Simptomi

Razmotrite sledeći slučaj:

 • Kreirate zasnovan na Windows Server 2012 reakciji klastera i koriste resurse dinamičkog diska nezavisnog proizvođača.

 • Podesite Server datoteka resursa servisa u proširenje konzole za upravljanje klastera preuzimanja posla.

 • Pokušate da dodate deljenje datoteka klastera na serveru datoteka resursa za servis.

U ovom slučaju doći do sledećih problema:

 • Ne možete da kreirate klastera deljenih datoteka pomoću priručnog menija Dodate deljenje datoteka .

  Napomena Ako Dodate deobi priručni ne pokrene, instalirajte hitni popravak opisan u članku Microsoft baze znanja (KB) 2795993 da biste rešili ovaj problem.

 • Kada pokušate da kreirate klastera deljenih datoteka pomoću datoteke Explorer, kreira se po deonici Server Message Block (SMB) umesto deljenu datoteku klastera na volumenu. Na primer, pretpostavljaju da pokušate da kreirate klastera deljenje datoteka pod imenom „ContosoShare” pomoću programa Explorer datoteka na disk jedinici koja se zove „ThirdPartyDisk”, koristeći sledeću konfiguraciju:

  Naziv klastera: ContosoCluster
  Klastera datoteku resursa servera: \\ContosoFileShare
  Thirdparty za skladištenje resursa koje \\ zavisi odContosoFileShare : ThirdPartyDisk
  Ime servera/čvor: ContosoClusterNode1
  Deli ime: ContosoShare

  U ovoj situaciji, deljenih datoteka pristupa im se putem putanja „\\ContosoClusterNode1\ContosoShare” a ne „\\ContosoFileShare\ContosoShare” putanja.

 • Ne možete da kreirate klastera deljenih datoteka pomoću NetShare API ili Windows PowerShell komandu. Pored toga, dobijate poruku o grešci koja je slična sledećoj:

  Sistemska greška 87 – parametar je netačan

Uzrok

Do ovog problema dolazi zato što je zasnovan na Windows Server 2012 reakciji klastera nije ispravno da odredi nezavisnog dinamički disk biti na disku klastera.

Rezolucija

Informacije o prilagodbenom popravku

Primeri proizvode koji moc proizvođača skladišta klase resursa, što primenite ovaj hitni popravak ako koristite ove proizvode uključuju (, ali nije ograničen na):

 • Symantec skladištenje fondacije za Windows

 • Viziju rešenja duplo preuzimanje raspoloživost

 • SIOS izdanje DataKeeper klasteraDa biste rešili ove probleme, instalirajte hitni popravak opisan u ovom članku. Pored toga, instalirate hitne ispravke koje su opisane u KB 2795993 i KB 2795997 za rešavanje svih srodnih pitanja. Za više informacija o KB 2795993 i KB 2795997, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2795993 novi čarobnjak za deljenje ne pokreće kada pokušate da kreirate deljenu datoteku klastera u dinamički disk proizvođača resurs u operativnom sistemu Windows 8 ili Windows Server 2012

2795997 korisničkog Interfejsa nije ispravno prikazan kada kliknete desnim tasterom miša u dinamički disk proizvođača resurs u oblasti za skladištenje u Windows Server 2012
Podržana hitna ispravka je dostupna od korporacije Microsoft. Međutim, ova hitna ispravka je namenjena za ispravljanje samo problem koji je opisan u ovom članku. Primenite je samo na sisteme sa ovim određenim problemom.

Ako je hitna ispravka dostupna za preuzimanje, ne postoji „Hitna ispravka preuzimanje dostupna” odeljak na vrhu ovog članka baze znanja. Ako ovaj odeljak nije prikazan, prosledite zahtev Microsoft korisničkoj službi i podršci da biste nabavili hitni popravak.

