Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Uvod

Ovaj članak se odnosi na klijente koji dobijaju dodatnu četvrtu godinu besplatnih proširenih bezbednosnih ispravki (ESU) samo na Azure (kao što su Azure VMWare Solutions, Azure Nutanix Solution i drugi Azure proizvodi) na sledeći način:

 • Windows Server 2008 R2 servisni paket 1 (SP1)

 • Windows Server 2008 servisni paket 2 (SP2)

 • Windows Embedded POSReady 7

 • Windows Embedded Standard 7

 • Sve Azure virtuelne mašine (VMs) koje rade pod operativnim sistemima Windows Server 2008 R2 i Windows Server 2008 na platformama Azure, Azure Stack, Azure VMWare Solutions ili Azure Nutanix Solution.

Nakon 10. januara 2023. klijenti koji dobiju dodatnu četvrtu godinu besplatnih proširenih bezbednosnih ispravki (ESU) mogu da nastave da primaju bezbednosne ispravke tako što će instalirati stek ispravku servisiranja (SSU) navedenu ispod ili noviju verziju SSU-a i paketa za pripremu licenciranja za ESU:

Procedura

Da biste nastavili da dobijate bezbednosne ispravke posle 10. januara 2023, pratite ove korake:

 1. Morate da imate instalirane sledeće ispravke. Ako koristite Windows Update, te ispravke će automatski biti ponuđene po potrebi.

  VAЋNO Morate ponovo pokrenuti uređaj kada instalirate sledeće potrebne ispravke.

  • Morate da imate instaliranu SHA-2 ispravku (KB4474419) koja je datirana 23. septembra 2019. ili novija SHA-2 ispravka, a zatim ponovo pokrenite uređaj pre nego što primenite ovu ispravku. Ako koristite Windows Update, najnovija SHA-2 ispravka će vam se automatski ponuditi. Više informacija o ispravkama za SHA-2 potražite u članku Zahtevi podrške za potpisivanje SHA-2 koda za Windows i WSUS za 2019.

  • Za Windows Server 2008 R2 SP1, morate da imate instaliranu servisnu stek ispravku (SSU) (KB5017397) koja datira 13. septembra 2022. ili noviju. Više informacija o najnovijim ispravkama za SSU potražite u članku ADV990001 | Najnoviji stek servisiranja Novosti.

  • Za Windows Server 2008 SP2 morate da imate instaliranu servisnu stek ispravku (SSU) (KB5016129) koja datira 12. jula 2022. ili noviju. Više informacija o najnovijim ispravkama za SSU potražite u članku ADV990001 | Najnoviji stek servisiranja Novosti.

  • Za Windows Embedded POSReady 7 i Windows Embedded Standard 7 morate da imate instaliranu servisnu stek ispravku (SSU) koja datira 13. septembra 2022. (KB5017397) ili noviju. Više informacija o najnovijim ispravkama za SSU potražite u članku ADV990001 | Najnoviji stek servisiranja Novosti.

 2. Preuzmite i instalirajte paket za pripremu Novosti proširene bezbednosti (ESU). Više informacija potražite u sledećim člancima u Microsoft bazi znanja:

  • Za Windows Server 2008 R2 SP1 pogledajte paket proširenog bezbednosnog Novosti (ESU) licenciranja koji datiran 8. avgusta 2022. (KB5016892)

  • Za Windows Server 2008 SP2 pogledajte paket za pripremu proširenog Novosti (ESU) licenciranja koji datiran 8. avgusta 2022. (KB5016891)

  • Za Windows Embedded POSReady 7 i Windows Embedded Standard 7 pogledajte paket za pripremu proširenog bezbednosnog Novosti (ESU) licenciranja (KB4538483)

 3. Preuzmite šifru programskog dodatka ESU MAK sa VLSC portala i primenite i aktivirajte šifru programskog dodatka ESU MAK. Ako koristite alatku za upravljanje količinskom aktivacijom (VAMT) za primenu i aktiviranje tastera, pratite uputstva ovde.

Beleške Kada uspešno dovršite ovu proceduru, možete da nastavite da preuzimate mesečne ispravke putem uobičajenih kanala Windows Update, WSUS i Microsoft Update kataloga. Možete da nastavite da primenjujete ispravke pomoću željenog rešenja za upravljanje ispravkama.

Više informacija

Nije vam potreban dodatni ključ za primenu sledećih stavki:

 • Ne morate da primenjujete dodatni ESU ključ za Azure virtuelne mašine (VMs) ili Azure Stack HCI, verziju 21H2 ili noviju .

 • Za druge Azure proizvode kao što su Azure VMWare, Azure Nutanix rešenje Azure Stack (Hub, Edge) ili za sopstvene slike u usluzi Azure za Windows Server 2008 SP2 ili Windows Server 2008 R2 SP1, morate da primenite ključ ESU. Koraci za instaliranje, aktiviranje i primenu ESU-a isti su za četvrtu godinu pokrivenosti ESU-a.

 • Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU će vam automatski biti ponuđen ako ste ESU klijent. Da biste dobili samostalni paket za najnoviji SSU, potražite ga u katalogu Microsoft Update. Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja

Resurse

Dodatne informacije potražite u sledećim člancima: 

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×