Kolekcija lokacija nije mapirana u bazi podataka za konfiguraciju nakon okrećete na SharePoint Server 2010

Simptomi

Pretpostavimo da premestite kolekciju lokacija iz jedne baze podataka sadržaja u odredišne baze podataka sadržaja za Microsoft SharePoint Server 2010. Učinite pomoću komande PowerShell Potez-SPSite ili komandu stsadm-o mergecontentdb . Ako dođe do nestanka pre nego što se podaci sa lokacije potpuno kopiraju u odredišnu bazu podataka sadržaja, u kolekciji lokacija se može mapirati u bazi podataka za konfiguraciju.

Rešenje

Da biste rešili ovaj problem, primenite sledeću paket hitnih ispravki:

Opis paketa hitnih ispravki SharePoint Server 2010 (sts-x-none.msp): 26. April 2011. Nakon primjene u obliku paketa, slijedite ove korake da biste rešili ovaj problem:

 1. Proverite izvornu bazu podataka i odredišnu bazu podataka da vidim koja baza podataka sadrži kolekciju lokacija i koja baza podataka mapiraju u mapi lokacije. Da biste to učinili, pokrenite sljedeće naredbe:

  stsadm -o enumallwebs - databasename SourceDatabaseName >stsadm -o enumallwebs - databasenameDestinationDatabaseName >

 2. Uporedite statusa mape lokacije između baze podataka i odredišnu bazu podataka. Zatim potražite na lokaciji čija URL adresa se zasniva na URL adresu svoje Web lokacije koren, i potvrdi da li se lokacija nalazi u mapi lokacije tako što ćete pregledati InSiteMap vrednost.

 3. Nakon što završite sa 1 i korak 2, morate da odredite ID kolekcije lokacija bez roditelja i ime baze podataka koja sadrži bez roditelja kolekciji iz rezultata od komandi stsadm -o enumallwebs . Sledeći mogući rezultati možda postoji:

  • Kopija kolekciji je uskladištena u obe baze podataka, a u odredišnoj bazi podataka. Međutim, nijedna baza podataka je u mapu sajta. Da biste rešili ovaj problem, pokrenite sljedeću naredbu da biste izbrisali kopiju koja vam više ne trebaju:

   Stsadm -o deletesite-silom - siteid < zaostale lokacije ID kolekcije > - databasename < ime baze podataka koja sadrži kolekciju bez roditelja lokacija >Onda, pokrenite sljedeću naredbu da biste mapirali preostala kopija na mapu sajta:

   Stsadm-o refreshsitemap

  • Kopija kolekciji je uskladištena u obe baze podataka, a u odredišnoj bazi podataka. Međutim, samo jedna baza podataka je u mapu sajta. Da biste rešili ovaj problem, pokrenite sljedeću naredbu da biste izbrisali kopiju koja vam više ne trebaju:

   Stsadm -o deletesite-silom - siteid < zaostale lokacije ID kolekcije > - databasename < ime baze podataka koja sadrži kolekciju bez roditelja lokacija >

  • Više od jedne kopije kolekcije lokacija se skladište u svakom baze podataka ili u odredišnoj bazi podataka. Da biste rešili ovaj problem, pokrenite sljedeću naredbu da biste izbrisali sve kopije koje vam više ne trebaju:

   Stsadm -o deletesite-silom - siteid < zaostale lokacije ID kolekcije > - databasename < ime baze podataka koja sadrži kolekciju bez roditelja lokacija >Onda, pokrenite sljedeću naredbu da biste mapirali preostala kopija na mapu sajta:

   Stsadm-o refreshsitemap

  Napomena Za više informacija o brisanju lokacije, posetite sledeće Microsoft TechNet Web lokaciji:

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem kod Microsoft proizvoda koji su navedeni u odeljku „Odnosi se na”.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×