Morate ponovo pokrenuti uslugu Message Queuing da biste očistili datoteke sa porukama

Važnim Ovaj članak sadrži informacije o menjanju registratora. Uverite se da ste napravili rezervnu kopiju registratora pre nego što ga izmenite. Uverite se da znate kako da vratite registrator u prethodno stanje ako dođe do problema. Za više informacija o pravljenju rezervne kopije, vraćanju u prethodno stanje i izmeni registratora kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

Opis Microsoft Windows registratora

Simptomi

Microsoft Message Queuing datoteke poruka se akumuliraju i brišu se samo kada pokrenete uslugu Message Queuing.Napomena Microsoft Message Queuing je poznat i kao MSMQ.

Uzrok

Usluga Message Queuing briše sve prazne datoteke poruka za nemoguće spasti i transakterne poruke nakon pokretanja. Datoteke za skladištenje i čuvanje poruka su Uparene i čine Lnnnnnnn.MQ i Pnnnnnnnn.MQ ili Jnnnnnnn.MQ.Za više informacija o datotekama kataloga skladišta kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

Tumačenje imena datoteka u katalogu skladišta u Microsoft serveru za čekanje poruka i u programu Microsoft Message QueuingAko ne ponovo pokrenete uslugu "Message Queuing", korišćenje skladišta na disku ostaje na vrhuncu zahteva od poslednjeg ponovnog pokretanja usluge Message Queuing.

Rešenje

Upozorenju Može doći do ozbiljnih problema ako nepravilno izmenite registrator pomoću programa Registry Editor ili pomoću nekog drugog metoda. Ovi problemi mogu zahtevati ponovnu instalaciju operativnog sistema. Microsoft ne može da garantuje da se ovi problemi mogu rešiti. Registar modificirate na vlastitu odgovornost.Sledeća ispravka instalira periodično čišćenje praznih poruka u koje se nalaze datoteke poruka. Podrazumevani interval čišćenja je šest časova. Ovaj interval možete izmeniti pomoću novog ključa registratora. Da biste promenili podrazumevani interval, u registrator morate dodati poruku o promeni poruke .

  1. Pokrenite Registry Editor (REGEDT32. EXE).

  2. Pronađite i izaberite sledeći potključ registratora:

    HKEY_LOCAL_MACHINE\ Software\Microsoft\MSMQ\Parameters
  3. U meniju " Uređivanje " izaberite stavku " Dodaj vrednost".

  4. U polju ime vrednostiotkucajte poruku o Porugecleanupinterval.

  5. U polju tip podatakaizaberite REG_DWORD.

  6. Za vrednost podatka unesite željeni interval u milisekundi (na primer, 3600000 (decimalan broj) za jedan sat).

  7. Izađite iz uređivača registratora da biste sačuvali promene.

Sledeći put kada ponovo pokrenete uslugu Message Queuing, novi interval će se koristiti za pospremanje datoteka praznih poruka.

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo greška u Microsoft proizvodima navedenim na početku ovog članka. Ova greška je ispravljena u operativnom sistemu Windows NT 4,0, servisni paket 4.

Reference

Vodič za MSMQ administratore; Tema: dostava poruke

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×