Srodne teme
×

Datum izdanja:

10.12.2020.

Verzija:

1.0

Pregled napomena o izdanju Azure Stack HCI, verzija 20H2 izdanja

Azure Stack HCI je rešenje za klaster infrastrukture hiperkonvertovane infrastrukture (HCI) koje hostuje virtuelizovana radna opterećenja usluge Windows i Linux i njihovo skladište u hibridnom okruženju. Azure hibridne usluge poboljšavaju klaster sa mogućnostima kao što su nadgledanje zasnovano na oblaku, oporavak sajta i VM rezervne kopije. Ove usluge pružaju i centralni prikaz svih Azure Stack HCI primena na Azure portalu. Klasterom možete upravljati uz postojeće alatke, uključujući Windows centar administracije, sistemski centar i PowerShell.

Ovde na ciljnoj stranici možete da pronađete informacije o primarnom izdanju i o poznatim problemima u vezi sa tim izdanjem. Na levoj strani ove stranice pronaći ćete listu svih ispravki objavljenih za ovu verziju programa Azure Stack HCI.  Instaliranjem najnovije ispravke dobijate i sve prethodne ispravke koje ste možda propustili, uključujući sve važne bezbednosne ispravke. Na pojedinačnim stranicama ažuriranja pronaći ćete informacije o tome šta se nalazi u svakoj ispravki i o poznatim problemima povezanim sa tom ispravkom.

Dodatne informacije o Azure Stack HCI potražite na lokaciji Azure Stack HCI dokumentacija.

Nepo podržani scenariji

  • Izvršavanje nove instalacije ili nadogradnje na Azure Stack HCI sa drugog pokrenutog operativnog sistema. Preporučena opcija za instaliranje Azure Stack HCI jeste da se izvrši čista instalacija tako što se pokreće iz instalacionog medijuma kao što je dokumentovano na stranici Primena Azure Stack HCI operativnog sistema.

Poznati problemi

Simptom

Zaobilazno rešenje

Tekst u toku podešavanja za medije koji nije engleski može da se pojavi na engleskom jeziku.

Microsoft radi na rešenju i obezbediće ispravku u narednom izdanju.

Veza između mešovitog klastera i usluge Azure Stack HCI u oblaku još uvek ne podržava Azure Private Link.

Microsoft radi na rešenju i obezbediće ispravku u narednom izdanju.

Azure Stack HCI usluga u oblaku dostupna je samo u

Istočna Sjedinjene Države, Zapadna Evropa i Jugoistočna Azija trenutno.

Microsoft će obezbediti ispravke kada dodatni regioni postanu dostupni.

Ako procenite Azure Stack HCI pomoću ugnežđene virtuelizacije, možda ćete dobiti grešku kao što je "Hiper-V nije moguće instalirati zato što podrška za virtuelizaciju nije omogućena" zato što Azure Stack HCI zavisi od bezbednosti zasnovane na virtuelizovanoj bezbednosti.

Dostupna su dva zaokreta:

  • Umesto toga koristite Hyper-V V V 1 VM-ove.

  • Ubrizgavanje funkcije Hyper-V u VHDX VHDX van mreže. Od hosta pokrenite sledeću PowerShell komandu na svakom od VM-ove koji će se ponašati kao Azure Stack HCI noci kada su isključeni:

Install-WindowsFeature -Vhd <path> -Name Hyper-V, RSAT-Hyper-V-Tools, Hyper-V Powershell

Kada se interaktivno prijavljivate u operativni sistem, ekran dobrodošlice koji čita tekst "Dobro došli u Azure Stack HCI" ne lokalizuje se u češkom, mađarskom, nederlandu, poljskom, švedskom i turskom (lokalni kodovi cs-cz, hu-hu, nl-nl, pl-pl, pt-pt, sv-se, tr-tr).

Microsoft radi na rešenju i obezbediće ispravku u narednom izdanju.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×