Opis čarobnjaka za aktivaciju sistema Office

Rezime

Ovaj članak sadrži pregled čarobnjaka za aktivaciju sistema Microsoft Office. Office sadrži čarobnjak za aktivaciju. Da biste u potpunosti koristili Office, morate aktivirati Office. Ako nakon instalacije ne aktivirate proizvod, Office programi se mogu pokrenuti samo u režimu umanjene funkcionalnosti. U režimu umanjene funkcionalnosti, Office programi funkcionišu više kao gledaoci. Drugim rečima, ne možete da sačuvate izmene u dokumentima ili da kreirate novi dokument. Moguće je i da će dodatna funkcionalnost biti smanjena. Nijedna postojeća datoteka sistema Office nije oštećena dok je proizvod u režimu smanjene funkcionalnosti.

Više informacija

Najčešće postavljana pitanja

 • Šta je aktivacija proizvoda? Tražimo od vas da aktivirate proizvod da biste proverili da li se instalacija izvršava pomoću originalnog Microsoft proizvoda. Aktivacija proizvoda je tehnologija za borbu protiv piraterije koja je dizajnirana da proveri da li je proizvod legitimno licenciran. Kada aktivirate proizvod, korporaciji Microsoft se ne šalju lične informacije.

 • Ko treba da aktivira svoju kopiju sistema Office? Aktivacija proizvoda je neophodna za sve licence koje se kupuju putem maloprodajne distribucije. Ako ste kupili novi računar od ličnog proizvođača računara, možda ćete morati da aktivirate Microsoft softver na tom računaru. Međutim, neki proizvođači računara mogu aktivirati Microsoft softver u fabrici.

 • Kako funkcioniše aktivacija proizvoda? Aktivacija proizvoda proverava da li šifra proizvoda nije korišćena na više personalnih računara nego što je dozvoljeno ugovorom o licenciranju sa krajnjim korisnikom. Proizvod možete aktivirati putem Interneta ili telefonom. Ako koristite telefon za aktivaciju proizvoda, obezbedite ID instalacije. Zauzvrat dobijate IDENTIFIKACIONI broj za potvrdu. Aktiviranje putem telefona vrši se preko predstavnika Microsoft korisničke službe i traje samo nekoliko minuta. Ako odaberete da aktivirate proizvod preko interneta, proces se automatski izvršava. Jedina informacija koju morate da obezbedite je vaša zemlja/region.Napomena Ako aktivirate verziju probne verzije proizvoda, možete da aktivirate proizvod samo putem interneta.

 • Kako da aktiviram proizvod? Osim programa Microsoft Office Access 2007, za Microsoft Office Excel 2007, za Microsoft Office PowerPoint 2007 i Microsoft Office Word 2007, postoje tri metoda za pristup čarobnjaku za aktivaciju sistema Office. Ovi metodi su sledeći:

  • Pokrenite Office program koji nije aktiviran.

  • Izaberite stavku " Aktiviraj proizvod " u meniju " pomoć " u bilo kom programu sistema Office.

  • Pokrenite čarobnjak za aktiviranje sistema Office van Office programa. Da biste to uradili, kliknite na dugme " Start", postavite pokazivač na stavku " Programi", azatim izaberite stavku " Aktiviraj proizvod".Napomena Ovaj metod nije dostupan u sistemu Microsoft Office 2003 i 2007 Microsoft Office System.

  Za Access 2007, za Excel 2007, za PowerPoint 2007 i za Word 2007, postoje dva metoda za pristup čarobnjaku za aktivaciju sistema Office. Ovi metodi su sledeći:

  • Pokrenite Office program koji nije aktiviran.

  • Na kartici " resursi " izaberite stavku " Aktiviraj ". Da biste to uradili, sledite ove korake:

   1. Kliknite na dugme Microsoft Office, a zatim izaberite stavku opcije imena programa.

   2. Izaberite karticu resursi , a zatim kliknite na dugme Aktiviraj.

 • Šta se dešava tokom aktivacije? Tokom aktivacije, čarobnjak za aktivaciju sistema Office kreira nejedinstvenu identifikaciju hardvera koja predstavlja konfiguraciju vašeg računara u trenutku aktiviranja. Identifikacija hardvera ne sadrži lične informacije, informacije o softveru ili podacima koji se mogu nalaziti na vašem računaru ili bilo koje informacije o određenom pitanju ili modelu vašeg računara. Identifikacija hardvera identifikuje samo računar, samo u svrhu aktiviranja. Tokom aktivacije možete da obezbedite i svoje lične informacije o kontaktu (ime i adresu) ako želite da registrujete proizvod sa korporacijom Microsoft. Čarobnjak za aktiviranje sistema Office može da otkrije i toleriše promene konfiguracije računara. Manje nadogradnje hardvera ne zahtevaju ponovnu aktivaciju. Međutim, ako potpuno reznate računar, možda ćete morati ponovo da aktivirate proizvod.

 • Kako aktivacija proizvoda štiti privatnost korisnika? Microsoft veoma ceni poštujući i štiti privatne informacije klijenata. Ako ne registrujete proizvod, nijedna informacija koja se ne prikuplja tokom aktivacije proizvoda koristiće se za vašu ličnu identifikaciju.

 • Da li je aktivacija isto što i registracija? Ne. Aktivacija se razlikuje od registracije proizvoda. Ako želite, možete dobrovoljno da registrujete proizvod tako što ćete obezbediti svoje ime i kontakt informacije tokom aktivacije proizvoda. Ako želite da primate buduće komunikacije o ažuriranim verzijama proizvoda, izdanjima servisa i specijalnim ponudama, trebalo bi da registrujete proizvod.

