Određene zemlje ažuriranje za Meksiko da podrži promene u CFDI 3,3 otkazivanja procesa u Microsoft Dynamics 365 i Microsoft Dynamics AX 2012 R3

References: #3978248 (DAXSE), #248249 (FinOps), #247332 (FinOps), #251771 (FinOps), #250863 (FinOps), #250868 (FinOps), #248247 (FinOps), #251770 (FinOps), #247815 (FinOps).

Ovaj članak se odnosi na Microsoft Dynamics 365 i Microsoft Dynamics AX 2012 R3 za regione Meksikanac (mx).

Uvod

Ova ispravka uvodi promjenama za Meksiko CFDI 3,3 otkazivanja procesa u Microsoft Dynamics 365 za operacije verziju 1611 (novembra 2016), Dynamics 365 za finansiranje i operacije, Enterprise edition (jul 2017), Dynamics 365 za finansiranje i operacije , Enterprise edition 7.3, Dynamics 365 za finansije i operacije verzije 8.0 (April 2018) i Microsoft Dynamics AX 2012 R3.

Više informacija

Sa reformom fiskalni koda (CFF), članak 29-A izmene informisanja primaoci o CFDI o otkazivanju i da dozvoli da prihvatite ili odbijete.

Da se pridržavaju ove zahteve, sledeći postupak otkazivanja CFDI je implementirana u sistemu.

Da biste omogućili slanje CDFI Otkazivanje zahteva sledeća podešavanja treba vršiti u Organizaciju administracije > Podešavanje > EInvoice > PAC naloge ili u potraživanjima > faktura > E-faktura > PAC nalozi (za Microsoft Dynamics 365 )

  • Dodavanje nove web usluge PAC s istim okruženjuInternet adresu kao koristi za zahteva markice.

  • DefinisatiOtkaži zahtev” novu vrednost u polje Web usluga

  • U polje ime metod definisati novu vrednostConsultaEstatusCancelacion”.

PAC service setup

Da pripremim CFDIs za otkazivanje u potraživanjima > Vaše upite i izveštaje > CFDI (elektronski fakture) ili sličan obrazac za CDFI plaćanje, naselje, pakovanje slip, itd... (za Microsoft Dynamics 365)

Pritisnite Otkaži CFDI (funkcije > Otkaži CFDI) dugme za izabrane CFDI. Otkazivanje CFDI dugme će biti omogućeno samo za dokumente u status Odobreno . Prilikom postavljanja za odobrene CFDI zbog otkazivanja će izvršiti dodatne analize:

  • Ako faktura sa originalnom CFDI ima barem jedan srodne (referentni) CFDI koji se ne otkazuje još onda izabrane CFDI se smatra kao „non-za” i otkazivanje će biti obustavljeno dati poruku o grešci.

  • Ako nema povezanih CFDIs postoje, onda izabrani dokument će biti uspješno označene za otkazivanje. U CFDI tip poruke će biti postavljen da biste otkazali zahtev (za Microsoft Dynamics 365).

Da biste poslali poruku o otkazivanju zahteva izvođenja potraživanja > faktura > E-faktura > izvoz/uvoz proces elektronske fakture (za Microsoft Dynamics 365)

Ako zahtev za otkazivanje bila uspešna, na Srodne CFDI status će biti postavljen u „u obradi”.

Onda neophodnost prihvatanje kupca će biti analizirani uz PAC/SAT.

Za neke tipove prihvatanje CFDIs kupca nije potrebna. U ovom slučaju takve CFDIs će biti uspešno otkazano tokom narednih izvozno/uvoznih procedura. Kao rezultat, one CFDIs će dobiti statusCancelled”.

Ako kupca prihvatanje je potrebno, onda je dalji poruka će biti poslata od strane PAC/SAT na kupca. Klijenti koji imaju do 72 sata da prihvatite ili odbijete zahtjeve za otkazivanje. Ako nema odgovor dobijen od kupca za 72 sata, onda se CDFI se automatski smatra uspešno Cancelled.

Ako kupca odgovor dobijen u vremenu, u zavisnosti od odgovor, je CFDI će biti postavljen kao Cancelled ili Odbačeno.

Nabavljanje ažuriranja

Dopune su dostupne za ručno preuzimanje i instalaciju:

Preduslovi

Morate imati jedan od sljedećih proizvoda da biste primijenili ovaj hitni popravak:

  • Microsoft Dynamics 365 za operacije verziju 1611 (novembra 2016)

  • Microsoft Dynamics 365 za finansiranje i operacije, Enterprise edition (jul 2017)

  • Microsoft Dynamics 365 za finansiranje i operacije, Enterprise edition 7.3

  • Microsoft Dynamics 365 za finansije i operacije verzije 8.0 (April 2018)

  • Microsoft Dynamics AX 2012 R3

Ako nailazite na pitanje preuzimanja, instalacije ove ispravke, ili imaju druge tehnička podrška pitanja, kontaktirajte svog partnera ili ako upisan plan podrške direktno sa Microsoft, obratite se tehničkoj podršci za Microsoft Dynamics i Kreiranje novog zahteva za podršku.

Možete se obratiti tehničkoj podršci za Microsoft Dynamics putem telefona pomoću ove veze za zemlju određene telefonske brojeve. Da biste to učinili, posjetite jedno od sledećih Microsoft Web lokacije:

U posebnim slučajevima, troškovi koji se naplaćuju za podršku mogu biti ukinuti ako stručnjaku za tehničku podršku za Microsoft Dynamics i srodne proizvode utvrdi da će određena ispravka rešiti problem. Uobičajeni troškovi podrške će primeniti na bilo koji dodatnu podršku pitanja i probleme koji nisu direktno povezani sa datom ispravkom.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×