Nepravilno možete da primite poruku upozorenja „Smatraju zamenu baterije” na neke starije HP notebook računari koji rade pod operativnim sistemom Windows 7

Simptomi

Na neke starije HP notebook modele koji rade pod operativnim sistemom Windows 7, te nepravilno primite sljedeću poruku upozorenja sa merača baterije Windows:

Razmotrite zamenu baterije.

Pored toga, crveni znak „X” se može pojaviti na ikonu baterije u području obavijesti. Međutim, baterija i dalje možda dovoljne zdravlje. Ovaj problem je poznato da se pojavljuje na DV9000 i DV 67000 serije svesaka.

Uzrok

Do ovog problema dolazi na ovih notebook modela, koji su bili izvorno nije bio osmišljen za Windows 7, jer je sistemski firmver (BIOS) nepravilno prijavljuje dizajn kapacitet baterija na operativni sistem. „Smatraju zamenu baterije” poruka se prikazuje kada zadnji punim kapacitetom za punjenje je manje od 40% od prijavljenih baterija projektovanim kapacitetom. Poslednji pun kapacitet za punjenje i prijavljenih baterija projektovanim kapacitetom preuzimaju se operativni sistem Windows sa ACPI sistemski firmver (BIOS). Na starije HP notebook modele, preuzete baterija projektovanim kapacitetom je nepravilno prijavljen kao 88, 800mWh iako je baterija se stvarni projektovanim kapacitetom niže. Ova greška firmver onda mogu da izazovu „Smatraju zamenu baterije” upozorenje da se pogrešno prikazivanje kada zadnji punim kapacitetom za punjenje je ipak veća od 40% kapaciteta baterije tehničke izrade.

Rešenje

Postoji ispravka za Windows koji će ukloniti poruka pogrešno prijavljena baterije za samo pogođenim sisteme. Ovo ažuriranje ne menja bilo koji drugi ponašanje na računaru i neće se promeniti stvarne baterije na bilo koji način. Ispravka će biti samo ponudio ako Windows Update otkriva da se ova ispravka odnosi na vaš računar. Pored toga, HP pruža na baterije uslužni program za proveru koji je možda instaliran u sklopu pomoćnik za podršku HP. Pokrenuti baterije pogledajte uslužni program će dati tačni prikaz zdravlje baterije i da li zamena treba uzeti u obzir. Proizvođača proizvoda u ovom članku proizvedeni su od strane preduzeća koja su nezavisna od korporacije Microsoft. Microsoft ne daje garanciju, podrazumevanu ili neku drugu, u pogledu performansi ili pouzdanosti ovih proizvoda.

Informacije o nadopuni

Nabavljanje ove ispravke

1. metod: Windows Update

Da biste nabavili ovu nadopunu, posjetite sledeće Web lokacije Microsoft Windows Update:

Napomena Ova ispravka je dostupna samo sa Web lokacije Microsoft Windows Update. Pored toga, ova se nadopuna nudi samo ako Windows Update otkriva da se ažuriranje odnosi na vaš računar.

2. metod: Microsoft Update Catalog

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na Web lokaciju Microsoft Update Catalog .

Preduslovi

Ova ispravka se odnosi na samo računalima pogođenim firmver (BIOS).

Informacije o registratoru

Da biste koristili ispravku iz ovog paketa, ne morate da unosite bilo kakve promene u registrator.

Zahtev za ponovnim pokretanjem

Ti možda morati ponovo pokrenuti računalo nakon primjene ove nadopune.

Informacije o zameni ispravke

Ovo ažuriranje ne zamjenjuje prethodno objavljenu ispravku.

Informacije o datoteci

Globalna verzija ove hitne ispravke instalira datoteke sa atributima navedenim u sledećim tabelama. Datumi i vremena ovih datoteka navedeni su u UTC vremenu (Coordinated Universal Time). Datumi i vremena za ove datoteke na lokalnom računaru prikazuju se po lokalnom vremenu zajedno sa odstupanjem za trenutno letnje/zimsko računanje vremena (DST). Pored toga, datumi i vremena mogu se promeniti kada izvršite određene operacije na datotekama.

Windows 7 datoteku informaciju napomene
  • Datoteke koje se odnose na određeni proizvod, ključnu tačku (RTM, SPn) i granu usluge (LDR, GDR) moguće je identifikovati pregledanjem brojeva verzija datoteka kao što je prikazano u sledećoj tabeli:

  • DDR servis grane sadrže samo one ispravke koje su široko objavila da široka, izuzetno važna pitanjima. LDR grane usluge, pored globalno objavljenih ispravki, sadrže i hitne ispravke.

  • MANIFEST datoteke (.manifest) koje su instalirane za svako okruženje su navedeni odvojeno u odeljku „dodatne informacije o datotekama za Windows 7”. MANIFEST datoteke i pridružene bezbednost kataloga (.cat) datoteke, su izuzetno važne za održavanje stanja ažurirane komponente. Datoteke bezbednosnog kataloga, za koje nisu navedeni atributi, potpisuju se Microsoft digitalnim potpisom.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×