 • Kako da znam da li je moj proizvod aktiviran? Čarobnjak za aktivaciju se ne pokreće ako ste aktivirali proizvod. Ako je proizvod aktiviran, dobićete sledeću poruku kada pokrenete čarobnjak za aktiviranje:

  Proizvod je već aktiviran.

 • Da li proizvod prestane da radi ako ga ne aktiviram? Ne. Međutim, proizvod se pokreće u režimu umanjene funkcionalnosti.

 • Šta je režim umanjene funkcionalnosti? U režimu umanjene funkcionalnosti programi funkcionišu slično prikazivaču. Kada se radi u režimu smanjene funkcionalnosti, mnoge stavke menija su nedostupne (zatamnjene), čime se blokiraju pristup toj funkcionalnosti. Neka od ograničenja režima umanjene funkcionalnosti uključuju sledeća ograničenja:

  • Ne možete da kreirate nove dokumente.

  • Možete da pregledate postojeće dokumente, ali ih ne možete uređivati.

  • Možete štampati dokumente, ali ih ne možete sačuvati.

  Postojeće Office datoteke ili dokumenti nisu oštećeni, a Office možete lako da dobijete iz ovog režima prateći uputstva prikazana na ekranima.

 • Kako da ažuriram informacije koje se odnose na aktivaciju proizvoda? Da biste se uverili da su informacije koje pružate korporaciji Microsoft pomoću čarobnjaka za aktivaciju sistema Office ispravne, možete da pregledate i ažurirate te informacije tako što ćete kontaktirati Microsoft u bilo kom trenutku. U nekim Office proizvodima možete da koristite čarobnjak za aktiviranje sistema Office da biste to uradili preko Interneta ili telefonom. Ako vam ove opcije nisu dostupne, možete da ažurirate ili promenite sve informacije koje ste dali tako što ćete poslati opis promena koje želite da izvršite i ID proizvoda (koji se nalazi u dijalogu koji je prikazan kada kliknete na komandu " Osnovni podaci o <"> u meniju "pomoć " nekog Office programa) na sledeću adresu. Microsoft će ažurirati informacije tako da odražava sve ispravke ili promene koje želite da budu napravljene. Važno je da obezbedite ID proizvoda tako da Microsoft može precizno da identifikuje vaš zapis aktivacije.

  MicrosoftAttn: aktiviranje Microsoft proizvoda jedan Microsoft WayRedmond, Vašington 98052-6399

 • Zašto primam obaveštenja da bih aktivirao proizvod? Ako ne aktivirate Office proizvod, dobićete podsetnik da ćete aktivirati proizvod svaki put kada pokrenete neki Office program.

 • Da li postoji više vrsta licence za proizvod? Da. Postoje sledeći tipovi licenci:

  • Veиno

  • Pretplata na krajnjeg korisnikaod 2001 avgusta, licenca za pretplatu za Office XP nije dostupna u Sjedinjenim Državama.

  • Probni program proizvoda

 • Šta je trajna licenca? Trajna licenca vam daje licencu za korišćenje Office programa sve dok posedujete proizvod. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

  Kako da aktivirate licencu u Office programima

 • Šta je licenca za krajnjeg korisnika sa krajnjim korisnikom? Licenca za pretplatu na krajnjeg korisnika vam dozvoljava da koristite Office za unapred određeno vreme. Vremenski period traje 12 meseci i počinje kada aktivirate svoju kopiju sistema Office. Na kraju perioda pretplate možete da obnovite licencu. Ako odaberete da ne obnovite licencu, možete da pokrenete Office programe samo još pet puta pre nego što režim smanjene funkcionalnosti stupi na snagu. Kopija licence za pretplatu na krajnjeg korisnika je povezana sa računarom na kome je instaliran; Ne može se prodati niti premestiti na drugi računar. Licenca može biti prodata zajedno sa računarom. Prenošenje vlasništva nad licencom zahteva poziv za agenta servisne službe za potrošače. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

  Aktiviranje licence za pretplatu na krajnjeg korisnika u sistemu Office XP

 • Šta je verzija probne verzije proizvoda? Verzija probne verzije proizvoda je licenca za korišćenje Office proizvoda na probnoj bazi za mesec dana. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

  Kako da aktivirate licencu u Office programima

 • Koliko puta mogu da preskočim aktivaciju? Za trajna licencnih proizvoda možete preskočiti aktivaciju 50 puta. Za licence za pretplatu na krajnjeg korisnika možete preskočiti aktivaciju 20 puta. Za verziju probne verzije proizvoda možete preskočiti aktivaciju pet puta. Ako ne aktivirate proizvod prilikom pokretanja dodeljenog broja Office programa, Office programi počinju da rade u režimu umanjene funkcionalnosti.

 • Koliko instalacija može da se izvrši sa jednim ugovorom o licenciranju sa krajnjim korisnikom? Mogu li da instaliram proizvod na laptopu i radnu površinu? Koliko puta mogu da ponovo instaliram proizvod i mogu da ga aktiviram? Odgovori na ova pitanja i druga pitanja o smernicama aktivacije dostupni su na sljedećem Microsoftovu web-mjestu:

Za više informacija o aktiviranju proizvoda i najčešća pitanja o aktiviranju Microsoft proizvoda, posetite sledeće Microsoft Web lokacije:

Reference

Za više informacija o aktiviranju proizvoda kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

Nije moguće aktivirati OEM izdanje više puta u sistemu Office XP Za više informacija o problemima koji se javljaju kada pokrenete Office u režimu smanjene funkcionalnosti kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

"Ova komanda nije dostupna jer je dokument zaključan za uređivanje" kada pokušate da uredite stare ili nove dokumente u sistemu Office XP i Office 2003

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×