Simptomi

Pretpostavimo da koristite sesiju koja poziva uskladištenu proceduru izvršavanja zajedničkog jezika (CLR) da biste pristupili podacima u sistemu Microsoft SQL Server, a ta procedura zauzvrat uspostavlja zasebnu vezu ("druga sesija") sa istim serverom umesto kontekstualne veze. Zatim, ako se sesija pozivanja prekine zbog vremenskog ili otkazivanja, druga sesija može postati siroče i postojaće u sistemu dok se ručno ne prekine pomoću komande KILL . Ako ta sesija siročića drži brave, druge sesije mogu biti blokirane čekajući da brave budu objavljene.

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Rešenje

Ovaj problem je rešen u sledećim kumulativnim ispravkama za SQL Server:

Kumulativne ispravke za SQL Server:

Svaka nova kumulativna ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodnu kumulativnu ispravku. Pogledajte najnovije kumulativne ispravke za SQL Server

Napomena Ispravka je podrazumevano isključena zbog potrebe za očuvanje zastarelog ponašanja CLR niti u SQL Serveru. Potrebno je da ga uključite samo ako vaš sistem ispoljava ranije pomenute simptome. Da biste omogućili ispravku, potrebno je da serveru dodate zastavicu za praćenje 6559 pomoću opcija pokretanja usluge mašine baze podataka. Imajte u seti se da se ova zastavica za praćenje može koristiti samo zajedno sa opcijama pokretanja sistema SQL Server. Ne može se postaviti pomoću komande DBCC TRACEON.

Reference

Saznajte više o terminologiji koju Microsoft koristi za opisivanje softverskih ispravki.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×