Nije moguće pokrenuti uslugu servera

Važno: ovaj članak sadrži informacije o uređivanju registratora. Pre uređivanja registratora uverite se da razumete kako da ga vratite u prethodno stanje ako dođe do problema. Za informacije o tome kako da to uradite pogledajte temu pomoći "Vraćanje registratora" u prethodno stanje u programu Regedit. exe ili u temi pomoći "Vraćanje ključa registratora" u programu Regedt32. exe.

Simptomi

Kada pokušate da pokrenete uslugu servera, može doći do nekog od sledećih simptoma:

  • Kada pokušate da pokrenete uslugu servera sa alatke "usluge" na kontrolnoj tabli, možda ćete dobiti sledeću poruku o grešci: nije moguće pokrenuti uslugu servera na \ \ <ime računara>. Greška 1058: navedena usluga je onemogućena i ne može se pokrenuti.

  • Kada pokušate da pokrenete uslugu servera sa komandne linije, možete dobiti sledeću poruku o grešci:

    Došlo je do sistemske greške 1058. Navedena usluga je onemogućena i ne može se pokrenuti.

  • Kada pokušate da omogućite uslugu servera za trenutni hardverski profil, moguće je da trenutni profil hardvera nedostaje na listi profila ili da dugme "Omogući" nije dostupno.

Uzrok

Do ovog ponašanja može doći ako koristite Windows NT na Dell računaru i Windows NT je unapred instaliran na vašem računaru.Napomena: do ovog ponašanja ne dolazi ako je Windows NT unapred instaliran na Dell računaru isporučenom iz fabrike koja je proizvedena posle 4/6/99.

Rešenje

Da biste rešili ovaj problem, koristite odgovarajući metod:

1. metod

Kontaktirajte Dell Computer Corp. da biste Raspitali o dostupnosti ispravke za rešavanje ovog problema. Za više informacija o kontakt informacijama prodavaca hardvera i softvera posetite sledeću Microsoft Web lokaciju:-

2. metod

Upozorenje: nepravilno Korišćenje uređivača registratora može izazvati ozbiljne probleme zbog kojih ćete možda morati da ponovo instalirate operativni sistem. Microsoft ne može da garantuje da problemi nastali zbog nepravilnog korišćenja uređivača registratora mogu da se reše. Registry Editor koristite na vlastitu odgovornost. Za informacije o tome kako da uredite registrator pogledajte temu pomoći "promena ključeva i vrednosti" u programu Registry Editor (Regedit. exe) ili "Dodaj i Izbriši informacije u registratoru" i "Uredi podatke iz registratora" u temama pomoći programa Regedt32. exe. Imajte na umu da bi trebalo da napravite rezervnu kopiju registratora pre nego što ga uredite. Izbrišite sljedeće registarske ključeve, a zatim ponovo pokrenite Windows NT: HKEY_LOCAL_MACHINE \System\currentcontrolset\enum\matičnih \ LEGACY_BROWSER HKEY_LOCAL_MACHINE \System\currentcontrolset\enum\matičnim \ LEGACY_LANMANSERVER HKEY_LOCAL_MACHINE \System\currentcontrolset\enum\matičnih \ LEGACY_MESSENGER HKEY_LOCAL_MACHINE \system\currentcontrolset\enum\matičnim \ LEGACY_SRVNapomena: da biste uklonili tastere zabeležene u članku, morate da povećate bezbednost na "svima" u punoj kontroli, a zatim da se umnožavate kroz potfascikle pomoću programa Regedt32. exe.

Status

Microsoft istražuje ovaj problem i ovde će objaviti nove informacije u Microsoft bazi znanja kada postane dostupna.

Više informacija

Do ovog problema dolazi samo na računarima sa instaliranim sistemom integrisanog Yamaha zvuka i poznato je da se pojavljuju sa sledećim računarima:

  • Dell dimenzija XPS H266

  • Dell dimenzija XPS D300

  • Dell dimenzija XPS R400

  • Dell Optiplex GX1P/T + (P3/500)

  • Dell Optiplex GX1/m + (PII/450)

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×