Nije moguće čitati potvrde Generisano kada MRM izbriše poruke

Vazno: inženjering, Local & Online (Eko) razvojni tim rešenja koristi alatku za automatsku upite na serveru hitne ispravke za Dostupnost paketa hitnih ispravki na dnevnoj bazi. Tim PQO sadržaj će raditi na članku čim se hitna ispravka Proknjiži na serveru hitne ispravke (http://hotfix). Ako hitna ispravka nije direktno objavljena na serveru za hitne ispravke, obavestite getkb za zahtev za izdavanje odziva sadržaja i tačan datum izdavanja paketa hitnih ispravki. (Ovo se odnosi na hitne ispravke objavljene na lokaciji Microsoft Download Center, Windows Update, Microsoft Update ili Office Update.) Ako ste povezani sa sadržajem, Navedite sledeće informacije za zahtev za sadržaj:QFE proizvod (DB: broj greške, npr. Windows se: 123456 unesite informacije za odeljak "odnosi se na" ovde. Ako postoje moduli ili više verzija, molimo vas da to uradite.)  [Ovde unesite tekst] OM: 756587Podrška brojincidenta[Ovde unesite tekst] Navedite simptome/rezime problema [Ovde unesite tekst] Koji uzroci simptoma [Ovde unesite tekst] Kada je poruka označena kao pročitana, poruka i dalje ima sledeće postavljene zastavice: MSGFLAG_READ | MSGFLAG_RN_PENDING | MSGFLAG_NRN_PENDING Kada MRM izbriše poruke iz arhive (ili primarne), ona neće proslediti zastavice za brisanje zastavice. SuppressReadReceipt. Pošto je postavljena zastavica MSGFLAG_NRN_PENDING, generiše se potvrda da nije pročitana. Opišite korake da rešite/REŠITE oko simptoma [Unesite tekst ovde]informacije oključu registratora[Ovde unesite tekst] Pružite više informacija o detaljima [Ovde unesite tekst]Detalji o ažuriranju softvera Ova dopuna softvera je zakazana za isporuku u sledećim servisnim paketom (e) [Ovde unesite tekst] Preduslovi za instaliranje softverske ispravke (za više proizvoda) [Ovde unesite tekst] Zahtevi za ponovno pokretanje (ako morate da se ponovo pokrenete, objasnite zašto) [Ovde unesite tekst] Ova softverska ispravka zamenjuje sledeću softversku ispravku [Ovde unesite tekst] Lokacija unutrašnje softverske ispravke (na primer, deljenje datoteke, http://hotfix/) [Ovde unesite tekst] Dopuna spoljnog softvera za preuzimanje (na PR. Windows Update, Office Update, centar za preuzimanje) [Ovde unesite tekst] Tabela atributa datoteke [Ovde unesite tekst] Da li bi ovaj članak mogao da se poveže sa drugim člancima u KB? Ako jeste, Popiši ih. [Ovde unesite tekst] Ispis steka [Ovde unesite tekst] Redaktori sadržaja (odvojeni pseudonim sa poludvotačkom (;)) [Ovde unesite tekst] Napomene za autora [Ovde unesite tekst]

Greška #: nnn (XXX)

Rešenje

Podržana hitna ispravka sada je dostupna od korporacije Microsoft. Međutim, cilj je da se ispravi samo problem opisan u ovom članku. Primenite je samo na sisteme na kojima dolazi do ovog problema. Ova hitna ispravka može se dodatno testirati. Zbog toga, ako niste ozbiljno ugroženi ovim problemom, preporučujemo da sačekate sledeći P1 koji sadrži ovu hitnu ispravku. Da biste odmah rešili ovaj problem, obratite se Microsoft službama korisničke podrške da biste dobili hitnu ispravku. Za kompletnu listu telefonskih brojeva službi podrške za Microsoft korisnike i informacije o troškovima podrške posetite sledeću Microsoft Web lokaciju:

Belešku U specijalnim slučajevima, troškovi koji se naplaćuju za pozive podrške mogu biti otkazani ako stručnjak Microsoft podrške utvrdi da će određena ispravka rešiti problem. Uobičajeni troškovi podrške odnosiće se na dodatna pitanja u vezi sa podrškom i probleme koji nisu u vezi sa određenom ispravkom. P1 verzija ovog P2 ima atribute datoteke (ili kasnije atribute datoteke) koji su navedeni u sledećoj tabeli. Datumi i vremena za ove datoteke navedeni su u koordiniranom univerzalnom vremenu (UTC). Kada pregledate informacije o datoteci, one se konvertuju u lokalno vreme. Da biste pronašli razliku između UTC i lokalnog vremena, koristite karticu " Vremenska zona " u stavci " datum i vreme " na kontrolnoj tabli.

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem kod Microsoft proizvoda koji su navedeni u odeljku "odnosi se na".

Više informacija

Za više informationP1 kliknite na sledeći članak numberP2 da biste videli articleP2 u Microsoft bazi znanja:

P4

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×