Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.

BROJ VSTS bube: 302851VSTS broj greške: 302848CI 17820

Simptomi

Standardna 64-bitna izdanja sistema Microsoft SQL Server 2005 i novije verzije koje imaju podešene privilegije "Zaključaj stranice u memoriji" za nalog usluge SQL Server Engine ne koriste API-je za proširenja prozora adrese (AWE) za dodelu memorije bafera. Upotreba AWE API-ja na 64-bitna izdanja SQL Servera za dodelu memorije bafera u bazenu poznata je kao Zaključane stranice. Paket cumulative Update 2 za SQL Server 2008 servisni paket 1 i kumulativna ispravka paket 4 za SQL Server 2005 servisni paket 3 pružaju podršku za zaključane stranice.Napomena Enterprise i Developer 64-bitna izdanja sistema SQL Server 2005 i novije verzije podrazumevano podržavaju zaključane stranice. Više informacija potražite na sledećoj Microsoft Developer Network (MSDN) Web lokaciji:

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms187499.aspx

Više informacija

Kumulativne ispravke uvode zastavicu za praćenje 845 i omogućavaju SQL Server 2008 64-bitno Standardno izdanje i SQL Server 2005 64-bitno standardno izdanje da bi se omogućile zaključane stranice ako je privilegija "Zaključane stranice u memoriji" podešena za nalog usluge SQL Server Engine Service. Napomena Ova zastavica za praćenje nije potrebna klijentima koji koriste Enterprise 64-bitna izdanja ili 64-bitna izdanja sistema SQL Server. Omogućavanje ove zastavice za praćenje na ovim izdanjima nema efekta. Da biste koristili ovu zastavicu za praćenje, zastavicu morate postaviti kao opciju pokretanja za SQL Server pomoću parametra –T. Za više informacija o omogućavanju zastavice za praćenje kao opcije pokretanja posetite sledeću MSDN Web lokaciju:http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms190737.aspx Da biste seuverili da je zastavica za praćenje omogućila zaključane stranice u 64-bitna izdanja sistema SQL Server, proverite da li je sledeća poruka napisana u datoteci evidencije grešaka sistema SQL Server pri pokretanju:

Korišćenje zaključanih stranica za bafer bazenAko ne vidite ovu poruku u datoteci evidencije grešaka, uradite sledeće:

  • Uverite se da imate zastavicu za praćenje 845 ispravno postavljenu. Zastavice za praćenje koje su postavljene kao opcije pokretanja štampaju se na vrhu datoteke evidencije grešaka.

  • Uverite se da nalog usluge za SQL Server ima omogućenu privilegiju zaključavanja stranica u memoriji. Ove dozvole ne morate da postavljate ako je nalog usluge SQL Server LOKALNI SISTEMSKI nalog. Za više informacija posetite sledeću MSDN Web lokaciju:http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms190730.aspx

Omogućavanje zaključanih stranica može imati negativan uticaj na sistem. Trebalo bi da pažljivo razmotrite sve potencijalne efekte pre korišćenja zaključanih stranica, čak i u izdanjima Enterprise i Developer.Napomena o sql Server 2008 R2 standardnom izdanju (64-bitno): Microsoft SQL Server 2008 R2 Standard Edition (64-bitne, sve verzije RTM i novije verzije) takođe zahtevaju da se zastavica za praćenje 845 doda kao parametar pokretanja kako bi SQL Server mogao da koristi zaključane stranice za Baferski prostor kada se nalogu SQL Server usluge dodeli privilegija "Zaključaj stranice u memoriji".Napomena o standardnom izdanju sistema SQL Server 2012 (64-bitni): Microsoft SQL Server 2012 Standard Edition (64-bitni) ne zahteva da omogućite bilo koju zastavicu za praćenje da biste dozvolili SQL Serveru da koristi zaključane stranice za baferski prostor kada je nalogu SQL Server usluge dodeljena privilegija "Zaključane stranice u memoriji".

Više informacija o kumulativnom paketu ispravki 4 za SQL Server 2005 servisni paket 3

Za više informacija o tome koje datoteke se menjaju i za informacije o bilo kojim preduslovima za primenu paketa kumulativnih ispravki koji sadrži hitnu ispravku opisanu u ovom članku Microsoft baze znanja kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

970279 Kumulativni paket ispravki 4 za SQL Server 2005 servisni paket 3

Više informacija o kumulativnom paketu ispravki 2 za SQL Server 2008 servisni paket 1

Za više informacija o ovom paketu kumulativnih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

970315 Kumulativni paket ispravki 2 za SQL Server 2008 servisni paket 1

Za više informacija o efektima korišćenja zaključanih stranica sa SQL serverom kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

918483Kako smanjiti stranične memorije bafer bazena u 64-bitni verziji sistema SQL Server Za dodatne informacije o omogućavanju funkcija "zaključanih stranica" u sistemu SQL Server 2012 i drugim verzijama kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2659143 Omogućavanje funkcije "zaključane stranice" u sistemu SQL Server 2012

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×