Simptome

Pretpostavimo da koristite SQL Server 2017 i imate mnogo paketa SQL Server Usluga integracije (SSIS), možda ćete primetiti da SSIS ili Power BI izveštaji sporadično ne uspevaju sa sledećim greškama isteka vremenskog ograničenja veze:

"_Main_XXXXX:Greška: SSIS kôd greške DTS_E_OLEDBERROR. Došlo je do OLE DB greške. Kôd greške: 0x80004005".

OLE DB zapis je dostupan. Izvor: "Microsoft SQL Server Izvorni klijent 11.0" Hresult: 0x80004005 Opis: "Isteklo je vremensko ograničenje prijavljivanja".

OLE DB zapis je dostupan. Izvor: "Microsoft SQL Server Izvorni klijent 11.0" Hresult: 0x80004005 Opis: "Nije moguće dovršiti proces prijavljivanja zbog kašnjenja u odzivu na prijavljivanje".

OLE DB zapis je dostupan. Izvor: "Microsoft SQL Server Izvorni klijent 11.0" Hresult: 0x80004005 Opis: "TCP dobavljač: greška vremenskog ograničenja [258]. "."

U suprotnom, ovaj problem nije ograničen samo na SSIS ili Power BI izveštaje. Bilo koja aplikacija može da pogodi probleme sa performansama i vremenska ograničenja prilikom povezivanja sa SQL Server. 

Ova ispravka uvodi dve nove kolone, error_code i op_history u sys.dm_os_buffer_descriptors DMV. Error_code kolona predstavlja informacije o grešci tokom najnovijih pokušaja popunjavanja bafera koji je u pitanju. Op_history kolona predstavlja operativnu istoriju bafera u bitnom formatu (4 bita po operaciji, ukupno 16 operacija, poslednja 4 bita predstavljaju najnoviju operaciju, a pomeranje nalevo dok vreme napreduje). 

Beleške Ovo rešenje ne rešava određene greške koje vidite prilikom popunjavanja stranica bafera. On samo izlaže informacije o kodovima grešaka i operacijama na baferima kako bi uz nove informacije bilo moguće izvršiti dodatno rešavanje problema. 

Osnovni uzrok

Problemi sa vremenskim ograničenjem i performansama su generički u prirodi i mogu da imaju mnogo osnovnih osnovnih uzroka. U ovom konkretnom slučaju postoji mnogo grešaka i ponovnih pokušaja koji se posmatraju prilikom pokušaja čitanja stranica sa podacima iz datoteka sa podacima i popunjavanja bafera memorije (predstavljanje memorije stranica sa podacima). Osnovni uzrok grešaka u populaciji bafera ne identifikuju se jasno kao osnovni kodovi greške pri pokušaju popunjavanja bafera koji nisu izloženi.

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Rezoluciju

Ovaj problem je rešen u sledećoj kumulativnom ažuriranju za SQL Server:

Osnovni podaci o kumulativnim ispravkama za SQL Server:

Svaka nova kumulativna ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su uključene u prethodnu kumulativnu ispravku. Pogledajte najnovije kumulativne ispravke za SQL Server:

Reference

Saznajte više o terminologiji koju Microsoft koristi za opisivanja softverskih ispravki.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×