Microsoft TCP/IP Host ime rezoluciju naloga

Rezime

Ovaj članak govori o različitim metodama ime domaćina da IP adresa rezolucije koji koristi Microsoft Windows klijente. Sekvenca od metoda razlikuje se od sekvenca koristiti za rešavanje NetBIOS imena u IP adrese.

Više informacija

Na mreži pomoću TCP/IP protokol, nije neophodno da biste konvertovali imena resursa IP adrese da biste se povezali sa ovim resursima. Microsoft Windows klijente će pratiti niz metoda u pokušaju razrešenja ime na adresu, prekinuli pretragu kada uspešno poklapa se ime na IP adresu. Postoje dva glavna sekvence koji se koriste u gotovo svim slučajevima: NetBIOS rezoluciju, i domaćina, ime je rezolucija. Klijenti povezivanje sa resursima na Microsoft serverima, obično putem Windows File Manager ili mreže susedstvo, najčešće koristi NetBIOS razrešavanje imena. Za dodatne informacije, pogledajte sledeći članak u Microsoft bazi znanja:

119493 NetBIOS preko TCP/IP Name Resolution i WINS

Razrešavanje imena domaćina rešava TCP/IP resurse koji se povezuju putem interfejsa NetBIOS imena. Najčešći primer za ovo je Web pregledač kao što je Microsoft Internet Explorer. Među drugim primerima Internet aplikacije kao što je Ping, FTP i Telnet. Mnoge moderne baze podataka i aplikacije pošta koja se povezuju pomoću Winsock, implementacija Microsoft Windows TCP/IP sockets, koristite razrešavanje imena domaćina. Primeri ovih tipova aplikacije su Outlook i Exchange.When rešavanje problema ime rezoluciju pitanjima, važno je da suzim da li aplikacija je da se riješi NetBIOS ime ili ime hosta. Napomena: U kontekstu ovog članka, izraz „klijent” ne nužno upućuje na radnu stanicu. Windows NT server će da preuzme ulogu klijenta kada to zahteva pristup resursima koje zahtevaju razrešavanje imena domaćina. Razrešavanje imena domaćina generalno koristi sledeća sekvenca:

  1. Klijent proverava da ako upitan se zove svoje.

  2. Klijent zatim pretražuje lokalnu datoteku Hosts, listu IP adresa i imena uskladištene na lokalnom računaru. Napomena: The Hosts datoteku lokacija zavisi od operativnog sistema: Windows NT %Systemroot%\System32\Drivers\Etc Windows 95 <drive>\<Windows folder> Windows for Workgroups <drive>\<Windows folder> Windows 3.1 <drive>\<Windows folder> MS-Client 3.0 <Boot volume>\Net Lan Manager 2.2c Client <Boot volume>\Net Gde % Systemroot % je fascikla u kojoj je instaliran Windows NT, < drive > je disk jedinica na kojoj je instaliran OS i < volumena za pokretanje sistema > odnosi na disketu za pokretanje ili disk jedinica C. Uzorak hosts datoteku, Hosts.sam, je instaliran sa TCP/IP protokolom pokazuje odgovarajući format.

  3. Domain Name System (DNS) serveri su upitan.

  4. Ako ime još uvijek nije riješen, NetBIOS ime rezoluciju sekvenca se koristi kao rezervnu kopiju. Ova naredba se mogu izmeniti konfigurisanjem NetBIOS tip čvora klijenta.

Windows klijent će pokušati svaki od ovih načina dok to uspešno rešava ime ili iscrpi ove metode. Windows NT, Windows 95 i Windows za radne grupe klijenata koristeći Microsoft TCP/IP 3.11b prati ovaj raspored. LAN Manager 2.2c ili klijentima 3.0 klijent za Microsoft neće koristiti NetBIOS razrešavanje imena kao rezervnu kopiju. Za dodatne informacije potražite u sljedećim člancima u Microsoftovoj bazi znanja:

169141 NetBIOS i ime hosta rezoluciju za MS-klijent i LM 2.2 cPrilikom rešavanja imena klijent će preskočiti metode za koje to nije podešen. Na primer, ako ne postoji hosts datoteka na sistemu, onda će preskočiti korak #2 iznad i pokušajte upit DNS serveru. Ako nema IP adrese DNS servera se unose u TCP/IP konfiguracija klijenta, klijent će pređite na sledeći korak u nizu nakon DNS. Metod za promenu redosled rezolucija imena domaćina se razlikuje među operativnim sistemima i verzije. Ovo su zabeležene u opremu resursa za određene operativne sisteme, kao i u Microsoft znanja Base.For dodatne informacije, pogledajte sledeće članke u Microsoft bazi znanja:

