Nakon što instalirate uređaj ili ažurirate upravljački program za uređaj, Windows Vista ili Windows 7 možda neće pokrenuti

Simptomi

Nakon što instalirate uređaj ili ažurirate upravljački program za uređaj na računaru koji radi pod operativnim sistemom Windows Vista ili Windows 7, operativni sistem možda neće pokrenuti.

Uzrok

Do ovog problema može doći ako je ispunjen bilo koji od sljedećih uvjeta:

 • Novi uređaj ili upravljački program dovodi do neusaglašenosti sa drugim upravljačkim programima koji su instalirani na računaru.

 • Dolazi do problema sa specifične za hardver.

 • Upravljački program koji je instaliran je oštećena.

Rezolucija

Da biste rešili ovaj problem, koristite sledeće korake za rešavanje problema da biste utvrdili tačan uzrok i zatim preduzeli odgovarajuću radnju.

Pokretanje operativnog sistema Windows Vista ili Windows 7

 1. Ako ste instalirali novi uređaj, uklonite uređaj, a zatim pokušajte da pokrenete računar. Ako operativni sistem ne pokrene, pređite na korak 2. Ako operativni sistem pokrene, pređite na odeljak „Rešavanje uzroka problema sa pokretanjem” ovog članka.

 2. Pokrenite računalo, a zatim pritisnite tipku F8. Na ekranu Opcija za pokretanje , izaberite Poslednja ispravna konfiguracija, a zatim pritisnite taster ENTER. Ako operativni sistem ne pokrene, pređite na korak 3. Ako operativni sistem pokrene, pređite na odeljakRešavanje uzroka problema sa pokretanjem” ovog članka.

 3. Pokrenite računalo, a zatim pritisnite tipku F8. Na ekranu Opcija za pokretanje , izaberite Sigurnom načinu rada, a zatim pritisnite taster ENTER. Ako operativni systemstarts u sigurnom načinu rada, idite na odeljakRešavanje uzroka problema sa pokretanjem” ovog članka. Ako ne možete pokrenuti operativni sistem u sigurnom načinu rada, idite na odeljakUpotreba Windows okruženje za oporavak da biste popravili Windows Vista ili Windows 7” ovog članka.

Koristite Windows okruženje za oporavak da biste popravili Windows Vista ili Windows 7

Važno Ovaj odeljak, metod ili zadatak sadrži korake koji objašnjavaju kako da izmenite registrator. Međutim, može doći do ozbiljnih problema ako pogrešno izmenite registrator. Stoga, uverite se da pažljivo pratite ove korake. Radi dodatne zaštite, napravite rezervnu kopiju registratora pre nego što ga izmenite. Zatim, možete da vratite registrator ako dođe do problema. Za više informacija o tome kako da napravite rezervnu kopiju i vratiti registar, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

322756 kako izraditi sigurnosnu kopiju i vratiti registar u sustavu Windows


Da biste koristili Windows okruženje za oporavak, morate imate instalacioni disk za operativni sistem Windows Vista ili Windows 7. Da biste pokrenuli Windows okruženje za oporavak, slijedite ove korake:

 1. Stavite instalacioni disk u disk jedinicu, a zatim pokrenite računalo.

 2. Kada se od vas zatraži, pritisnite taster.

 3. Izaberite jezik, vreme i valutu, a tastaturu ili metoda unosa, a zatim kliknite na dugme dalje.

 4. Izaberite stavku Popravka računara.

 5. U dijalogu Opcije za oporavak sistema izaberite operativni sistem koji želite da popravite, a zatim kliknite na dugme dalje.

Koristite alatke u Windows okruženju za oporavak da biste popravili Windows Vista ili Windows 7. Da biste to učinili, slijedite ove korake:

 1. Ako računar ne može da se pokrene u sigurnom načinu rada, izaberite stavku Popravka pri pokretanju , u okviru za dijalog " Opcije za oporavak sistema" riješiti određene probleme koji mogu da spreče ispravno pokretanje operativnog sistema. Ako alatku Popravka pri pokretanju ne može da ustanovi problem ili otkloniti problem, idite na korak 2. Ako operativni sistem Windows Vista ili Windows 7 pokrene, pređite na odeljak „Rešavanje uzroka problema sa pokretanjem”.

  Za više informacija o tome kako se koristi Popravka pri pokretanju, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

  925810 do greške zaustavljanja ili računar prestaje da se odaziva kada pokušate da pokrenete Windows Vista ili Windows 7

 2. U dijalogu Opcije za oporavak sistema , kliknite na System Restore za vraćanje operativnog sistema do tačke vraćanja koja je kreirana kada je instaliran program ili upravljački program. Ako ne možete koristiti alatke " Oporavak sistema " za pokretanje računara, pređite na korak 3.

 3. Koristite opciju za komandnu liniju u Windows okruženju za oporavak da biste onemogućili upravljački program koji zaustavlja pokretanje operativnog sistema. Da biste to učinili, slijedite ove korake.

