Opis aktivacija Microsoft proizvoda za zastarelih proizvode

Rezime

Da bi smanjila Softverska piraterija i pobrini se da svi Microsoft korisnici dobiju kvalitet proizvoda koji očekuju, Microsoft je sada uključujući i tehnologiju aktiviranja proizvoda u nekoliko proizvoda. U ovom članku definiše aktiviranje proizvoda i opisuje kada i kako da aktivirate Microsoft proizvoda. Takođe sadrži objašnjenja o tome kako da se obratite se Microsoft Product Activation Center i sadrži dodatne šifre proizvoda za aktivaciju resursa.

Napomene:

  • Brojevi telefona za Microsoft proizvoda za aktivaciju nisu navedeni u ovom članku. Postoje mnoge regionalne Microsoft Product Activation Centers širom sveta. Koristite čarobnjak za aktiviranje proizvoda za uverite se da ste vraćeni na ispravan regionalne za aktiviranje proizvoda.

  • Možete aktivirati na mreži ili zvati red aktiviranje proizvoda i koristite automatizovani meni. Međutim, pomoćna podrška nije dostupna za aktiviranje operativnog sistema Windows XP ili Windows Vista.

Više informacija

Microsoft koristi aktivacija proizvoda da biste smanjili oblik piraterije poznat kao „neovlašćeno distribuiranje” ili „softlifting”. Neovlašćeno distribuiranje se javlja kada ljudi dele softver na način kojim se krše uslovi licenciranja za Microsoft softver. Na primer, kada osoba kupuje Windows XP, ta kopija operativnog sistema Windows XP je prvenstveno licencu za upotrebu na jednom računaru. Bez kupovine dodatne licence, tu kopiju operativnog sistema Windows XP možda nije instaliran na dodatne računare. Na primer, ako je to kopija od Windows XP bili podeliti sa drugom osobom i instaliran na računaru te druge osobe, to bi se smatralo neovlašćeno distribuiranje. Međutim, sa većina licence za softver, ti je dozvoljeno da ponovo instalirate i aktivirate softver na računaru neograničen broj puta. Da biste bili sigurni da koristite vaš Microsoft softver na odgovarajući način, pogledajte uslovi licenciranja za Microsoft softver ili proizvod koristi prava za više informacija o tom određenom proizvodu. Neovlašćeno distribuiranje prouzročio veliki deo piraterije gubitke koje iskustva u industriji softvera. Da je Softverska piraterija će biti smanjen, softverskoj industriji investirati mnogo više novca u razvoj proizvoda, kvalitet proizvoda i podrške za proizvode. Ovo bi dovelo do bolje proizvode i više inovacije za kupce.

Kako ide aktivacija proizvoda

Aktiviranje proizvoda je jednostavna, direktna proces koji je potpuno softver zasnovan. To zahteva bez dodataka hardvera ili neku drugu spoljni alatku. U većini slučajeva, jedina informacija koja je potrebna da biste aktivirali proizvod je ID instalacije, koje je kreirao u softver. Informacije prikupljene tokom aktivacije neće koristiti za lično identifikaciju korisnika. Ako ne aktivirate svoj proizvod preko interneta, aktiviranje proizvoda potrebno je manje od minute. Kada aktivirate svoj proizvod na ovaj način, samoga proizvoda učiniti većinu posla. Potreban je vrlo mali napor korisnika. Ako bi radije da aktivirate proizvod preko telefona, ti možeš ovo kontaktirala sam regionalne Microsoft Product Activation Center.

Važno Aktiviranje proizvoda ne prati korisnike Microsoft softvera na bilo koji način. Cilj je da aktivirate legitimne licence za Microsoft softver.

Kada treba da aktivirate Microsoft proizvoda

Softver koji je kupila u radnji ili u sklopu novog računara koji je prodao instalirao OEM mora biti aktivirana. Kao što sam pomenuo ranije, lako je aktiviranje proizvoda, a mnogi korisnici samo da aktivirate proizvod jednom tokom života proizvod. Međutim, neki proizvodi možda ćete morati ponovo aktivirati ako proizvod je preselio na drugi računar ili ako značajan izmena na računaru na kojem je instaliran proizvod.

Napomena OEM proizvođači možete aktivirati softver u fabrici pre nego što se dostavljaju računar na kupca. Da bi aktivacija zgodno, Microsoft proizvode ne morate aktivirati odmah nakon što su instalirani. Možete da pokrenete Microsoft Office do 50 puta pre nego što si morao da ga aktivirate. Za Microsoft Windows, imate 30 dana od prvog koji koristite operativni sistem pre nego što si morao da ga aktivirate.

Kako da aktivirate Microsoft proizvoda

Da biste aktivirali Microsoft proizvoda, izaberite ili opciju "Internet" ili opciju "telefon" u čarobnjaku za aktiviranje proizvoda.

  • Sa interneta aktivacije, Microsoft servere obradi aktivaciju i aktivirati proizvod.

  • Sa aktiviranjem zasnovane na telefon, da svoj proizvod aktivirate kontaktira sa Microsoft Product Activation Center i pratiti korake koje nudi automatizovani telefonski sistem.

Dodatne informacije

300273 Nije moguće aktivirati OEM izdanje više puta u Officeu XP

293151 Opis čarobnjaka za aktiviranje sistema Office

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×