Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Poslovni zahtevi

Objavljivanje globalnog CFDI-a u scenariju konačne prodaje potrošača.

U ovom slučaju, CFDI nije neophodan, ali kada preduzeće zatvori dnevni proces, potrebno je da se izda globalni CFDI da bi se konsolidovale sve potvrde izdate konačnim potrošačima u jednom dokumentu Globalnog CFDI-a.

Pregled

Ova hitna ispravka je namenjena meksičkim prodavnicama i ona im omogućava da izvršavaju sledeće:

  • Kreirajte elektronsku fakturu na osnovu objavljenog izvoda o količini u formatu Globalnog CFDI -a (raspored 3.3).

  • Koristite funkcionalnost meksičkog CFDI 3.3, uključujući digitalni potpis i komunikaciju sa uslugom PAC.

Nova kartica "Malo preduzeća" dodaje se u obrazac "Parametri elektronske fakture" gde korisnik može da navede podrazumevane vrednosti za neke parametre koji se koriste u formatu globalnog CFDI-a.

Pre kreiranja elektronske fakture, trebalo bi da uradite sledeće:

Za generisanje elektronskih faktura koristi se nova periodična operacija – stavka menija "Post CFDI – elektronske fakture" dodata je u module "Malo preduzeća" i "Nalozi potraživanja".

Moguće je pokrenuti ovu periodičku operaciju za određenu izjavu ili za sve objavljene izjave koje ranije nisu obrađine. U ovom slučaju, filtriranje po izrazu trebalo bi da bude prazno.

Prilikom knjiženja maloprodajnog izvoda, sistem generiše i objavljuje izlazne porudžbine, naloge plaćanja. A zatim automatski izmiri fakture plaćanjem. Svi ti podaci će biti izuzeti iz bilo koje druge vrste CFDI dokumenta, jer su već uključeni u globalni CFDI.

Da biste prikazali sve elektronske fakture koje su ranije kreirane, trebalo bi da se prebacite na novu karticu "Količina" u obrascu "CFDI – elektronske fakture" iz modula "Potraživanja".

Potvrde o prodaji i potvrde povraćaja su osnova za kreiranje redova u XML datoteci povezanoj sa elektronskom fakturom. Sistem prikuplja potvrde o povraćaju u zasebnoj elektronskoj fakturi i označava ih vrednošću "Da" u atributu "Return".

Sav dalji tok posla, uključujući komunikaciju sa dobavljačem usluga, izlaz obrasca i ručne funkcije isti su kao za CFDI fakturu (KB4019752).

Informacije o hitoj ispravki

Kako da nabavite datoteke ispravki za Microsoft Dynamics AX

Ova ispravka je dostupna za ručno preuzimanje i instalaciju sa lokacije Microsoft Download Center.

Hitna ispravka sadrži i binarni deo. Više detalja o instalaciji binarnih paketa potražite u uputstvu Instaliranje paketa koji se mogu primeniti sa komandne linije.

Veza za preuzimanje binarne ispravke i uputstva za instalaciju opisana su u KB4053779.

Preduslovi

Morate imati instalirane sledeće proizvode da biste primenili ovu hitnu ispravku:

  • Microsoft Dynamics AX 2012 R3

  • KB4019752 (Ova hitna ispravka omogućava raspored verzije 3.3 za CFDI fakturu.)

Ponovo pokreni zahtev

Morate ponovo pokrenuti uslugu Application Object Server (AOS) kada primenite hitnu ispravku.

Ako nailazite na problem prilikom preuzimanja, instaliranja ove hitne ispravke ili imate druga pitanja o tehničkoj podršci, obratite se partneru ili, ako ste direktno upisani za plan podrške sa korporacijom Microsoft, možete da se obratite tehničkoj podršci za Microsoft Dynamics i napravite novi zahtev za podršku. Da biste to uradili, posetite sledeću Microsoft veb lokaciju:

https://mbs.microsoft.com/support/newstart.aspx

Takođe možete da se obratite tehničkoj podršci za Microsoft Dynamics telefonom pomoću ovih veza za brojeve telefona specifičnih za zemlju. Da biste to uradili, posetite neku od sledećih Microsoft veb lokacija:

Partneri

https://mbs.microsoft.com/partnersource/resources/support/supportinformation/Global+Support+Contacts

Kupci

https://mbs.microsoft.com/customersource/northamerica/help/help/contactus

U posebnim slučajevima, troškovi koji se obično upućuju za pozive podrške mogu biti otkazani ako stručnjak za tehničku podršku za Microsoft Dynamics i srodne proizvode utvrdi da će određena ispravka rešiti vaš problem. Uobičajeni troškovi podrške primenjuju se na sva dodatna pitanja o podršci i probleme koji se ne kvalifikuju za određenu ispravku u pitanju.

BeleškeOvo je članak "FAST PUBLISH" koji je kreiran direktno iz Microsoft organizacije za podršku. Informacije koje se ovde nalaze navedene su kao odgovor na nove probleme. Kao rezultat brzine u omogućavanju dostupnih materijala, materijali mogu da sadrže tipografske greške i mogu se korigovati u bilo kom trenutku bez obaveštenja. Pogledajte Uslove korišćenjaza druge stvari koje treba razmotriti.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×