Srodne teme
×

Rezime

Ovo ažuriranje rešava sledeće probleme: 

 • Active Directory atributi nisu ispravno napisani tokom operacije izmene Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) sa promenama više određenih atributa.

 • Windows serveri mogu neočekivano da se ponovo pokrenite nakon instaliranja ispravke od 11. januara 2022. Windows na kontrolerima domena (DCs).

Važno: 

 • Windows 7 i Windows Server 2008 R2 dostigli su kraj glavne podrške i sada su u produženoj bezbednosnoj ispravki (ESU) podršci.

 • Počevši od jula 2020. godine, više neće biti opcionalnih izdanja koja nisu bezbednosna (poznata kao "C" izdanja) za ovaj operativni sistem. Operativni sistemi u produženoj podršci imaju samo kumulativne mesečne bezbednosne ispravke (poznate kao "B" ili "Ažuriraj utorak").

 • Proverite da  li ste instalirali potrebne ispravke navedene u odeljku Kako da nabavite ovu ispravku pre instaliranja ove ispravke. 

 • Informacije o različitim tipovima Windows, kao što su kritične, bezbednosne, upravljački programski paketi, servisni paketi i tako dalje, potražite u sledećem članku. Da biste prikazali druge beleške i poruke, pogledajte matičnu stranicu Windows 7 i Windows Server 2008 R2 istorija ažuriranja.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom 

Zaokrenite posao 

Kada instalirate ovu ispravku i ponovo pokrenete uređaj, možda ćete dobiti grešku "Konfigurisanje Windows ažuriranja. Vraćanje promena. Nemojte isključiti računar", a ažuriranje može da se pojavi kao Neuspelo u istoriji ažuriranja.

To se očekuje u sledećim okolnostima:

 • Ako ovu ispravku instalirate na uređaju koji radi pod izdanjem koje nije podržano za ESU. Kompletnu listu izdanja koja su podržana možete da vidite u KB4497181.

 • Ako nemate instaliranu i aktiviranu šifru ESU MAK dodatka.

Ako ste kupili ESU šifru i naišli na ovaj problem, proverite da li ste primenili sve preduslove i da je šifra aktivirana. Informacije o aktivaciji potražite u ovoj objavi na blogu. Informacije o preduslovima potražite u odeljku Kako da nabavite ovu ispravku u ovom članku.

Određene operacije, kao što je preimenovanje, koje izvršavate na datotekama ili fasciklama koje se izvršavaju na klaster deljenoj jačini zvuka (CSV) mogu biti neuspešne uz grešku "STATUS_BAD_IMPERSONATION_LEVEL (0xC00000A5)". Do ovoga dolazi kada izvršite operaciju na CSV čvoru vlasnika iz procesa koji nema administratorske privilegije.

Uradite nešto od sledećeg: 

 • Izvršite operaciju iz procesa koji ima privilegiju administratora.

 • Izvršite operaciju iz čvara koji nema vlasništvo nad CSV-om.

Microsoft radi na rešenju i obezbediće ispravku u narednom izdanju. 

Kada instaliraju ovu ispravku ili noviju ispravku, korisnici mogu naići na prolazne greške prilikom potvrde identiteta prilikom potvrde identiteta pomoću NTLM protokola sa kontrolerima domena koji rade Windows Server 2008 R2.

Okruženja na koja ovaj problem utiče mogu da dovrše sledeće događaje:

 • Greška 4625 u evidenciji događaja kontrolera domena servera.

 • Netlogon Događaj 5833, koji se nalazi u evidenciji događaja sistema kontrolera domena.

Ovaj problem je rešen u KB5009610 (mesečna zbirna ispravka) i KB5009621 (samo bezbednosna ispravka)

Ovaj problem ne postoji u novijim verzijama sistema Windows Server i možete ga izbeći tako što ćete nadograditi kontrolere domena Windows Server 2008 R2 na noviju verziju sistema Windows Server.

Kako da nabavite ovu ispravku

Katalog usluge Microsoft Update

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update katalog.

Pre instaliranja ove ispravke

Da biste instalirali ispravke za Windows 7 SP1 ili Windows Server 2008 R2 SP1 objavljene dana ili posle jula 2019, morate da imate instalirane sledeće neophodne ispravke.

 • Instalirajte ispravke podrške za potpisivanje SHA-2 koda:

  Morate da imate instaliranu SHA-2 ispravku (KB4474419) koja je datirana 23. septembra 2019. ili novija SHA-2 ispravka, a zatim ponovo pokrenite uređaj pre nego što primenite ovu ispravku. Više informacija o sha-2 ispravkama potražite u zahtevu podrške za podršku za sha-2 kodove za Windows i WSUS.

  Morate da instalirate ispravku steka servisnog paketa (SSU) (KB4490628) koja je dat 12. marta 2019. Kada instalirate ispravku KB4490628, preporučujemo da instalirate najnoviju SSU ispravku. Više informacija o najnovijoj ispravki za SSU za Windows 7 SP1 ili Windows Server 2008 R2 SP1 potražite u |Najnovije ispravke servisnog steka.

 • Instaliranje proširene bezbednosne ispravke (ESU):

  Morate da instalirate paket za pripremu proširenih bezbednosnih ispravki (ESU) (KB4538483) ili "Ispravku za proširene bezbednosne ispravke (ESU) paketa za pripremu licenciranja" (KB4575903). Paket za pripremu ESU licenciranja će vam biti ponuđen iz softvera WSUS. Da biste nabavili standalne pakete za pripremu ESU licenciranja, potražite ga u Microsoft Update katalogu.

  Morate da kupite proširenu bezbednosnu ispravku (ESU) za verzije ovih operativnih sistema i pratite procedure u KB4522133 da biste nastavili da dobijate bezbednosne ispravke kada se završi proširena podrška. Proširena podrška za Windows 7 SP1 i Windows Server 2008 R2 SP1 završila se 14. januara 2020.

VažnoMorate ponovo da pokrenete uređaj kada instalirate ove potrebne ispravke.

Informacije o datoteci

Preuzmite informacije 5010798 o datoteci za ažuriranje da biste dobili listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki.

Reference

Dodatne informacije o ESU i tome koja su izdanja podržana potražite u KB4497181.

Saznajte više o terminologiji koju Microsoft koristi za opisu softverskih ispravki.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×