Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Uvod

Početni od januara 2020. sve kompanije u Norveškoj imaju obavezu da obezbede na zahtev Standardna datoteka nadzora norveške poreske administracije za finansijske podatke o porezima (SAF-T) u skladu sa dokumentacijom v.1.4 objavljenom 08. jula 2019. i Tehnička dokumentacija v.1.3 objavljena 23. marta 2018. u formatu XML-a report coincident with the XSD schema v.1.1 of "Norwegian SAF-T Financial data" developed by "SAF-T Working group", Skatteetaten © , based on "OECD Standard Datoteka nadzora – Izmenjeno 2,00" od 02.02.2018.

Pregled

Da biste podržali "norveški IZVEŠTAJ SAF-T Finansijski podaci" u sistemu Microsoft Dynamics 365 za finansije i Operacije, verzija aplikacije mora biti od sledećih ili novijih Verzija:

Verzija Finansije i operacije

Broj izdanja

10.0.6

10.0.234.20020

10.0.7

10.0.283.10012

10.0.8

10.0.319.12

10.0.9

10.0.328.0

Za finansije i operacije verzije 7.3 koje su #4532651 KB moraju biti instalirane.

Kada verzija aplikacije "Finansije i operacije" je odgovarajuća, uvoz iz LCS portal: sledeće ili novije verzije konfiguracija elektronskog izveštavanja (ER):

Ime er konfiguracije

Tip konfiguracije

Verzija

Standardna datoteka nadzora (SAF-T)

Model

32

SAF-T finansijski podaci mapiranje modela

Mapiranje modela

32.30

SAF-T format (NE)

Oblikovanje (izvoz)

32.40

Uvezite najnovije verzije konfiguracija. Opis verzije obično sadrži broj članka u bazi znanja koji objašnjava promenu koju je uneo konfiguracione verzije.

Beleške: Nakon svih konfiguracija er-a iz prethodna tabela se uvozi, postavite opciju " Podrazumevano za mapiranje modela " na da za sledeću konfiguraciju:

 • SAF-T Mapiranje modela finansijskih podataka

image.png

Za više informacija o tome kako da preuzmete ER konfiguracije iz Microsoft Dynamics Lifecycle Services (LCS) pogledajte članak Preuzimanje konfiguracija elektronskog izveštavanja iz usluga životnog ciklusa.


Podešavanje

Da biste započeli using "Norwegian SAF-T Financial data" report in Microsoft Dynamics 365 for Za finansije i operacije sledeće podešavanje se mora izvršiti:

 • Generale ledger parameters – za podešavanje ER formata

 • Prodaje poreska šifra – za povezivanje sa standardnim poreskim šiframa (pročitajte više u odeljku u odeljku "Dokumentacija finansijskih podataka norveške SAF-T")

 • Glavni accounts – da biste se povezati sa standardnim nalozima (pročitajte više u odeljku u odeljku "Dokumentacija finansijskih podataka norveške SAF-T")

Parametri glavne knjige

Otvori u glavnom meniju: moduli >opšte ledger > Ledger setup > General ledger parameters page, Standardna datoteka nadzora za porez (SAF-T) brzu karticu i izaberite stavku "SAF-T format" (NE)" u polju "Standardna datoteka nadzora za porez (SAF-T)".

image.png

Šifra poreza na promet

Kao što je objašnjeno u "dokumentaciji za norveške SAF-T finansijske podatke ", poreske kodove prodaje korišćeno u sistemu mora biti povezano sa norveškim standardnim porezom na PDV kodovi <StandardTaxCode> (dostupno) u https://github.com/Skatteetaten/saf-t ) u svrhu SAF-T izveštavanja.

Da biste povezili Šifre poreza na promet koje se koriste u odeljku "Finansije i operacije", otvorite module > poreza > za indirektne poreze > porez na promet > porez na promet codes page, select Sales tax code record and click External codes u grupi "Poreski kodovi prodaje " u oknu "Radnja":

image.png

U spoljnoj kodovi , navedite norveške standardne PDV kodove koji će se koristiti za izabrani zapis poreskog koda prodaje za svrhe izveštavanja u SAF-T izveštaju.

Glavni nalozi

Kao što je objašnjeno u "dokumentaciji za norveške SAF-T finansijske podatke", glavni nalozi koji su korišćeno u sistemu mora biti povezano sa norveškim standardnim nalozima (dostupno u https://github.com/Skatteetaten/saf-t ) u svrhu SAF-T izveštavanja.