171567 ServiceProvider Windows NT 4.0 prioritet vrednosti nije zatvorena

139270 kako da promenite ime naloga rezoluciju na Windows 95 i Windows NT

119372 postavljanje redosled pretraživanja rezolucija ime za TCP/IP-32

Rešavanje problema

Problem: Klijent je nije moguće prepoznati ime hosta. Rešavanje problema korake: Ako klijent ne može da razreši ime hosta, onda je najbolje da provjerite domaćin razrešavanje imena sekvence gorenavedene koje klijent treba da upotrebljava. Ako se ime ne postoji u bilo kojoj od resursa koje koristi klijent, onda morate da odlučite na koji resurs da biste ga dodali. Ako ime postoji u jednom od resursa, kao što su DNS serveru ili na Windows Internet Name Service (WINS) server i klijent ne rastavlja ime ispravno, usmerite svoju pažnju na rešavanje problema taj određeni resurs. Osim toga, da potvrdim da je klijent pokušava da razreši ime hosta i nije NetBIOS naziv. Mnoge aplikacije imaju više metoda koje oni mogu koristiti da bi prepoznao imena, ovo se posebno odnosi na poštu i baze podataka aplikacije. Aplikacija može biti podešen za povezivanje sa resursima pomoću NetBIOS. U zavisnosti od konfiguracije klijent klijent mogu da zaobiđu razrešavanje imena domaćina. Odatle je neophodno da ni da promenite tip veze u TCP/IP priključaka ili za rešavanje problema kao NetBIOS pitanje. Problem: Klijent rešava ime veoma sporo, ili ne reši ime i traje dugo da prijave nestanka. Korake za rešavanje problema: imati DNS serveri konfigurisani u klijentovoj TCP/IP konfiguracija, ali server nije dostupan da klijent obično uzrokuje ovo. Zato što je TCP/IP protokol pretpostavlja da je nepouzdan mreža, klijent će više puta pokušaj povezivanja DNS serveru pre nego što je napustio pokušaj upit. Klijent će zatim pokušati da izvrši upit drugi DNS serveru, ako jedan je konfigurisan i se za isto vreme na propast. Samo tada će klijent korak kroz NetBIOS razrešavanje imena kao što je opisano iznad. Postoje tri načina pristupanja ovom pitanju.

  • Ukoliko u host datoteka ispravno unese ime domaćina, to će biti rešen pre nego što klijent pokuša da upit DNS. Ovo rešenje može pa ako DNS serveri su privremeno nedostupan, a mali broj imena domaćina koja moraju da budu rešena. Ručno konfiguriranje Hosts datoteke za brojne klijente možda nisu dozvoljeni. - ili -

  • Ako DNS serveri su dostupni, ali adrese DNS servera u TCP/IP konfiguracija klijenata su netačni, zatim ispravljanje ove adrese će omogućiti klijentima da odmah kontaktira DNS servera. Čak i ako DNS serveru da to ne mogu rešiti ime, desiće se mnogo brže nego ako klijent mogu da doprem do DNS serveru uopšte. - ili -

  • Ako DNS serveri su konfigurisani na klijentu, ali su ovi serveri trajno nedostupan, uklonite IP adrese DNS servera iz klijenta konfiguracije. Klijent tada će zaobići DNS za pronalaženje bez odlaganja. - ili -

  • Ako zapise u DNS bazi podataka nedostaju ili su neispravne, onda će biti kašnjenja kao DNS serveri upita druge DNS servere pre javlja da oni ne mogu rešiti ime. Ovoga će obično postoji kašnjenje od nekoliko sekundi.

Za dodatne informacije o TCP/IP i Navedi rezolucije, pogledajte sljedeću studiju dostupne na Microsoft anonimne ftp serveru:

Ime datoteke: Tcpipimp2.doc lokacija: ftp://ftp.microsoft.com/bussys/winnt/winnt-docs/papers/ naslov: „Microsoft Windows NT 3.5/3.51/4.0: implementacija detalje TCP/IP stek TCP/IP protokola i usluga, verzija 2.0. "

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×