Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Rezime

Ovaj članak opisuje kako se kreiraju datoteke evidencije pomoću nadgledanja sistema u operativnom sistemu Microsoft Windows 2000, Microsoft Windows XP ili Microsoft Windows Server 2003. preuzmite i koristite čarobnjak za nadgledanje performansi (PerfWiz) da biste olakšali podešavanje procesa konfigurisanja evidencije.

Više informacija

Alatka "nadgledanje sistema" uključena u Windows 2000, Windows XP i Windows Server 2003 je administrativna alatka koja zamenjuje alatku za nadgledanje performansi koja je uključena u Windows NT 4,0. Evo liste nekih poboljšanja alatke "nadgledanje sistema":

 • Možete da evidentirate određene brojače i instance objekta, što vam pomaže da smanjite veličinu datoteka za evidenciju.

 • Objekat redosleda štampanja je novi objekat sa performansama koji vam omogućava da nadgledate aspekte redosleda štampanja.

 • Možete da pokrenete evidenciju na događaju koristeći zapisnike performansi i upozorenja.

 • Ostali objekti performansi su takođe dodati.

 • Probna datoteka evidencije je uključena u operativni sistem Windows 2000.

Da biste kreirali novu evidenciju:

 1. Kliknite desnim tasterom miša na stavku " evidencija brojača", izaberite stavku novi postavke evidencije, otkucajte ime za evidenciju, a zatim kliknite na dugme u redu.

 2. Na kartici " Opšte postavke " u operativnom sistemu Windows 2000 kliknite na dugme " Dodaj " da biste dodali brojače koje želite. Na kartici " Opšte postavke " u operativnom sistemu Windows XP ili windows Server 2003 kliknite na dugme Dodaj brojače.

 3. Na kartici " datoteke evidencije " izaberite opcije evidentiranja koje želite.

 4. Na kartici raspored izaberite opcije planiranja koje želite.

Možete da postavite slične opcije u obaveštenjima. Na primer, možete da konfigurišete obaveštenje za slanje poruke, pokretanje evidencije podataka o performansama ili pokretanje programa ako brojač premaši određenu vrednost.

Korišćenje čarobnjaka za nadgledanje performansi

Da biste nabavili i preuzeli čarobnjak za nadgledanje performansi (PerfWiz). Čarobnjak za nadgledanje performansi pojednostavljuje prikupljanje evidencije nadgledanja performansi. On konfiguriše ispravne brojače da bi prikupljali probne intervale i veličinu datoteka evidencije. Ovaj čarobnjak može da kreira evidencije za rešavanje problema sa performansama operativnog sistema ili Exchange servera. Napomene:

 • Ako rešavate problem sa performansama ili problem koji izgleda kao curenje memorije, objekti koji nadgledaju performanse bi trebalo da budu prijavljeni, ali nisu ograničeni na sledeće stavke. Problemi sa izvorom memorije:

  Keš Memorije Objekte Datoteka stranične memorije Proces Procesor Sistem Usluge terminala (ako je Terminal Server) Za sve ostale probleme sa resursom dodajte dodatne brojače:

  Logičkim diskovima NBT veze Interfejs mreže Fizički disk Preusmerivač Server Radni redovi rada servera Nit (Ne hvataj ako je Terminal Server) Svi brojači terminal servera (ako je Terminal Server) Svi brojači protokola povezani sa mrežnim adapterima

 • Brojači fizičkih diskova su podrazumevano prisutni u operativnom sistemu Windows 2000.

Za dodatne informacije o tome kako da prikažete datoteke evidencije za curenje memorije i uska grla performansi, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

150934 Kreiranje evidencije nadgledanja performansi za rešavanje problema sa NT sistemom   Takođe pogledajte Utvrđivanje prihvatljivih vrednosti za brojače u okviru " brojači performansi " u Windows 2000 pomoći.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×