Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Rezime

Ova ispravka obezbeđuje podršku za funkcije medija u Windows 10 N. Ovo uključuje tehnologijama vezanim za medije, kao što je Windows Media Player, kao i određenih unapred instalirane aplikacije za medija, kao što je Groove muzika, filmovi & TV, Snimač glasa i Skype. Morate da instalirate dodatni softver iz Microsoft imati ovu funkcionalnost za komunikaciju i da se igra, ili da kreirate audio CD-ova, medijskih datoteka i video DVD-ova; emitujete muziku; ili da uzmem i skladištenje slika.

Napomene

 • Nedavna funkcije kao što su Windows mešoviti stvarnosti, Cortana glasom, Windows Zdravo, igra DVR i PDF pregledate u pregledaču Microsoft Edge koji se oslanjaju na Windows Media datoteke nisu uključene u Windows 10 N.

 • Neke Web lokacije i softver, kao što je skladište Windows aplikacija i Microsoft Office, koristite Windows Media datoteke koji nisu uključeni u Windows 10 N izdanju. Osim Windows mešoviti stvarnosti, klijenti mogu da funkcija ove Web lokacije i softver ispravno tako što ćete instalirati na medijski paket sa novim opcijama za N verzije Windows 10.

 • U medijski paket sa novim opcijama za N verzije Windows 10 nije kompatibilan sa Windows mešoviti stvarnost. Kupcima koji želite da koristite Windows mešoviti stvarnosti morate da instalirate verziju Windows 10 na-N.

Kako da se ovo ažuriranje

Opcionalne funkcije Microsoft

Medijski paket sa novim opcijama za N verzije Windows 10 dostupna je za preuzimanje kao opcionalna funkcija. Da instalirate paket funkcija medija, krećite se do postavki > aplikacije > aplikacije i funkcije > opcionalne funkcije > Dodaj funkcija, i pronađite Paket sa novim opcijama medija na listi dostupnih opcionalne funkcije. Napomena Iako se od vas ne zatraži da ponovo pokrenete računar, morate ponovo pokrenuti da bi se uspešno dovršite instalaciju paketa funkcija medija.

Dodatne korake

Nakon što instalirate paket funkcija medija, postoje dodatne aplikacije koje možete da instalirate iz Microsoft Store i pomogne vam se povrati punije funkcionalnost Windows 10. Ovi dodaci uključuju, ali nisu ograničeni na:

Informacije o nadopuni

Preduslovi

Da biste instalirali ovu ispravku, morate imati Windows 10 N instaliran.

Informacije o registratoru

Da biste primijenili ovo ažuriranje, nemoraš unesite izmene u registratoru.

Zahtev za ponovnim pokretanjem

Morate ponovo pokrenuti računar kada primenite ovu ispravku.

Informacije o zameni ispravke

Ova ispravka ne zamenjuje prethodno objavljenu ispravku.

Više informacija

Isključene opcije

Windows 10 N sadrži istu funkcionalnost kao i ostala izdanja Windows 10, osim za Windows Media Player i srodnih tehnologija. Ove tehnologije uključuju, ali nisu ograničeni na, sledeće funkcije:

Iskustvo korisnika programa Windows Media Player: Omogućava funkcije Windows Media Player, kao što su mogućnost da predstavi medijske datoteke i audio CD-ova, upravljanje medijima u biblioteci, kreiranje spiska numera, obezbede metapodatke (uključujući i omot albuma) za medije, kreiranje audio CD, prenesete muziku na prenosni muzički plejer i igrati protok sadržaja sa Web lokacije.  Windows Media Player ActiveX kontrolu: Izlaže metode i svojstva za manipulaciju multimedijalnih iz Web stranice ili aplikacije.  Windows Media Format: Pruža podršku za kontejner za Advanced Systems Format (ASF) datoteka, Windows Media audio i video kodeka, osnovni mrežni protok sposobnosti i upravljanje digitalnim pravima (DRM).  Windows Media DRM: Omogućuje sigurnu isporuku zaštićenog sadržaja za reprodukciju na računar, prenosni uređaj ili mrežni uređaj.

Deljenje medija i Reprodukuj na: Omogućava muziku, slike i video zapise na umreženom računaru za deljenje sa drugim računarima i uređajima na istoj mreži. Takođe omogućava računarima da naći takvu vrstu datoteke na mreži.  Media Foundation: Pruža podršku za zaštitu sadržaja, audio i video kvalitetu i interoperabilnosti za DRM.  Windows prenosne uređaje (VPD) infrastrukture: Komunicira sa priloženim medija i uređaja za skladištenje koji uključuju uređaje koji podržavaju Media Transfer Protocol.  MPEG, WMA, AAC, FLAC, ALAC, AMR i Dolby Digital audio Kodeci: Omogući reprodukciju digitalnih audio sadržaja, kao što su MP3, WMA, MPEG-2 audio, AAC audio, FLAC i ALAC zvuka i audio AC-3.

VC-1, MPEG-4 i H.264, H.265 i H.263 Kodeci: Poznati pod imenom „zasnovane na standardima kodek komponente”. Omogućite Windows 10 programa kao što je Windows Media Player da bi podržali aktivnosti koje uključuju reprodukciju i Snimanje emisije multimedijalne datoteke koje su kodirane sa zasnovane na standardima kodeke.  Groove muzike: Predinstalacijom aplikacija koja se koristi da igra digitalne muzike.  Video: Predinstalacijom aplikacija koja se koristi za reprodukciju digitalnih video zapisa.  Snimaи glasa: Predinstalacijom aplikaciju koja se koristi za zapisivanje zvuci.  Skype: Predinstalacijom aplikacija koja se koristi za slanje poruka i komunikacije.

Efekti na druge funkcije

Neke funkcije nisu isključeni direktno iz Windows 10 N edition, ali oni utiču isključenja tehnologija u medijima. Ove funkcije su sledeće:

 • Aplikacija za sinhronizaciju: Ova funkcija ne radi.

 • OneDrive i fotografije: Ove aplikacije ne može da reprodukuje video zapise.

 • Xbox: Neke funkcionalnosti koji je povezan sa ovom aplikacijom, kao što je igra DVR, ne radi.

 • Matične grupe: Deljenje preko protočnih funkcija integrisanih medija ne radi.

 • Web kamera: Ova funkcija ne radi.

 • Windows prenosnih uređaja: Ne postoji podrška za medije sinhronizacija, preuzimanje slika ili pregledanje datoteka.

 • Windows 10 kamera uređaja: Ne rade li kamere koje koriste protokol za prenos slike (PTP).

 • Zvuka: Snimci su ograničeni na WAV formatu.

 • Alarm i sat: Ne igraj se alarm i tajmer zvukova.

 • Smernica grupe za uklonjive diskove: Ova funkcija nije dostupna u N izdanje sistema Windows 10 Pro.

 • Cortana asistent: Govor interakcije sa Cortana ne radi.

 • Skladište Windows Media sadržaj: Nije moguće reprodukovati audio i video sadržaja, koja je preuzeta u prodavnici. Takođe, pregled audio ili video sadržaja u spremištu ne radi.

 • Bežična prikaza: Ova funkcija ne radi.

 • PDF gledanje u ivice: Ova funkcija ne radi.

 • Windows Zdravo: Ova funkcija ne radi.

Reference

Za više informacija o izdanjima u medijima funkcija pakete za Windows N, pogledajte sledeći članak u bazi znanja:

3145500 medijski paket funkcija liste za izdanja Windows N

Saznajte više o terminologiji koju Microsoft koristi za opisivanje softverskih ažuriranja.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×