Napomena Ako dođe do dodatnih problema ili potreban je rešavanje problema, možda da kreirate na poseban zahtev za uslugu. Uobičajeni troškovi podrške važiće za dodatnu podršku pitanja i probleme koji nisu direktno povezani sa ovom određenom hitnom ispravkom. Potpun popis brojeva telefona Microsoft korisničkoj službi i podršci ili da biste kreirali na poseban zahtev za uslugu, posetite sledeće Microsoft Web lokacije:

http://support.microsoft.com/contactus/?ws=supportNapomena „Hitna ispravka preuzimanje dostupna” obrazac prikazani su jezici na kojima je dostupna hitna ispravka. Ako ne vidite svoj jezik, to je zato što hitna ispravka nije dostupna na tom jeziku.

Preduslovi

Da biste primenili ovaj hitni popravak, morate koristiti Windows Server 2012.

Informacije o registru

Da biste koristili hitni popravak u paketu, nemate da unosite promene u registrator.

Ponovnim pokretanjem

Morate ponovo pokrenuti računalo nakon što primijenite ovaj hitni popravak.

Informacije o zameni hitne

Ovaj prilagodbeni popravak ne zamjenjuje prethodno objavljenu hitnu ispravku.

Globalna verzija ove hitne ispravke instalira datoteke koje imaju atribute koji su navedeni u sledećim tabelama. Datumi i vremena za te datoteke navedeni su u koordiniranom univerzalnom vremenu (UTC). Datumi i vremena za ove datoteke na lokalnom računaru prikazuju se po lokalnom vremenu zajedno sa trenutnom pristrasnost računanja vremena (DST). Pored toga, datumi i vremena mogu promeniti kada izvršavate određene operacije na datotekama.

Windows Server 2012 datoteku informaciju napomeneVažno Hitnih ispravki za Windows 8 i hitnih ispravki za Windows Server 2012 su uključene u istoj Robi. Međutim, samo „Windows 8” je navedena na stranici zahteva hitni popravak. Da biste zatražili paket hitnih koja se odnosi na jedan ili oba operativni sistemi, izabrati hitna ispravka koja je navedena u okviru „Windows 8” na stranici. Uvek pogledajte odjeljak „Odnosi se na” u člancima utvrditi stvarne operativni sistem koji se odnosi svaki hitni popravak.

 • Datoteke koje se odnose na određeni proizvod, prekretnicu (RTM, SPn), i grana usluge (LDR, GDR) moguće je prepoznati ispitivanjem brojeve verzija datoteke, kao što je prikazano u tabeli:

  Verzija

  Proizvoda

  Prekretnicu

  Servisni ogranak

  6.2.920 0,20 xxx

  Windows Server 2012

  RTM

  LDR

 • MANIFEST datoteke (.manifest) i MUM datoteke (.mum) koje su instalirane za svako okruženje su posebno navedene u odeljku „Dodatni arhivirate podatke za Windows Server 2012”. Mama i MANIFEST datoteke i datoteke povezane bezbednosnog kataloga (.cat), su izuzetno važne za održavanje stanja ažurirane komponente. Datoteke bezbednosnog kataloga za koje nisu navedeni atributi, potpisuju se Microsoft digitalnim potpisom.

Za sve podržane x64-bitne verzije sustava Windows Server 2012

Ime datoteke

Verzija datoteke

Veličina datoteke

Datum

Vremena

Platforma

Clusapi.dll

6.2.9200.16384

372,224

26-Jul-2012

03:05

x64

Resutils.dll

6.2.9200.16493

626,688

04-Jan-2013

09:30

x64

Clusapi.dll

6.2.9200.16384

372,224

26-Jul-2012

03:05

x64

Resutils.dll

6.2.9200.20598

626,688

04-Jan-2013

09:22

x64
Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem kod Microsoft proizvoda koji su navedeni u odeljku „Odnosi se na”.

Više informacija

Za više informacija o terminologiji za ažuriranje softvera, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

824684 opis standardne terminologije koja se koristi za opisivanje Microsoftovih softverskih ažuriranjaProizvođača proizvoda u ovom članku proizvedeni su od strane preduzeća koja su nezavisna od korporacije Microsoft. Microsoft ne daje garanciju, podrazumevanu ili neku drugu, u pogledu performansi ili pouzdanosti ovih proizvoda.

Dodatne informacije o datotekama

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×