Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Uvod

Ovaj članak se odnosi na klijente koji su kupili proširene bezbednosne ispravke (ESU) za sledeće verzije i izdanja sistema Windows Server 2012:

 • Windows Server 2012 R2 Standard, Datacenter i Embedded Systems

 • Windows Server 2012 Standard, Datacenter i Embedded Systems

Procedura

Da biste nastavili da dobijate bezbednosne ispravke posle 10. oktobra 2023, pratite ove korake:

 1. Za sve Windows Server 2012 i Windows Server 2012 R2 servere morate da imate instalirane sledeće ispravke. Ako koristite Windows Update, te ispravke će automatski biti ponuđene po potrebi. 

  VAЋNO Morate ponovo pokrenuti uređaj kada instalirate sledeće potrebne ispravke.

 2. Preuzmite i instalirajte paket za pripremu Novosti proširene bezbednosti (ESU). Više informacija potražite u sledećim člancima u Microsoft bazi znanja:

  VAЋNO Ako vam nisu ponuđene najnovije kumulativne ispravke (bezbednosne ispravke), morate da instalirate sledeću ispravku.

  BELEŠKE

  • Paket za pripremu licenciranja nije potreban za preuzimanje ispravki za Windows Server 2012 ili Windows Server 2012 R2 ESU na Azure, Azure Arc ili Azure Stack HCI, verziji 22H2.

  • Windows Server 2012 i Windows Server 2012 R2 računari koji imaju mesečnu zbirnu ispravku koja datirano 12. jula 2022. ili posle toga ne moraju da instaliraju paket za pripremu licenciranja.

  • Računari sa sistemom Windows Server 2012 i Windows Server 2012 R2 koji pokreću verziju izdanja bez instaliranih ispravki ili imaju instalirane neke ispravke koje datuju pre 12. jula 2022. moraju da imaju paket za pripremu licenciranja instaliran iz usluga Windows Server Update Services (WSUS) ili Microsoft Update kataloga ( pogledajte KB5017220 iliKB5017221).

  • Klijenti koji koriste scan Cab za instaliranje ispravke od 14. novembra 2023. (KB5032247 ili KB5032249) treba da preuzmu paket za pripremu licenciranja iz Microsoft Update kataloga (pogledajte KB5017220 ili KB5017221) i ručno instaliraju paket.

  • Za Windows Server 2012 R2, pogledajte paket za pripremu proširenog Novosti (ESU) licenciranja koji je datiran 10. avgusta 2022. (KB5017220).

  • Za Windows Server 2012, pogledajte paket za pripremu proširenog Novosti (ESU) licenciranja koji datiran 10. avgusta 2022. (KB5017221).

 3. Koristite jedan od sledećih koraka.

  Kada uspešno dovršite korake, možete da nastavite da preuzimate mesečne ispravke putem uobičajenih kanala usluga Windows Update, WSUS i Microsoft Update kataloga. Možete da nastavite sa primenom ispravki pomoću željenog rešenja za upravljanje ispravkama.

  Koraci za Azure

  Možete da migrirate lokalne servere koji pokreću verziju windows servera koja je dostigla ili je skoro dostigla kraj proširene podrške u Azure, gde možete da nastavite da ih pokrećete kao virtuelne mašine.

  Više informacija o migriranju u Azure potražite u članku Proširena bezbednosna Novosti za Windows Server pregled.

  Koraci za Azure Stack HCI

  1. Uključite zastarelu podršku za OS za Azure virtuelnu verifikaciju.

   Pratite ova uputstva da biste uključili zastarelu podršku za OS za Azure virtuelnu verifikaciju:

  2. Omogući pristup za nove virtuelne mašine

   Morate da omogućite i zastareli pristup podršci za operativni sistem za svaku virtuelnu mašinu koja zahteva ESU. Sledite ova uputstva:

  3. Instaliraj proširene bezbednosne Novosti

   Kada podesite zastarelu podršku za OS, možete da instalirate besplatne proširene bezbednosne Novosti za virtuelne mašine koje ispunjavaju uslove na klasteru. Instalirajte ispravke koristeći trenutni metod željene opcije; Na primer, Windows Update, Windows Server Update Services (WSUS), Microsoft Update katalog

  Više informacija potražite u članku Proširene bezbednosne Novosti (ESU) putem usluge Azure Stack HCI.

