Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Simptomi

Kada pokrenete mnogo masovnih umetanja u kolone u programima Microsoft SQL Server 2017 i 2019 na računaru koji nema dovoljno memorije, možete dobiti grešku o vremenskom vremenu dodele memorije.

Status

Microsoft je potvrdio da je u tome problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Više informacija

Za skladištenje masovnog umetanja u koloni možda će biti potrebno mnogo memorije za operator za umetanje kolone i sve druge operatore za potrošnju memorije u upitu, kao što je sortiranje.

Program podrazumevano SQL Server 25 sekundi da dobije dodelu memorije. Ako masovno umetanje i dalje ne može da dobije neophodnu memoriju, ona se vraća na suvišno umetanje kako bi se uverili da upiti mogu da napreduju. (Više informacija o trikovanih umetanja potražite u temi Indeksi u kolonama – Vodič za učitavanje podataka).

Međutim, do ovoga dolazi samo kada je broj aktivnih sesija sa dodelom memorije u trenutnoj grupa resursa manji od određene praga koja je proporcionalna broju logičkih jezgova. Ako je broj takvih istovremenih sesija prevelik, masovni upit za umetanje možda neće uspeti i može da generiše grešku za dodelu vremena dodele memorije nakon 25 sekundi. To može da napravi neočekivane probleme za aplikacije za učitavanje podataka. Ovo ažuriranje menja način na koji masovno umetanje čeka da se dodeli memorija. Umetanje će sada koristiti vrednost vremenskog isteka koja se izračunava slično kao bilo koja druga vrsta upita.

Rezolucija

Ovaj problem je rešen u sledećim kumulativnim ispravkama za SQL Server:

Svaka nova kumulativna ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su uključene u prethodnu kumulativnu ispravku. Pogledajte najnovije kumulativne ispravke za SQL Server:

Reference

Saznajte više o terminologiji kojuMicrosoft koristi za opisu softverskih ispravki.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×