Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Ako ste kreirali prilagođene trake sa alatkama i trake sa menijima u starijim verzijama programa Microsoft Office Access, ovaj članak opisuje kako bi se te postavke ponašale kada ih otvorite u trenutnim verzijama programa Pristup.

U ovom članku

Ponašanje baza podataka starije verzije u trenutnim verzijama

Ako starija verzija Access baze podataka (.mdb datoteka) sadrži prilagođene trake sa alatkama, prilagođene trake sa menijima ili prilagođeno ponašanje pri pokretanju, možete da zadržite opcije kada se baza podataka otvori u novijim verzijama ili kada konvertujete tu zastarelu bazu podataka u .accdb ili .accde datoteku. Na primer, ako ste isključili ugrađene trake sa alatkama i zamenili podrazumevanu traku sa menijima u bazi podataka kreiranoj u programu Access 2003, to ponašanje ostaje na mestu kada otvorite bazu podataka u trenutnim verzijama programa Access, osim ako je ne promenite pomoću starije verzije programa Access.

Traku možete da sakrijete kada otvorite zastarele datoteke (datoteke .mdb, .mde i .mda) u trenutnim verzijama ili možete da definišete različita ponašanja za datoteke starije verzije tako što ćete koristiti opcije programa Access da biste prilagodili ponašanja trake i trake sa alatkama. Više informacija potražite u članku Postavljanje korisničkih opcija za trenutnu bazu podataka.

Kada otvorite prethodnu verziju Access baze podataka i odaberete da prikažete traku, prilagođene trake se pojavljuju kao grupe na kartici Programski dodaci . Svaka grupa na kartici odgovara prilagođenoj traci sa alatkama, a svaka grupa koristi ime dodeljeno originalnoj traci sa alatkama. Međutim, trake sa alatkama moraju biti vidljive u zastareloj bazi podataka ili se ne pojavljuju na kartici.

Napomena: Da biste zaobišli sva prilagođena ponašanja pri pokretanju, pritisnite i držite taster SHIFT dok otvarate bazu podataka.

Otvaranje starije verzije baze podataka koja sadrži prilagođene trake sa alatkama

 1. Izaberite karticu Datoteka , a zatim kliknite na dugme Otvori.

  Pojavljuje se dijalog Otvaranje.

 2. Izaberite datoteku baze podataka (.mdb ili .mde datoteku), a zatim kliknite na dugme Otvori.

  Access otvara stariju verziju baze podataka i objekti baze podataka pojavljuju se u oknu za navigaciju. Ako ste podesili obrazac, komandnu tablu ili neki drugi objekat tako da se pojavljuje pri pokretanju, taj objekat se takođe prikazuje u oknu za navigaciju. Takođe, ako ste kreirali prilagođene trake sa alatkama ili trake sa menijima, one se pojavljuju na kartici Programski dodaci kao neke grupe. Svaka grupa koristi ime koje je prvobitno dodeljeno prilagođenoj traci sa alatkama ili traci sa menijima.

  Napomena: Ako kartica Programski dodaci nije vidljiva, izaberite karticu Datoteka, kliknite na dugme Opcije, a zatim izaberite stavku Prilagodi traku. U oblasti Prilagođavanje trake uverite se da je izabrana opcija Programski dodaci.

 3. Izaberite karticu Programski dodaci.

  Prilagođene trake sa alatkama pojavljuju se kao neke grupe i možete da koristite traku sa alatkama kada je to potrebno. Na primer, ako prilagođena traka sa alatkama sadrži komandu "Odštampaj relacije", Access neće omogućiti tu komandu dok ne prikažete relacije za bazu podataka.

Podešavanje programa Access tako da koristi samo prilagođene trake sa menijima

 1. Otvorite prethodnu verziju Access baze podataka u trenutnoj verziji.

 2. Izaberite karticu Datoteka, a zatim kliknite na dugme Opcije.

 3. U dijalogu Opcije programa Access izaberite stavku Aktuelna baza podataka.

 4. U okviru Opcije trake i trake sa alatkama opozovite izbor u polju za potvrdu Dozvoli cele menije, a zatim kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×