  Koraci za Azure Arc

  1. Za Windows servere koji se pokreću lokalno bez usluge Azure Arc:

   1. Preuzmite šifru programskog dodatka ESU MAK sa VLSC portala.

   2. Primenite i aktivirajte šifru programskog dodatka ESU MAK pomoću Slmgr.vbs ILI VAMT alatke.

   3. Koraci za instaliranje , aktiviranje i primenu ESU-a za Windows Server 2012 i Windows Server 2012 R2 isti su kao za Windows Server 2008 i Windows Server 2008 R2.

  2. Za Windows servere koji se lokalno pokreću uz Azure Arc.

   1. Primena MAK ključa nije neophodna ako windows serveri rade na virtuelnim mašinama (VMs) u uslugama Azure ili Azure Stack HCI, verzija 22H2 ili uređaji koji su Azure-Arc omogućeni i prijavljeni za uslugu Pay-As-You-Go bez ključa.

   2. Da biste primenili proširene bezbednosne Novosti koje omogućava Azure Arc, morate da unesete uređaje na servere omogućene za Azure Arc primenom agenta povezane mašine. Zatim možete da obezbedite i povežete licence proširenih bezbednosnih ispravki sa serverima omogućenim za Azure Arc, nudeći fleksibilnost usluge Pay-as-you-Go, mesečne usluge na naplati za Azure.

   3. Serveri omogućeni za Azure Arc upisani za ESU za Windows Server 2012 primaju Azure Update Management, konfiguraciju računara i mogućnost praćenja promena i zaliha bez dodatnih troškova. Više informacija potražite u članku Priprema za isporuku proširenih bezbednosnih Novosti za Windows Server 2012 putem usluge Azure Arc.

   4. Obezbedite pristup krajnjim tačkama "microsoft.com/pkiops/certs"
    Ako ne možete da otvorite pristup ovoj krajnjim tačkama, možete da preuzmete posredni ca (važi do 6 meseci) na serverima na kojima je omogućen Azure Arc kao rešenje za zaustavljanje.

    • Za Azure Commercial Cloud, preuzmite ovaj posredni ca koji je objavila korporacija Microsoft. Instalirajte preuzeti certifikat kao lokalni računar u okviru Posredni autoriteti za izdavanje certifikata\Certifikati. Koristite sledeću komandu da biste ispravno instalirali certifikat:

     certutil -addstore CA 'Microsoft Azure TLS Issuing CA 01 - xsign.crt'

    • Za Azure Government Cloud, preuzmite ovaj posredni ca koji je objavila korporacija Microsoft. Instalirajte preuzeti certifikat kao lokalni računar u okviru Posredni autoriteti za izdavanje certifikata\Certifikati. Koristite sledeću komandu da biste ispravno instalirali certifikat:

     certutil -addstore CA 'Microsoft Azure TLS Issuing CA 02 - xsign.crt'

  Više informacija potražite u članku Isporuka proširenih bezbednosnih Novosti za Windows Server 2012.

Više informacija

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU će vam automatski biti ponuđen ako ste ESU klijent. Da biste dobili samostalni paket za najnoviji SSU, potražite ga u katalogu Microsoft Update. Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

 • Za druge Azure proizvode kao što su Azure VMWare, Azure Nutanix Solution, Azure Stack (Hub, Edge) ili za sopstvene slike u usluzi Azure za Windows Server 2012 ili Windows Server 2012 R2, morate da primenite ključ ESU.

 • Azure resursi zahtevaju ažurirane SSL/TLS certifikate da biste se uverili da su krajnje tačke dostupne i ažurirane.

 • Azure resursi zahtevaju povezivanje sa uslugom MetaData Service Azure instance (IMDS).

Reference

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×