Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Kreira unakrsni upit.

Sintaksa

TRANSFORM aggfunction
selectstatement
PIVOT pivotfield [IN (vrednost1[, vrednost2[, ...]])]

Izraz TRANSFORM ima sledeće delove:

Deo

Opis

aggfunction

SQL agregatna funkcija koja radi na izabranim podacima.

selectstatement

Izraz SELECT.

pivotfield

Polje ili izraz koji želite da koristite za kreiranje naslova kolona u skupu rezultata upita.

vrednost1, vrednost2

Fiksne vrednosti koje sekoriste za kreiranje naslova kolone.


Napomene

Kada rezimirate podatke pomoću unakrsnog upita, birate vrednosti iz navedenih polja ili izraza kao naslove kolona tako da možete da prikažete podatke u kompaktnijem obliku nego sa upit za izbor.

Izraz TRANSFORM je opcionalan, ali kada je uključen predstavlja prvi izraz u SQL nisci. Ona prethodi izrazu SELECT koji navodi polja koja se koriste kao naslovi redova i odredbi GROUP BY koja određuje način grupisanja redova. Ako želite, možete da uključite druge odredbe poput WHERE, koja navodi dodatni izbor ili sortiranje kriterijuma. Možete da koristite podupite kao predikati – konkretno, one u odredbi WHERE – u unakrsnom upitu.

Vrednosti vraćene u pivotfield se koriste kao naslovi kolona u skupu rezultata upita. Na primer, transponovanjem podataka o određenom mesecu prodaje u unakrsnom upitu bi kreiralo 12 kolona. Možete da ograničite pivotfield za kreiranje naslova iz fiksnih vrednosti (vrednost1, vrednost2 ) navedenih u opcionalnoj odredbi IN. Možete da uključite i fiksne vrednosti za koje ne postoje podaci da biste kreirali dodatne kolone.Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×