Početni iz verzije 54.61 "SAF-T Format (NE)"elektronski format izveštavanja podržava podešavanje Standardnih naloga za glavne naloge preduzeća putem aplikacije određeni parametri.

Da biste podesili Standardno nalozi zaglavne naloge preduzeća putem aplikacije određeni parametri rade sledeće korake:

 1. Otvorite radni prostor elektronskog izveštavanja , izaberite stavku u the configuration tree "SAF-T Format (NO)" electronic reporting format.

 2. Uverite se da je preduzeće koje radite preduzeće želite da izvršite aplikaciju podešavanje određenih parametara .

 3. U oknu sa radnjama, na na kartici Konfiguracije , u grupi Parametri specifični za aplikaciju izaberite stavku Podešavanje.

 4. Izaberite verziju format koji želite da koristite na levoj strani određene aplikacije stranica sa parametrima .

 5. Izaberite StandardMainAccount_Lookup na brzoj kartici Pronalaženja, a zatim navedite kriterijume na brzoj kartici Uslovi tako što ćete dodati redove za svaku vrednost rezultata koja se mora koristiti u izabrano preduzeće. Ako nekoliko glavnih naloga u izabranom preduzeću mora da result the same Standard account, add separate line for each Main nalog i navedite isti standardni nalog za svaki od njih.

 6. Podešavanje vrednosti NA kao poslednjeg uslova u na listi. Mora da bude podešen na *Nije prazno* u okviru " Glavno" kolonu naloga . Proverite po vrednosti u koloni Red koja je "NA" poslednji uslov u tabeli.

 7. Kada završite podešavanje uslova, promena vrednosti polja " Država" u " Dovršeno", sačuvajte i zatvorite stranicu.

image.png

Možete lako da izvezete podešavanje parametara specifičnih za aplikaciju iz jedne verzije izveštaja i uvezite je u drugu verziju pomoću dugmadi "Izvoz" i "Uvoz" u oknu "Radnja". Podešavanje možete da izvezete i iz jednog izveštaja i da je uvezete u isti izveštaj u drugom preduzeću ako su glavni nalozi isti u oba preduzeća.Generisanje Izveštaj "Norveški SAF-T finansijski podaci"

Da biste generisala "Norwegian SAF-T Financial data" report in Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations, open Modules > General ledger > Inquires i izveštava >Standardna datoteka nadzora za porez (SAF-T) > Standard Stavka menija datoteke nadzora za porez (SAF-T ).

Navedite početak i datum završetka perioda za koji želite da generišete SAF-T izveštaj u okviru "Od " datei To date fields of the dialog page of the report odgovarajuće. Označi polja za potvrdu za kupce, dobavljače, finansijske dimenzije ako želite da uključite u izveštaj sve zapise iz povezanih tabela. Kada ova polja za potvrdu nisu označena samo za one kupce i prodavce vaših preduzeće će biti uključeno u izveštaj za koji su izvršene transakcije u period izveštavanja ili saldo na kojem nije nula. Kada su finansijske dimenzije nije označeno, samo finansijskih dimenzija koje se koriste u transakcije tokom perioda izveštavanja biće prijavljene u <MasterFiles> čvor izveštaja. Izaberite zaposlenog u polju broj osoblja u the dialog page of the report to specify the Employee to be report in <UserID> čvor izveštaja (ID korisnika koji je generisati datoteku nadzora.).

Možete takođe primenjuju filtere na stavke "Glavni nalozi" i "Stavka naloga opšteg naloga" putem stavke Zapisi da biste uključili brzu karticu stranice dijaloga izveštaja.

Imenovanje izveštaja i razdeljivanje

"Norveški Dokumentacija o SAF-T finansijskim podacima" zahteva sledeće imenovanje rezultujući XML izveštaji:

<SAF-T tip izvoza>_<organizacije broja dobavljača koga podaci predstavlja>_<datum i vreme(yyyyymmddh24h24hmise>_<ukupan broj datoteke datoteke>.xml

Za Primer: SAF-T Financial_999999999_20160401235911_1_12.xml

Gde: 

 • "SAF-T Finansijska" navodi SAF-T tip datoteke

 • "999999999" predstavlja broj organizacije koji pripada vlasniku podataka.

 • "20160401235911" predstavlja datum i vreme kreiranja datoteke pomoću 24-časovnog sata.

