vraća poruke o greškama koje su slične sledećim:

OLE DB dobavljač usluga "SQLNCLI11" za povezani server "server_name" vratio je poruku "Došlo je do greške vezane za mrežu ili specifične instance prilikom uspostavljanja veze sa SQL serverom. Server nije pronađen ili mu se ne može pristupiti. Proverite da li je ime instance ispravno i da li je SQL Server konfigurisan da dozvoli daljinske veze. Više informacija potražite u članku SQL Server Books Online." OLE DB dobavljač "SQLNCLI11" za povezani server "server_name" vratio je poruku "Klijent ne može da uspostavi vezu". Msg 21, nivo 16, država 1, linija 0 Šifrovanje nije podržano na klijentu

Rešenje

Ovaj problem je rešen u sledećoj ispravci za SQL Server:

Kumulativna ispravka 12 za SQL Server 2017

Osnovni podaci o SQL Server builds

Svaka nova verzija za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i bezbednosne ispravke koje su bile u prethodnoj verziji. Preporučujemo da instalirate najnoviju verziju za svoju verziju sistema SQL Server:

Najnovija građa za SQL Server 2017

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Reference

Saznajte više o standardnoj terminologiji koju Microsoft koristi za opisivanje softverskih ispravki.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×