KB4533497 - Ispravka: Skripte eksternih satelitskih procesa kao što je R, Python nisu u mogućnosti da pristupe nijednom direktorijumu izvan svog radnog direktorijuma u SQL Server 2019

Simptomi

In SQL Server 2019 on Linux, the external satellite process scripts like R, Python are nije moguće pristupiti nijednom direktorijumu izvan njihovog radnog direktorijuma.

Rešenje

Ovaj problem je rešen u sledećoj kumulativnoj ispravci za SQL Server:

Kumulativne ispravke za SQL Server:

Svaka nova kumulativna ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodnu kumulativnu ispravku. Pogledajte najnovije kumulativne ispravke za SQL Server:

Više informacija

Možete prilagoditi direktorijume kojima spoljni procesi imaju pristup tako što ćete korišćenjem mssql-conf alatke za postavljanje ili uklanjanje postavke "datadirectories" u odeljak o proširenosti datoteke za konfiguraciju /var/opt/mssql/mssql.conf.

vrednost postavke je lista direktorijuma razdvojenih dvotačkom koja će biti otkrivena na satelitske scenarije. Microsoft SQL Server Launchpad Daemon mora biti ponovo pokrenuti kada ste postavili ili omamli ovu postavku.

Satelitski procesi se pokreću kao mssql_satellite posebnog korisnika, kako bi nasledili iste dozvole za čitanje/pisanje/izvršavanje da bi direktorijuma navedenih u ovoj postavci kao što je dato ovom posebnom korisniku.

Primer:

#/bin/bash: /opt/mssql/bin/mssql-conf set extensibility.datadirectories "/opt/mssql/bin:/home/user/rscripts"

Sql Pokretanje launchpada za kompatibilnost servera Daemon mora ponovo da se pokrene da bi se primenilo ovu postavku. Pokrenite 'systemctl restart mssql-launchpadd.service'.

Sadržaj /var/opt/mssql/mssql.conf

[extensibility]

datadirectories = /opt/mssql/bin:/var

#/bin/bash: /opt/mssql/bin/mssql-conf unset extensibility.datadirectories

Sql Pokretanje launchpada za kompatibilnost servera Daemon mora ponovo da se pokrene da bi se primenilo ovu postavku. Molim vas, bežite

'systemctl ponovo pokrenite mssql-launchpadd.service'.

Sadržaj of /var/opt/mssql/mssql.conf

[extensibility]

Status

Ovo je podrazumevano dizajnirano kao tako da spoljni procesi ne mogu nasumično da pristupe nijednom sistemskom direktorijumu.

Reference

Saznajte više o terminologiji koju Microsoft koristi za opisivanje softverskih ispravki.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×