Srodne teme
×

Rezime

Ova ispravka obuhvata poboljšanja za sledeći problem:

 • Rešava poznati problem koji može dovesti do neuspešnih potvrda identiteta za neke usluge na serveru ili klijentu nakon instalacije ispravke od 10. maja 2022. na kontrolerima domena. Ove usluge obuhvataju Server mrežnih smernica (NPS), Usmeravanje i uslugu daljinskog pristupa (RRAS),Radijus, Extensible Authentication Protocol (EAP) i Zaštićeni protokol za proširivi protokol za potvrdu identiteta (PEAP). Problem utiče na način na koji kontroler domena upravlja mapiranjem certifikata na računare naloge. Ovaj problem utiče samo na servere koji se koriste kao kontroleri domena i servere međumedijalnih aplikacija koji potvrdjuju identitet upravljačima domena; to ne utiče na klijentske Windows uređaje.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Trenutno nismo svesni problema koji utiču na ovu ispravku.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Da biste instalirali ispravke za Windows Server 2008 R2 SP1 objavljene jula 2019. ili posle jula 2019, morate da imate instalirane sledeće potrebne ispravke.

 • Instalirajte ispravke podrške za potpisivanje SHA-2 koda:

  Morate da imate instaliranu SHA-2 ispravku (KB4474419) koja je datirana 23. septembra 2019. ili novija SHA-2 ispravka, a zatim ponovo pokrenite uređaj pre nego što primenite ovu ispravku. Više informacija o ispravkama za SHA-2 potražite u članku Zahtevi podrške za potpisivanje SHA-2 koda za 2019. godinu za Windows i WSUS.

  Morate da imate instaliranu stek ispravku servisiranja (SSU) (KB4490628) koja datira 12. marta 2019. Kada se instalira ispravka KB4490628, preporučujemo da instalirate najnoviju SSU ispravku. Više informacija o najnovijoj SSU ispravki za Windows Server 2008 R2 SP1 potražite u članku ADV990001 | Najnovija ažuriranja steka servisiranja.

 • Instaliranje proširene bezbednosne ispravke (ESU):

  Morate da instalirate paket za pripremu licenciranja proširenih bezbednosnih ispravki (ESU) (KB4538483) ili "Ispravku za proširene bezbednosne ispravke (ESU) paketa za pripremu licenciranja" (KB4575903). Paket za pripremu ESU licenciranja biće vam ponuđen iz usluge WSUS. Da biste dobili samostalni paket za paket za pripremu ESU licenciranja, potražite ga u Microsoft Update katalogu.

  Morate da kupite prošireno bezbednosno ažuriranje (ESU) za lokalne verzije ovih operativnih sistema i pratite procedure u KB4522133 da biste nastavili da primate bezbednosne ispravke nakon isteka proširene podrške. Proširena podrška za Windows Server 2008 R2 SP1 završena je 14. januara 2020.

VAЋNOMorate ponovo pokrenuti uređaj kada instalirate ove potrebne ispravke.

Mesečne zbirne ispravke su kumulativne i uključuju bezbednosne i sve ispravke kvaliteta. Ako koristite mesečne zbirne ispravke, morate da instalirate ovu ispravku i mesečnu zbirnu ispravku objavljenu 10. maja 2022. da biste dobili ispravke kvaliteta za maj 2022. Ako ste već instalirali ispravke objavljene 10. maja 2022, ne morate da deinstalirate ispravku na koju ovo utiče pre nego što instalirate sve novije ispravke, uključujući ovu ispravku.

Ako koristite samo bezbednosne ispravke za Windows server, morate da instalirate ovu ispravku samo za maj 2022. Samo bezbednosne ispravke nisu kumulativne, a takođe ćete morati da instalirate sve prethodne ispravke samo za bezbednost da biste u potpunosti ažurirali.

Preuzmi ovo ažuriranje

Vaћno Instalirajte ovu ispravku na svim upravljačima domena i serverima aplikacija koji potvrde identitet kontrolera domena. Serveri posrednih aplikacija uključuju servere smernica mreže (NPS), RADIUS, Certification Authority (CA) i veb servere.

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Ne

Pogledajte ostale opcije u nastavku.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS) i Microsoft krajnje tačke Configuration Manager

Ne

Te ispravke možete ručno da uvezete u Windows Server Update Services (WSUS) ili Microsoft Endpoint Configuration Manager. Uputstva za WSUS potražite u članku WSUS i lokacija kataloga. Uputstva za Upravljanje konfiguracijom potražite u članku Uvoz ispravki iz Microsoft Update kataloga.

Beleške Kada se ova ispravka instalira, ako ste koristili bilo koje privremeno rešenje ili umanjivanje za ovaj problem, one više nisu potrebne i preporučujemo da ih uklonite. To uključuje uklanjanje ključa registratora (CertificateMappingMethods = 0x1F) dokumentovanog u odeljku ključa registratora SChannelkB5014754. Ne treba ništa da uradite na strani klijenta da biste rešili ovaj problem sa potvrdom identiteta.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za ispravku KB5014987.

Reference

Dodatne informacije o ESU i o tome koja izdanja su podržana potražite u članku KB4497181.

Saznajte više o standardnoj terminologiji koja se koristi za opisivanja Microsoft softverskih ispravki.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×