Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Možete da koristite Analizator performansi da optimizujete performanse Microsoft Access baze podataka na radnoj površini. Ova Analizator performansi nije dostupna u Access projektu ili Access veb aplikacijama. Funkcija Analizator performansi pregleda strukturu baze podataka, kao i podatke i daje preporuke kako bi vam pomogla da poboljšate performanse i sprečite zbunjujuće greške u podacima.

Možete da analizirate pojedinačne objekte baze podataka, kao što je nova tabela koju dodajete u već optimizovanu bazu podataka ili da izaberete sve objekte da biste istovremeno analizirali celu bazu podataka.

Pokrenite Analizator performansi

 1. Otvorite Access bazu podataka koju želite da optimizujete.

 2. Na kartici Alatke baze podataka, u grupi Analiziraj kliknite na dugme Analizator performansi.

  Otvara se Analizator performansi prozor.

  Dijalog „Analizator performansi“ u programu Access

 3. U Analizator performansi izaberite karticu za tip objekta baze podataka koji želite da optimizujete. Izaberite karticu Svi tipovi objekata da biste prikazali listu svih objekata baze podataka odjednom.

 4. Izaberite imena objekata baze podataka koje želite da optimizujete. Izaberite stavku Izaberi sve da biste izabrali sve objekte baze podataka na listi.

 5. Ponavljajte 3. i 4. korak dok ne izaberete sve objekte koje želite da optimizujete, a zatim kliknite na dugme U redu da biste pokrenuli analizu.

Napomena: Funkcija Analizator performansi ne pruža predloge o tome kako da poboljšate performanse samog Microsoft Accessa ili sistema na kojem radi.

Korišćenje rezultata

U Analizator performansi su navedene tri vrste rezultata analize: "Preporuka", "Predlog" i "Ideja".

Analizator performansi prikazuje dijalog nakon pokretanja na Access bazi podataka.

Kada kliknete na stavku na listi Rezultati analize, informacije o predloženoj optimizaciji prikazuju se u polju Beleške o analizi ispod liste.

 • Optimizacije preporuka su jednostavna poboljšanja koja ne donose ozbiljne transakcije. Access može da izvrši optimizaciju preporuka za vas.

 • Optimizacije predloga imaju potencijalne transakcije koje bi trebalo da razmotrite pre nego što ih izvršite. Da biste prikazali opis poslovnih transakcija, kliknite na predlog sa liste , a zatim pročitajte informacije u polju Beleške o analizi . Access može da izvrši optimizaciju predloga za vas.

 • Sami morate da izvršite optimizaciju ideja. Da biste izvršili optimizaciju "Ideja", kliknite na optimizaciju, a zatim sledite uputstva prikazana u polju Napomene o analizi .

Omogućite programu Access da izvrši optimizaciju

 1. Izaberite neke od preporuka ilioptimizacija predloga koje želite da izvršite. Da biste izvršili sve navedene optimizacije, izaberite stavku Izaberi sve.

 2. Kliknite na dugme Optimizuj.

  The Analizator performansi izvršava optimizacije i označava ih kao Fiksne.

 3. Ponavljajte po potrebi dok Analizator performansi dovrši sve optimizacije preporuka i predloga koje želite da izvršite.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×