Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Rezime

Ovaj članak sadrži objašnjenja o tome kako da kreirate prilagođeni obrazac popune pomoću rasterćene slike u programu Microsoft Office Visio. Prilagođeni obrazac popune se zatim može primeniti na oblike u Visio crtežu.

Više informacija

Kreiranje prilagođenog obrasca popune pomoću datoteke slike slike

Visio sadrži 41 obrazac popune i senke: 0 nije šablon; 1 je čvrst, jednobojni šablon; Od 2 do 24 su obrasci bit mape; a od 25 do 40 su obrasci preliva boja. Dodatni prilagođeni obrasci popune mogu se kreirati sa slikom slike slike reze. Da biste to uradili, sledite ove korake:

 1. Počnite tako što ćete koristiti jedan od sledećih metoda, po potrebi:

  • Potražite prozor istraživača crteža da bi obrazac bio dostupan samo na trenutnom crtežu. Ako prozor Istraživača crteža nije otvoren, u meniju "Prikaz" izaberite stavku "Explorer za crtanje".

  • Da biste sačuvali šablon sa postojećim šablonom tako da možete da ga otvorite u bilo kom crtežu, otvorite šablon (u meniju "Datoteka" postavite pokazivač miša na dugme "Otvorišablo",pronađite šablon koji želite da otvorite, a zatim dvaput kliknite na njega). Kliknite na ikonu na naslovnoj traci šablota, a zatim kliknite na dugme Uredi. Ponovo kliknite na ikonu naslovne trake, a zatim izaberite stavku Prozor istraživača crtanja.

  • Da biste kreirali novi šablon kojim ćete sačuvati obrazac (da biste ga u File bilo kom crtežu uneli na raspolaganje), u meniju "Datoteka" postavite pokazivač na stavku "Šabloci", a zatim izaberite stavku "Novi šablon". (Novi šablo se otvara u režimu uređivanja, tako da nije potrebno da kliknete na dugme "Uredi" kada kreirate novi šablo.) Kliknite na ikonu naslovne trake, a zatim izaberite stavku Prozor istraživača crtanja.

 2. U prozoru Istraživač crteža kliknite desnim tasterom miša na fasciklu "Obrasci popunjavanja", a zatim izaberite stavku Novi obrazac.

 3. U dijalogu Novi obrazac upišite ime obrasca (u polje "Ime" u okviru "Detalji"),a zatim izaberite obrazac popune za "Tip".Napomena Šablone za redove i krajeve redova možete kreirati i u okviru stavke Vrsta. Na taj način se menjaju opcije u okviru "Ponašanje" (pogledajte 4. korak).

 4. U okviru Ponašanjeizaberite željeni tip ponašanja popune za program "Vidi" :

  • Kreirajte više kopija slike da biste popunili oblik (posloj sliku).

  • Koristite jednu centriranu sliku.

  • Razvucite jednu sliku da biste popunili oblik.

  Da biste podesili obrazac kako se menja skala stranice za crtanje, potvrdite izbor u polju za potvrdu "Razmera". Kada završite dijalog "Novi obrazac", kliknite na dugme U redu. Na ovaj način se kreira novi obrazac popune u prozoru Istraživača crteža u fascikli "Obrasci popune".

 5. U prozoru Istraživača za crtanje kliknite desnim tasterom miša na novi obrazac, a zatim izaberite stavku Uredi obrazac. Ovo otvara prazan prozor "Obrazac uređivanja".

 6. U meniju "Umetanje" postavite pokazivač na stavku "Slika",a zatim izaberite stavku Iz datoteke.

 7. U dijalogu Umetanje slike do dovijte se do datoteke biteme (.bmp) za prilagođenu popunu, a zatim kliknite na dugme Otvori. Ovo umeće .bmp datoteku u prozor "Uredi šaru".

 8. Kliknite na dugme Zatvori prozor (X) da biste zatvorili prozor "Uredi šaru". Ne odustaj od samog Visioa.

 9. Kada budete upitani da ažurirate obrazac i sve oblike koji ga koriste, kliknite na dugme "Da".

Novi prilagođeni obrazac popune koji koristi vašu datoteku vidike vidike je sada spreman da bude primenjen na oblike.

Primena prilagođenog obrasca popune

Da biste primenili prilagođeni obrazac popune, sledite ove korake:

 1. Izaberite oblik na koji želite da primenite prilagođeni obrazac.

 2. U meniju "Oblikovanje" izaberite stavkuPopuni . U okviru Popuniizaberite prilagođeni obrazac sa dna liste obrazaca, a zatim kliknite na dugme U redu. PatternNapomena Druga mogućnost je da kliknete desnim tasterom miša na oblik, postavite pokazivač na stavku Oblikuj, a zatim izaberite stavkuPopuni .

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

PRIDRUŽITE SE MICROSOFT 365 INSAJDERIMA >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×