Važno: Aplikacija Internet Explorer 11 za računare je povučena i bez podrške je od 15. juna 2022. za određene verzije programa Windows 10.

I dalje možete da pristupite starijim, zastarelim lokacijama koje zahtevaju Internet Explorer sa režimom Internet Explorer Microsoft Edge. Saznajte kako.

Internet Explorer 11 aplikacija za računare će se retektivno preusmeriti na brži, bezbedniji Microsoft Edge pregledač i na kraju će biti onemogućena putem Windows Update. Onemogući IE danas.

Rezime

Kada konfigurišete Internet Explorer da koristi skriptu za automatsku konfiguraciju proxy servera, keširan je proxy koji je vratio poziv funkcije FindProxyForURL. Mehanizam keširanja (keš rezultata automatskog proxy servera) izvršava se na osnovu hosta (to jem, ne na osnovu URL adrese). To vas sprečava da koristite različite proxy servere da biste dobili pristup istom veb serveru. Sledeći uzorak scenarija pokazuje ovo ponašanje:


 

 • Konfigurišite veb server pod imenom "Veb server" sa dve virtuelne fascikle: "/login" i "/test".

 • Kreirajte sledeću PAC datoteku:

  function FindProxyForURL (url, host)
  {
  if shExpMatch (url, "http://webserver/login") return "DIRECT";
  else return "PROXY myproxy:80; PROXY mybackupproxy:80";
  }
 • Konfigurišite Internet Explorer da koristi ovu PAC datoteku.

 • Pokrenite Internet Explorer i otkucajte sledeću veb adresu:

  http://webserver/loginInternet učitava PAC datoteku i ispravno koristi direktnu vezu.

 • Kada se pojavi stranica za prijavljivanje, otkucajte http://webserver/test. Ako koristite nadgledanje mreže, možete da posmatrate da pristup funkciji "http://webserver/test" i dalje koristi direktnu vezu umesto jednog od vraćenih proxy servera.

Više informacija

Keš rezultata automatskog proxy servera je poboljšanje performansi koje je dodato u Internet Explorer 5.5 i novije verzije. Svrha keša je da se smanji obrada skripte za automatsku konfiguraciju proxy servera na strani klijenta. Kada se povežete sa internet lokacijom, funkcija FindProxyForURL se koristi da bi se utvrdilo da li proxy server treba da se koristi i koji proxy da se koristi. Internet Explorer 5.5 i novije verzije prvo proverava keš rezultata automatskog proxy servera da bi se utvrdilo da li je proxy server korišćen za povezivanje sa hostom u prethodnim pokušajima. Ako ova provera ne uspe, ona ukazuje na to da je ovo prvi pokušaj povezivanja sa hostom tokom trenutne sesije i primenjuje se normalna logika otkrivanja proxy servera.

Ako je skripta za automatsku konfiguraciju proxy servera konfigurisana tako da se koristi i Internet Explorer može da je preuzme sa mreže (ako je omogućena opcija Automatski pronađi Postavke ili Koristi skriptu automatske konfiguracije), keš rezultata automatskog proxy servera se ažurira sa imenom hosta koji se pristupa i kompletnim skupom proxy servera koje vraća raščlanjivanje skripte. U primeru, svako ime hosta koje je određeno da koristi proxy server imaće "PROXY myproxy:80; PROXY mybackupproxy:80" dodat je u keš rezultata automatskog proxy servera.

U ovom scenariju, "myproxy" se koristi za bilo koji naredni pristup keširanom imenu hosta, a skripta za automatsku konfiguraciju proxy servera se ne obrađuje ponovo. Ako je "mojproxy" odjednom nedostupan, dešava se sledeće:
 

 • Proxy server "myproxy" se dodaje na listu neispravnih proxy servera.

 • Izabran je proxy "mybackupproxy" da bi se opslužio zahtev za dato ime hosta, preuzet iz keša rezultata automatskog proxy servera.

 • Ako je veza uspešna, "mybackupproxy" se koristi u narednim zahtevima za ovo ime hosta tokom iste sesije pregledanja.

Ako su svi proxy serveri vraćeni iz skripte za automatsku konfiguraciju proxy servera nedostupni, dobijate poruku o grešci "Nije moguće prikazati stranicu" u programu Internet Explorer (što bi se desilo ako je statički proxy server odjednom nedostupan).

To omogućava preuzimanje posla proxy servera koje padne i dalje čak i ako je omogućen keš rezultata automatskog proxy servera, ali vam ne dozvoljava da navedete drugi proxy server za isto ime hosta, ali, na primer, za različite URL adrese, kao što je prikazano u primeru. Ako je to zahtev, možda ćete želeti da onemogućite funkciju automatskog keša rezultata proxy servera. To će dovesti do obrade svakog GET zahteva koji je izdao Internet Explorer. Kao rezultat toga, na performanse programa Internet Explorer mogu da utiču u zavisnosti od logike skripte za automatsku konfiguraciju proxy servera i njene veličine. Da biste onemogućili keš rezultata automatskog proxy servera, koristite jedan od sledećih metoda.

Napomena Ako onemogućite automatsko keširanje proxy servera, to može da utiče na performanse programa Internet Explorer.

1. metod: Izmena registratora

Važno Ovaj odeljak, metod ili zadatak sadrže korake koji vam pokazuju kako da izmenite registrator. Međutim, može doći do ozbiljnih problema ako neispravno izmenite registrator. Zato obavezno pažljivo pratite ove korake. Radi dodatne zaštite, napravite rezervnu kopiju registratora pre nego što ga izmenite. Zatim možete da vratite registrator u prethodno stanje ako dođe do problema. Za više informacija o tome kako da napravite rezervnu kopiju registratora i vratite ga u prethodno stanje, kliknite na sledeći broj članka da biste ga prikazali u Microsoft bazi znanja:

322756 Kako da napravite rezervnu kopiju i vratite registrator u prethodno stanje Windows

Keš rezultata automatskog proxy servera možete da onemogućite pomoću sledećeg ključa registratora:

 HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings Vrednost: EnableAutoproxyResultCache
Tip: REG_DWORD
Vrednost podataka: 0 = onemogući keširanje; 1 (ili ključ nije prisutan) = omogući automatsko keširanje proxy servera (ovo je podrazumevano ponašanje)Ako ključ registratora nije prisutan, možete da kreirate ključ registratora pomoću sledeće datoteke registratora:

Windows uređivača registratora verzija 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings]"EnableAutoProxyResultCache"=dword:00000000"

2. metod: Smernice grupe postavke

 1. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Pokreni, otkucajte gpedit.msc, a zatim kliknite na dugme U redu.

 2. U Smernice grupe objekta uređivaču objekata kliknite dvaput na dugme Konfiguracija korisnika\Administrativni predlošci\Windows Components\Internet Explorer.

 3. Kliknite dvaput na stavku Onemogući keširanje skripti automatskog proxy servera.

 4. Kliknite na dugme Omogući, a zatim kliknite na dugme U redu.

Možda ćete morati da koristite ovaj ključ registratora ako se povezujete pomoću proxy servera koji rukuje bezbednim i nebezbednih zahteva na istom serveru. Jedan primer ovog ponašanja je softver SQUID proxy servera. Pošto Internet Explorer obično keširane informacije o portu, možda neće poslati bezbedan zahtev preko tačnog broja porta kada pokuša da pošalje bezbedne i nebezbene odgovore na isti server, već na različite brojeve porta.

Za više informacija o dodavanja pogrešne liste proxy servera kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:
 

320507 Internet Explorer ne može ponovo da pokuša loš proxy server 30 minuta
 

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×