KB4570006: Ažurirajte da biste onemogućili i uklonili komponentu RemoteFX vGPU u operativnom sistemu Windows

Pregled

RemoteFX vGPU više virtuelnih mašina može da deli fizički GPU. Ova funkcija je uvedena u operativnom sistemu Windows 7 i uklonjena kao opcija za korisnike u sistemu Windows Server 2019. Sada smo svesni da trenutna primena RemoteFX vGPU-a izgleda osetljiva na bezbednosne ranjivosti (pogledajteodeljak Sa najčešćim informacijama za CVE detalje ). Pošto su te novododate ranjivosti arhitektonski arhitektonski i ako je ona već uklonjena iz novijih verzija operativnog sistema Windows, bezbednosne ispravke za Windows od 13. aprila 2021. i sve zamenjene Windows ispravke više neće sadržati funkciju RemoteFX vGPU.

Ohrabrujemo da tražite alternativnu opciju vGPU-a. 

Vremenska linija

  • Ukidanje:RemoteFX vGPU je uklonjen uz izdanje operativnog sistema Windows 10, verzije 1809 i Windows Server 2019.

  • Onemogućavanje: RemoteFX vGPU je onemogućen na svim primenljivim Windows platformama u bezbednosnim ispravkama za Windows od jula 2020. (14. jul 2020).

  • Uklanjanje: RemoteFX vGPU će biti uklonjen sa svih primenljivih Windows platformi u bezbednosnim ispravkama za Windows iz aprila 2021. (13. april 2021.)

Alternative

Da biste umanjili potencijalne bezbednosne rizike u okviru RemoteFX vGPU, preporučujemo da korisnici razmotriju korišćenje alternativne vGPU tehnologije.

Bezbedna GPU virtuelizacija dostupna je putem diskrecije dodele uređaja (DDA) u Izdanjima Windows Server LTSC (Windows Server 2016, Windows Server 2019) i Windows Server SAC izdanjima (Windows Server, verzija 1803 i novije verzije).

Najčešća pitanja

Više nećemo objavljujeti bezbednosne ili nesigurne ispravke za RemoteFX vGPU.

Ako imate RemoteFX vGPU adapter povezan sa VM pre nego što instalirate bezbednosnu ispravku od 13. aprila 2021. godine, morate da uklonite vGPU adapter pre nego što ponovo pokrećete VM. 

Bezbedna GPU virtuelizacija dostupna je putem diskretne dodele uređaja (DDA) u Izdanjima Windows Server LTSC (Windows Server 2016 i Windows Server 2019) i Windows Server SAC izdanjima (Windows Server, verzija 1803 i novije verzije). Ako imate verziju operativnog sistema Windows stariju od verzije Windows 10, verzija 1607, razmotrite nadogradnju.

ne. RemoteFX vGPU je jedina remoteFX funkcija koja je onemogućena.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×