  1. U dijalogu Opcije za oporavak sistema izaberite stavku Komandna linija.

  2. Upišite sljedeće naredbe. Pritisnite taster ENTER nakon svake naredbe.

   cd \Windows\INF
   Notepad setupapi.app.log

  3. Zapišite datum na početku svakog novog odeljka instalacije uređaja ili upravljačkog programa. Koristite ove datume da biste utvrdili na zadnji instalirani upravljački program.

  4. Nakon što utvrdite koji je upravljački program poslednji instaliran, utvrdite da li je on neophodan za pokretanje računara. Da biste to učinili, pročitajte informacije u odeljku datoteke Setupapi.app.log koji opisuje upravljački program. Ako je upravljački program povezan sa kontrolerom diska ili sa skupom čipova ili ako je upravljački program obezbedio operativni sistem, potražite ime upravljačkog programa i simptom problema na sledećoj Microsoft Web lokaciji:

   http://www.microsoft.comUtvrdite da li upravljački program može onemogućiti pre nego što nastavite. Ako je zadnji instalirani upravljački program nije neophodan za pokretanje računara, pređite na korak e.

  5. Na komandnoj liniji, otkucajte regedit, a zatim kliknite na dugme u redu.

  6. Kliknite HKEY_LOCAL_MACHINE, a zatim u meniju datoteka izaberite stavku Učitaj saće .

  7. Pronađite i kliknite na C:\Windows\System32\Config\System datoteku, a zatim kliknite na dugme Otvori.

  8. U dijalogu Učitaj saće upišite van mreže, a zatim kliknite na dugme u redu.

  9. Razvijanje sistema, a zatim izaberite stavku Izaberi.

  10. U desnom oknu, pronađite trenutnu, a zatim Zapišite vrednost u koloni podataka .

  11. Razvijte ControlSet00x, a zatim proširite stavku Services. x je vrednost iz na
   Koloni podataka koji ste zabilježili u koraku j.

  12. Pronađite potključ koji odgovara poslednjem instaliranom upravljačkom programu. Ako ne možete pronaći podudaranje, izaberite usluge, u meniju Uređivanje izaberite stavku Pronađi , otkucajte ime upravljačkog programa u okviru Pronađi i izaberite stavku Pronađi sledeće.

  13. Kliknite na potključ sa imenom upravljačkog programa.

  14. U desnom oknu, desnom tipkom miša kliknite Start, a zatim Modify.

  15. U okvir Value data upišite 4, a zatim kliknite na dugme u redu. Ovaj korak sprečava pokretanje upravljačkog programa.

  16. Pronađite i kliknite sljedeći registarski podključ:

   HKEY_LOCAL_MACHINE\Offline

  17. U meniju datoteka izaberite Poništi učitavanje saća, a zatim kliknite na dugme da u dijalogu Potvrda poništenja učitavanja saća .

  18. Izlaz Registry Editor.

  19. Ponovo pokrenite računalo.

  20. Ako operativni sistem ne pokrene, pokrenite Windows okruženje za oporavak, a zatim ponovite korak korake od a do s. Moraćete da ponovite ove korake dok sve upravljačke programe koje je instalirao od poslednjeg uspešnog pokretanja su onemogućeni.

 4. Kada počnete da operativni sistem, obratite se proizvođaču uređaja ili upravljačkog programa za informacije o problemima sa kompatibilnošću ili ispravke koje mogu da budu dostupni.

Rešavanje uzroka problema sa pokretanjem

 1. Otvorite upravljač uređajima. Da biste to učinili, kliknite na dugme Startwindows icon, u polju Započni pretragu otkucajte "Upravljač uređajima" , a zatim sa liste programa izaberite stavku Upravljač uređajima .

 2. Ako ste ažurirali upravljački program za uređaj, kliknite desnim tasterom miša na uređaj u Upravitelju uređaja, kliknite na dugme Svojstva, a zatim kliknite na dugme " Vraćanje upravljačkog programa " na kartici " upravljački program ".

 3. Ako ste instalirali novi uređaj, kliknite desnim tasterom miša na uređaj u Upravitelju uređaja, a zatim izaberite stavku Deinstaliraj.

 4. Ako ste instalirali program koji uključuje nov upravljački program, slijedite ove korake:

  1. Kliknite na dugme Startwindows icon, u polju Započni pretragu otkucajte appwiz.cpl , a zatim izaberite stavku appwiz.cpl listi Programi .

  2. Kliknite na ime programa koji je instaliran, a zatim izaberite stavku Deinstaliraj/promeni.
   Notice icon Ako budete upitani za dozvolu za nastavak, kliknite na dugme Nastavi.

  3. Kada dobijete poruku „Želite li da nastavite”, kliknite na dugme da.

 5. Ponovo pokrenite Windows Vista ili Windows 7.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×