KB974795 - Korak paketa koji upućuje na Microsoft Dynamics NAV 4.0 NODBC izvor podataka ne može biti označen kao "Dovršen" ako koristite NODBC upravljački program u SSIS paketima sistema Microsoft SQL Server 2008

Brzo objavljeni članci pružaju informacije direktno iz Microsoft organizacije za podršku. Informacije koje se ovde nalaze kreiraju se kao odgovor na nove ili jedinstvene teme ili su namenjene dopunjavanje drugih informacija iz baze znanja.

Microsoft Business Solutions-Navision 4.0 i Microsoft Navision 4.0 sada su deo programa Microsoft Dynamics NAV 4.0. Sve reference na Microsoft Business Solutions-Navision ili Microsoft Navision 4.0 odnose se na Microsoft Dynamics NAV.

Ovaj članak se primenjuje na Microsoft Dynamics NAV za sve zemlje i sve jezičke lokalne standarde.

Simptomi

Ako koristite Microsoft Dynamics NAV 4.0 NODBC upravljački program kao .NET ODBC izvor podataka u Microsoft SQL Server 2008 SQL Server Integration Services (SSIS) paketu, korak paketa koji upućuje na NODBC izvor podataka ne može biti označen kao "Dovršeno". Zbog toga sledeći zavisni koraci paketa ne mogu da se započnu. Do ovog problema dolazi čak i ako je korak paketa koji upućuje na NODBC izvor podataka dovršen. U nekim slučajevima dobijate sledeću poruku o grešci kada pokušate da pokrenete SSIS pakete u Microsoft SQL Server Business Intelligence Development Studio (BIDS):

DTS Runtime Surogat je prestao da radi. SSIS modul za otklanjanje grešaka je prestao da radi.

U drugim slučajevima ne dobijate nikakvu poruku o grešci. Međutim, sledeći zavisni koraci ne mogu da se započnu. Do ovog problema dolazi ako pokrenete SSIS paket u BIDS-u ili pomoću uslužnog programa DTExec.exe.Napomene

  • Ako je NODBC upravljački program zamenjen drugim 32-bitnim ODBC upravljačkim programom u istim SSIS paketima, do ovog problema ne dolazi.

  • SSIS paket koji sadrži NODBC upravljački program funkcioniše na očekivani način u programu Microsoft SQL Server 2005 SSIS kada je svojstvo RetainSameConnect upravljača za uspostavljanje veze postavljeno na vrednost "Netačno".

Rešenje

Informacije o hitnoj ispravki

Podržana hitna ispravka dostupna je od korporacije Microsoft. Postoji odeljak "Preuzimanje hitne ispravke je dostupno" na vrhu ovog članka baze znanja. Ako naiđete na problem prilikom preuzimanja, instaliranja ove hitne ispravke ili imate druga pitanja vezana za tehničku podršku, obratite se partneru ili, ako ste direktno upisani u plan podrške korporaciji Microsoft, možete se obratiti tehničkoj podršci za Microsoft Dynamics i kreirati novi zahtev za podršku. Da biste to uradili, posetite sledeću Microsoft veb lokaciju:

https://mbs.microsoft.com/support/newstart.aspx Tehničku podršku za Microsoft Dynamics možete da kontaktirate i telefonom koristeći ove veze za brojeve telefona određene zemlje. Da biste to uradili, posetite jednu od sledećih Microsoft Web lokacija:Partneri

https://mbs.microsoft.com/partnersource/resources/support/supportinformation/Global+Support+ContactsKupci

https://mbs.microsoft.com/customersource/support/information/SupportInformation/global_support_contacts_eng.htmU posebnim slučajevima, troškovi koji se obično snose za pozive podrške mogu biti otkazani ako stručnjak za tehničku podršku za Microsoft Dynamics i srodne proizvode utvrdi da će određena ispravka rešiti problem. Uobičajeni troškovi podrške primenjivaće se na sva dodatna pitanja podrške i probleme koji se ne kvalifikuju za određenu ispravku o kojoj je reč.