 • "1_12" predstavlja datoteku 1 od 12 ukupno datoteka u izvozu (isti izbor)

Jačina zvuka u jednom XML datoteka mora biti manja od 2 GB. Morate proveriti valjanost svih prosleđenih XML datoteka sa šemom: sve <masterdatoteke> nalaze u prvoj datoteci, a povezane transakcije u narednim datotekama (fleksibilan broj datoteke). 

Primer selekcija jedne računovodstemne godine sa 12 perioda. Jedna datoteka po periodu sa Transakcije:

Broj datoteke

Sadržaj datoteke nadzora

1

Zaglavlje i Masterdatoteke

2 ... 13

Zaglavlje i OpštaLedgerEntries  

Maksimalnu broj XML datoteka u istoj zip arhivi je 10.

Inča skladu sa ovim zahtevima, u "SAF-T Format (NE)" ER formatu za finansije i Izvršava se automatsko razdeljivanje operacije dobijenog izveštaja u XML-u sa sledeće pretpostavke:

 • Maksimalnu količina dobijenog XML izveštaja je 2000000KB

 • Sve XML datoteke su imenovane prema sledećem pravilu: <SAF-T izvoz otkucajte>_<organizaciji broja dobavljača koga podaci predstavlja>_<datum i vreme(yyyymmddh24h24hmise>

 • Sve XML datoteke su uključene u jednu zip arhivu

 • Svaki pojedinačna XML datoteka proverava valjanost šeme (kao što je objašnjeno iznad).

Nakon generisanje izveštaja ako je generisano više od 1 XML datoteke, korisnik obezbeđuje ručno numerisanje datoteka u imenu generisanih datoteka u arhivi adding "_<file number of total files>". Korisnik ručno kontroliše da li je tamo ne sadrži više od 10 XML datoteka u istoj arhivi i razdeli arhivu na nekoliko arhiva ručno, tako da je maksimalan broj XML datoteka u istom poštanskim broju Arhiva je bila 10.

Informacije o hitoj ispravki

Uputstvo za preuzimanje konfiguracije elektronskog izveštavanja iz usluga životnog ciklusa: https://learn.microsoft.com/en-us/dynamics365/unified-operations/dev-itpro/analytics/download-electronic-reporting-configuration-lcs

Kako da nabavite datoteke ispravki za Microsoft Dynamics AX

Ova ispravka je dostupna za ručno preuzimanje i instalaciju sa lokacije Microsoft Download Center za verziju 7.3:

Preduslovi

Morate imati instaliran jedan od sledećih proizvoda da biste primenili ovu hitnu ispravku:

 • Microsoft Dynamics 365 za finansije i operacije (7.3)

Ponovo pokreni zahtev

Morate ponovo pokrenuti uslugu Application Object Server (AOS) kada primenite hitnu ispravku.

Ako nailazite na problem prilikom preuzimanja, instaliranja ove hitne ispravke ili imate druga pitanja o tehničkoj podršci, obratite se partneru ili, ako ste direktno upisani za plan podrške sa korporacijom Microsoft, možete da se obratite tehničkoj podršci za Microsoft Dynamics i napravite novi zahtev za podršku. Da biste to uradili, posetite sledeću Microsoft veb lokaciju:

https://mbs.microsoft.com/support/newstart.aspx


Više informacija

Možete da se obratite tehničkoj podršci za Microsoft Dynamics telefonom pomoću ovih veza za brojeve telefona specifičnih za zemlju. Da biste to uradili, posetite neku od sledećih Microsoft veb lokacija:

Partneri

https://mbs.microsoft.com/partnersource/resources/support/supportinformation/Global+Support+Contacts

Kupci

https://mbs.microsoft.com/customersource/northamerica/help/help/contactus

U posebnim slučajevima, troškovi koji se obično upućuju za pozive podrške mogu biti otkazani ako stručnjak za tehničku podršku za Microsoft Dynamics i srodne proizvode utvrdi da će određena ispravka rešiti vaš problem. Uobičajeni troškovi podrške primenjuju se na sva dodatna pitanja o podršci i probleme koji se ne kvalifikuju za određenu ispravku u pitanju.

Beleške Ovo je članak "FAST PUBLISH" koji je kreiran direktno iz Microsoft organizacije za podršku. Informacije koje se ovde nalaze navedene su kao odgovor na nove probleme. Kao rezultat brzine u omogućavanju dostupnih materijala, materijali mogu da sadrže tipografske greške i mogu se korigovati u bilo kom trenutku bez obaveštenja. Pogledajte Uslove korišćenja za druge stvari koje treba razmotriti.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×