Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Autor:

"Soumitra Sengupta MVP"

PRAVNA RJEŠENJA ZA SADRŽAJ U ZAJEDNICI

KORPORACIJA MICROSOFT I/ILI NJENI ODGOVARAJUĆI DOBAVLJAČI NE ČINE NIKAKVE IZJAVE O PRIKLADNOSTI, POUZDANOSTI ILI ISPRAVNOSTI INFORMACIJA I SRODNIH GRAFIKA KOJE SE OVDE NALAZE. SVE TAKVE INFORMACIJE I SRODNA GRAFIKA OBEZBEĐUJU SE "KAKAV JESTE" BEZ GARANCIJE BILO KOJE VRSTE. KORPORACIJA MICROSOFT I/ILI NJENI ODGOVARAJUĆI DOBAVLJAČI NE TVRDE SVE GARANCIJE I USLOVI U VEZI SA OVIM INFORMACIJAMA I SRODNIM GRAFIKAMA, UKLJUČUJUĆI SVE PODRAZUMEVANE GARANCIJE I USLOVE ZA PRODAJU, PRILAGOĐENOST ODREĐENOJ NAMENI, RADNE POTREBE, TITULE I NEPOVREDIVOST. IZRIČITO SE SLAŽETE DA MICROSOFT I/ILI NJEGOVI DOBAVLJAČI NEĆE BITI ODGOVORNI ZA BILO KOJE DIREKTNE, INDIREKTNE, KAZNENE, SLUČAJNE, POSEBNE, POSLEDIČNE ŠTETE ILI BILO KOJU ŠTETU, BEZ OGRANIČENJA, ŠTETE ZA GUBITAK KORIŠĆENJA, PODATKE ILI PROFIT, KOJI PROISTIČU IZ ILI NA BILO KOJI NAČIN POVEZAN SA UPOTREBOM ILI NEMOGUĆNOŠĆU KORIŠĆENJA INFORMACIJA I SRODNIH GRAFIKA KOJE SE NALAZE U OVOM DOKUMENTU, BILO DA SE RADI O UGOVORU, TORT, NEMARNOSTI, STROGI ODGOVORNOSTI ILI NEKOM DRUGOM, ČAK I AKO SU KORPORACIJI MICROSOFT ILI BILO KOJI OD NJEGOVIH SNABDEVAČA SAVETOVANO

Simptome

Kada se radi o pobedi XP možda ćete dobiti grešku koja glasi "neodređeni volumen za pokretanje sistema".

Izazvati

1. sistem datoteka je oštećen i ne može se postaviti. 2. koristite standardni 40-žičani priključak za povezivanje UDMA disk jedinice sa kontrolerom umesto potrebnog 80-žica, 40-PIN kabla.  3. postavke osnovnog ulazno/izlaznog sistema (BIOS) konfigurirane su tako da primoravaju brže UDMA režime.

Rezoluciju

Ako je problem sa konektorom, onda zamenite 40-žičanog kabla sa 80-žičanom UDMA kablom. Ako je to problem sa postavkama BIOS-a, onda učitajte podrazumevane postavke za "Otkaži", a zatim ponovo aktivirajte opcije koje se najčešće koriste kao što je podrška za USB. Ako je u pitanju oštećeni slučaj sistema datoteka: -1. ubacite Windows XP CD-ROM u CD-ROM jedinicu, a zatim ponovo pokrenite računar. Kliknite da biste izabrali sve opcije koje su potrebne za pokretanje računara sa CD-ROM jedinice ako se to od vas zatraži. 2. kada se pojavi ekran "Dobro došli u instalaciju", pritisnite taster R da biste pokrenuli konzolu za oporavak. 3. ako imate računar sa dva ili više operativnih sistema, izaberite instalaciju kojoj morate pristupiti pomoću alatke "Recovery Console" (Konzola za oporavak). 4. kada budete upitani, otkucajte administratorsku lozinku. Ako je administratorska lozinka prazna, samo pritisnite taster ENTER. 5.At komandnu liniju otkucajte Chkdsk/r, a zatim pritisnite taster ENTER.  6.At komandnu liniju otkucajte "Izađi", a zatim pritisnite taster ENTER da biste ponovo pokrenuli računar. Ovo će trajati malo duže, ali sistem bi trebalo da se ponovo pokreće u operativnom sistemu Windows. 

VIŠE INFORMACIJA

Poruka o grešci "stop 0x000000ED UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME" kada ponovo pokrenete računar ili izvršite nadogradnju na Windows XP Opis alatke "Recovery Console" (Konzola za oporavak ) u operativnom sistemu Windows XP, ako gorenavedeni proces ne uspe da vrati sistem u prethodno stanje, umesto komande " Chkdsk/r " koristite komandu fixboot

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×