Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Simptomi

In SQL Server 2019 on Linux, the external satellite process scripts like R, Python are nije moguće pristupiti nijednom direktorijumu izvan njihovog radnog direktorijuma.

Rešenje

Ovaj problem je rešen u sledećoj kumulativnoj ispravci za SQL Server:

Kumulativne ispravke za SQL Server:

Svaka nova kumulativna ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodnu kumulativnu ispravku. Pogledajte najnovije kumulativne ispravke za SQL Server:

Više informacija

Možete prilagoditi direktorijume kojima spoljni procesi imaju pristup tako što ćete korišćenjem mssql-conf alatke za postavljanje ili uklanjanje postavke "datadirectories" u odeljak o proširenosti datoteke za konfiguraciju /var/opt/mssql/mssql.conf.

vrednost postavke je lista direktorijuma razdvojenih dvotačkom koja će biti otkrivena na satelitske scenarije. Microsoft SQL Server Launchpad Daemon mora biti ponovo pokrenuti kada ste postavili ili omamli ovu postavku.

Satelitski procesi se pokreću kao mssql_satellite posebnog korisnika, kako bi nasledili iste dozvole za čitanje/pisanje/izvršavanje da bi direktorijuma navedenih u ovoj postavci kao što je dato ovom posebnom korisniku.

Primer:

#/bin/bash: /opt/mssql/bin/mssql-conf set extensibility.datadirectories "/opt/mssql/bin:/home/user/rscripts"

Sql Pokretanje launchpada za kompatibilnost servera Daemon mora ponovo da se pokrene da bi se primenilo ovu postavku. Pokrenite 'systemctl restart mssql-launchpadd.service'.

Sadržaj /var/opt/mssql/mssql.conf

[extensibility]

datadirectories = /opt/mssql/bin:/var

#/bin/bash: /opt/mssql/bin/mssql-conf unset extensibility.datadirectories

Sql Pokretanje launchpada za kompatibilnost servera Daemon mora ponovo da se pokrene da bi se primenilo ovu postavku. Molim vas, bežite

'systemctl ponovo pokrenite mssql-launchpadd.service'.

Sadržaj of /var/opt/mssql/mssql.conf

[extensibility]

Status

Ovo je podrazumevano dizajnirano kao tako da spoljni procesi ne mogu nasumično da pristupe nijednom sistemskom direktorijumu.

Reference

Saznajte više o terminologiji koju Microsoft koristi za opisivanje softverskih ispravki.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×