Onemogući deljenje radi dodatne sigurnosti datoteka i štampača

Ako ovaj članak ne opisuje vaš problem sa hardverom, pogledajte sledeću Microsoft Web lokaciju pogledajte dodatne članke o hardveru:

http://support.microsoft.com/default.aspx/w98?sid=460

Rezime

Kada se pokušate povezati sa Internetom pomoću Dial-Up Networking, možete dobiti sledeći odziv:

Dijeljenje datoteka i štampača pokrenut na TCP/IP vezu ćete koristiti za pristup internetu. Drugi korisnici na Internetu možda moći da pristupite datotekama. Želite li da Windows da biste onemogućili datoteka i pisača na TCP/IP vezu sa Internetom?

Više informacija

Ovo pitanje je sigurnosti opomena da onemogućavanju komponente za datoteku i dijeljenje štampača mreže dok ste otvorili veze tvoj Dial-up Networking sprečava neovlašćeni pristup datoteke, štampače i mreže. Ako je komponenta i Printer dijeljenje datoteka omogućeno za steka Transmission Control Protocol/Internet Protocol (TCP/IP), koja je povezana sa Dial-Up adapter, eksterni korisnici Interneta mogu imati pristup vašem računaru ili mreži. Napomena: Microsoft preporučuje da ne omogućavanje i Printer dijeljenje datoteka komponente sa Dial-up Networking. Da biste onemogućili i Printer dijeljenje datoteka komponente za Dial-Up adapter:

 1. Kliknite na dugme Start, postavite Postavke, izaberite stavku Kontrolna tabla, a zatim dvaput kliknite na mrežu.

 2. Kliknite na TCP/IP -> Dial-up Adapter, izaberite stavku Svojstva, a zatim karticu poveza .

 3. Kliknite da biste opozovite izbor u polju za potvrdu dijeljenje datoteka i štampača , kliknite na dugme u redui onda kliknite na OK.

 4. Ponovo pokrenite računar.

NAPOMENA

 • Ovo onemogućava komponenta i Printer dijeljenje datoteka samo za Dial-Up Networking adaptera. Lokalna mreža dijeljenje datoteka ili dijeljenje štampača nije pogođen.

Napomena: U nekim slučajevima, to može biti neophodno za deljenje datoteka i štampača kroz isti mrežni adapter koji se koristi za pristup internetu. Omogući dijeljenje datoteka i štampača koristeći TCP/IP protokol može izložiti deljenim datotekama ili deljeni štampači na Internet. Uobičajeni primer ovaj scenario se javlja sa kablovskim modemom ili DSL veze gde je širokog uređaj povezan direktno u središte koji svaki računar koristi za povezivanje sa kućnom mrežom, kao u sledećem primeru:

Internet se povezuje sa širokog uređaj povezan sa čvorištem, taj se povezuje sa kući računareDa biste konfigurisali mrežu za bezbedno deljenje datoteka i štampača na mrežni adapter preko interneta, odveћi datoteka i pisača za TCP/IP povezivanje na izloženim adapter:

 1. Kliknite na dugme Start, postavite Postavke, izaberite stavku Kontrolna tabla, a zatim dvaput kliknite na mrežu.

 2. Kliknite na TCP/IP -> mrežni adapter, izaberite stavku Svojstva, a zatim karticu poveza .

 3. Kliknite da biste opozovite izbor u polju za potvrdu dijeljenje datoteka i štampača , kliknite na dugme u redui onda kliknite na OK. Ponovo pokrenite računalo.

 4. Instalirati NetBEUI. Kliknite na dugme Start, postavite Postavke, izaberite stavku Kontrolna tabla, a zatim dvaput kliknite na mrežu.

 5. Kliknite na dugme Dodaj, kliknite protokol, pod proizvođača, izaberite stavku Microsoft , a zatim dvaput kliknite NetBEUI.

 6. Kliknite na dugme u redu da biste ponovo pokrenuli računar.

Ove procedure bi trebalo da se ponove na računarima na kojima je potrebno da delite datoteke ili da dobijete pristup deljenim datotekama, ali čiji adaptera izložen Internet.Another rešenje je da instalirate dijeljenje Internet veze ako koristite Windows 98 Second Edition koji pruža zaštitu kao dokumentovan u sledeći članak u Microsoft bazi znanja:

241570 funkcije bezbednosti za Internet vezu dijeljenjeDa biste instalirali dijeljenje Internet veze (ICS):Napomena: ICS-a samo treba da se instalira na računaru koji koristite za povezivanje sa Internetom. Ovaj računar se naziva domaćin. Na drugim računarima na lokalnoj mreži (LAN) koji koriste domaćina da biste se povezali sa Internetom nazivaju se klijenti. Internet programe na klijentima treba da bude konfigurisan za povezivanje pomoću LAN.

 1. Kliknite na dugme Start, postavite Postavke, izaberite stavku Kontrolna tabla, a zatim dvaput kliknite na ikonu Dodaj/ukloni programe.

 2. Na kartici Instalacija operativnog sistema Windows , kliknite na dugme Alatke za Internet, a zatim izaberite stavku Detalji.

 3. Kliknite na dugme potvrdite izbor u polju za potvrdu Za dijeljenje Internet veze , kliknite na dugme u redui onda kliknite na OK.

 4. Sledite uputstva na ekranu da biste pokrenuli čarobnjak za Internet Dijeljenje veza.

Za dodatne informacije o zahtevima za ICS-a, kliknite na broj članka ispod da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

230140 samo jedan Internet dijeljenje voditelj neophodna veza na LAN mreži

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×