Nabavljanje Microsoft Dynamics NAV datoteka za hitne ispravke ili ažuriranje

Nakon što zatražite Microsoft Dynamics NAV hitnu ispravku, hiperveza će vam biti poslata e-poštom. E-poruka će sadržati hipervezu i lozinku. Hipervezu možete da koristite za preuzimanje Microsoft Dynamics NAV hitne ispravke ili datoteka ispravki. Kada kliknete na hipervezu, otvara se dijalog Preuzimanje datoteke – bezbednosno upozorenje. Zatim će od vas biti zatraženo da pokrenete, sačuvate ili otkažete preuzimanje. Ako kliknete na dugme "Pokreni",datoteke će započeti preuzimanje i proces izdvajanja. Morate navesti fasciklu za nove datoteke, a zatim obezbediti lozinku. Ako kliknete na dugme "Sačuvaj",morate navesti putanju za čuvanje komprimovane datoteke. Kada otvorite datoteku koju ste sačuvali, od vas će biti zatraženo da navedete putanju za datoteke. Zatim morate da navedete lozinku navedenu u e-poruci. Ako kliknete na dugme "Otkaži",proces preuzimanja će se zaustaviti.

Instaliranje Microsoft Dynamics NAV hitne ispravke ili datoteke ispravki

Hitne ispravke i ispravke Microsoft Dynamics NAV platforme su dostupne kao pojedinačne datoteke. Da biste instalirali Microsoft Dynamics NAV hitnu ispravku ili ispravku, postojeće instalacione datoteke aplikacije Microsoft Dynamics NAV morate zameniti hitnom ispravkom ili datotekama ispravki. Da biste to uradili, zamenite sledeće datoteke u instalaciji Microsoft Dynamics NAV ODBC upravljačkog programa.

Ime datoteke

Verzija datoteke

Veličina datoteke

Datum

Vreme

Platforma

Cfront.dll

4.0.3.29723

878,400

03-Sep-2009

18:43

x86

Dbm.dll

4.0.3.29723

341,832

03-Sep-2009

18:43

x86

Nc_netb.dll

4.0.3.29723

75,600

03-Sep-2009

18:43

x86

Nc_tcp.dll

4.0.3.29723

79,696

03-Sep-2009

18:43

x86

Nc_tcps.dll

4.0.3.29723

87,888

03-Sep-2009

18:43

x86

Nodbc.dll

4.0.3.29723

1,233,232

03-Sep-2009

18:43

x86

Nodbc.xml

Not applicable

1,205

14-Dec-2006

16:42

Not applicable

Nodbccfg.cfg

4.0.3.29723

446,464

31-Aug-2009

18:54

Not applicable

Nodbccfg.xml

Not applicable

2,360

14-Dec-2006

16:42

Not applicable

Slave.exe

4.0.3.29723

91,984

03-Sep-2009

18:43

x86

Da biste zamenili datoteke, sledite ove korake.

  1. Pronađite instalacioni direktorijum Microsoft Dynamics NAV ODBC upravljačkog programa.Napomena Microsoft Dynamics NAV ODBC upravljački program je obično instaliran u sledećem direktorijumu:

    C:\Program Files\Common Files\Microsoft Business Solutions-Navision\NODBC\

  2. Kopirajte datoteke koje ste preuzeli.

  3. Nalepite datoteke koje ste preuzeli u instalacioni direktorijum Microsoft Dynamics NAV ODBC upravljačkog programa.

  4. Kliknite na dugme "Da" da biste zamenili datoteke u direktorijumu.

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo greška u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Više informacija

Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

824684 Opis standardne terminologije koja se koristi za opisivanje Microsoft softverskih ispravki

MICROSOFT I/ILI NJEGOVI DOBAVLJAČI NE PREDSTAVLJAJU ILI GARANCIJE O PRIKLADNOSTI, POUZDANOSTI ILI TAČNOSTI INFORMACIJA KOJE SE NALAZE U DOKUMENTIMA I SRODNIM GRAFIKAMA OBJAVLJENIM NA OVOJ WEB STRANICI ("MATERIJALI") U BILO KOJE SVRHE. MATERIJALI MOGU DA UKLJUČUJU TEHNIČKE NETAČNOSTI ILI TIPOGRAFSKE GREŠKE I MOGU SE KORIGOVATI U BILO KOM TRENUTKU BEZ PRETHODNE NAJAVE. U MAKSIMALNOJ MERI DOZVOLJENOJ VAŽEĆIM ZAKONOM, MICROSOFT I/ILI NJEGOVI DOBAVLJAČI SE ODRIČU I ISKLJUČUJU SVE ZASTUPNIKE, GARANCIJE I USLOVE BILO DA SU IZRIČITI, PODRAZUMEVAJUĆI ILI STATUTARNI, UKLJUČUJUĆI, ALI NE OGRANIČAVAJUĆI SE NA ZASTUPNIKE, GARANCIJE ILI USLOVE ZVANJA, NEKRIĆANJE, ZADOVOLJAVAJUĆE STANJE ILI KVALITET, TRGOVAČKU I PODESNOST ZA ODREĐENU NAMENU, UZ POŠTOVANJE MATERIJALA.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×