Ne možete da onemogućite pristup Outlook Web App korisnicima u lokalnom Exchange serveru

Problem

Pokušavate da blokirate korisnike da pristupe svojim poštanskim sandučićima onemogućavanjem pristupa Programu Outlook Web App u lokalnom okruženju Microsoft Exchange servera. Na primer, koristite Exchange centar za administraciju da biste onemogućili Outlook Web App. Ili, pokrenete sledeći Exchange PowerShell cmdlet:

Set-CASMailbox <Identity> -OWAEnabled $False 

Očekujete da će korisnik primiti sledeću poruku kada pokuša da pristupi svom poštanskom sandučetu putem Aplikacije Outlook Web:

Outlook Web App je trenutno onemogućen za korisnike <e->Međutim, ova postavka trenutno nije efikasna i korisnici i dalje mogu da pristupe programu Outlook Web App. Najbolje je da pronađete alternativni metod za ograničavanje pristupa poštanskom sandučetu korisnika.

Rešenje

Instalirajte kumulativnu ispravku 2 (CU2) za Exchange Server 2013 u lokalnom okruženju Exchange servera. Više informacija o CU2 za Exchange 2013 potražite u sledećem članku Microsoft baze znanja:

2859928 Opis kumulativne ispravke 2 za Exchange Server 2013

ZAOBILAZNO REŠENJE

Da biste zaobišli ovaj problem, koristite korisnike i računare aktivnog direktorijuma da biste onemogućili pristup poštanskom sandučetu tako što ćete ukloniti mogućnost korisnika da se prijavi u okruženje aktivnog direktorijuma. Da biste to uradili, sledite ove korake:

  1. Otvorite opciju "Korisnici i računari aktivnog direktorijuma".

  2. Pronađite korisnika čije informacije želite da uredite. Da biste to uradili, koristite funkciju "Pronađi". Ili potražite organizacionu jedinicu kojoj korisnik pripada.

  3. Dvaput kliknite na korisnika, a zatim u dijalogu<"Svojstva>" izaberitekarticu "Nalog".

  4. U okviru Opcije nalogaizaberite stavku Nalog je onemogućen, a zatim kliknite na dugme U redu.

VIŠE INFORMACIJA

Uobičajen metod za blokiranje pristupa korisnika poštanskim sandučićima je onemogućavanje protokola veze, kao što je Outlook Web App, za tog korisnika. Na primer, administratori će možda želeti da to urade u scenarijima u kojima želite da korisnik ima pristup programu Exchange ActiveSync, ali ne i Outlook Web App.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×