Simptome

Razmotrite sledeći scenario:

  • Koristite Microsoft SQL Server servisni paket 2 (SP2) kumulativne ispravke 2 (CU2) ili novije verzije.

  • Pokrećete instancu koja hostuje mnoge baze podataka (obično više od 200), a instanca je deo grupe "Uvek na dostupnosti" (AG) (obično sa ulogom sekundarnog servera). Beleške Sve korisničke baze podataka ne moraju da pripadaju AG-ovima.

  • Pokrećete aplikaciju usluga za količinsko kopiranje u senci (VSS) da biste zatražili rezervnu kopiju svih ili nekih baza podataka SQL Server instanci.

U ovom scenariju, SQL usluga pisca može da dođe do situacije zataškavanja i na neodređeno vreme zadrži zaključavanja na unutrašnjoj sistemskoj tabeli u masteru (sys.sysdbreg sa object_id 28). Štaviše, ove zaključavanja naizmenično sprečavaju čitanje iz sistemskih prikaza dinamičkog upravljanja (DMV) kao što su sys.dm_hadr_database_replica_states i mogu dovesti do drugog sekundarnog blokiranja u instanci. Pored toga, primetićete da analiza lanca blokova vraća sledeći izraz koji potiče od SQL Server VSS Writer kao blokatora glava:

"select name, recovery_model_desc, state_desc, CONVERT(integer, is_in_standby), ISNULL(source_database_id,0) from master.sys.databases"

Tada SQL Server status čekanja na ASYNC_NETWORK_IO.

Beleške Pošto je ASYNC_NETWORK_IO primenjena, wait_time neće premašiti dve sekunde (2000 ms). Međutim, tip čekanja će ostati na neodređeno vreme i ova situacija se nikada neće sama deblokirati. Zahteva da ubijete uslugu pisca da SQL deblokirate situaciju.

Među SPID-om blokiranim od strane ovog blokatora glava često će biti DBSTARTUP SPID (uvek sekundarni DB ponovi radnju).

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Rezoluciju

Ovaj problem je rešen u sledećim kumulativnim ispravkama za SQL Server:

Osnovni podaci o kumulativnim ispravkama za SQL Server:

Svaka nova kumulativna ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su uključene u prethodnu kumulativnu ispravku. Pogledajte najnovije kumulativne ispravke za SQL Server:

Reference

Saznajte više o terminologiji koju Microsoft koristi za opisivanja softverskih ispravki.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×