Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Rezime

Kada pokrenete računar uspešno, alatku Windows Registry Checker (Scanreg.exe) kreira rezervnu kopiju sistemskih datoteka i informacije o konfiguraciji registratora (uključujući i informacije o korisničkom nalogu, povezivanja protokola, softver programske postavke i korisnika preference) jednom dnevno. Datoteke koje Windows Registry Checker rezervno uključuju System.dat, User.dat, System.ini i Win.ini. Ovaj članak opisuje alatku Windows Registry Checker.

Više informacija

Windows Registry Checker automatski skenira sistemski registrator zbog neispravnih podataka i blokovi podataka prazna kada je pocelo. Ako se otkriju stavke registra nevažeći, Windows Registry Checker automatski vraća u prethodno stanje rezervne kopije na prethodni dan. Ovo je ekvivalentno pokrećete komandu scanreg/autorun iz komandne linije. Ako nema rezervnih kopija su dostupni, Windows Registry Checker pokušava za popravljanje registratora. Ovo je ekvivalentno pokrećete komandu scanreg /fix iz komandne linije. Ako registar sadrži više od 500 KB blokova prazan podataka, Windows Registry Checker automatski izvršiti optimizaciju to. Instalacija operativnog sistema Windows pokreće alatku "Windows Registry Checker" da potvrdi integritet postojeće registratora pre nego što to izvršava nadogradnju. Ako otkrije oštećenje registratora, pokuša da otkloni ga automatski. Zaštićenog režima rada verziju Windows Registry Checker alat (Scanregw.exe) možete da kreirate rezervnu kopiju sistemskih datoteka i Skenirajte za nevažeće stavke registratora. Ako se otkriju neispravnih podataka, odnosi se na realnom režimu verziju alatku Windows Registry Checker (Scanreg.exe) za rezoluciju. Možete podesiti Windows Registry Checker sa Scanreg.ini datotekom. Postavke koje možete da konfigurišete obuhvataju:

  • Omogućavanje ili onemogućavanje alatke

  • Broj rezervnih kopija održava (ne više od pet godina se preporučuje)

  • Lokacija fascikle za rezervnu kopiju

  • Postavke da biste dodali dodatne datoteke rezervne kopije

Za dodatne informacije o Scanreg.ini datoteci, kliknite na broj članka ispod da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

183603 kako da prilagodite Registry Checker alat postavkeDa biste pokrenuli alatku Windows Registry Checker, kliknite na dugme Start, izaberite stavku Pokreni, upišite scanregw.exe u okvir , a onda kliknite na OK. Napomena: kada želite pomoću alata Windows Registry Checker s parametrom/Vraćanje u prethodno stanje , morate pokrenuti alatku iz komandne linije pokrenuti izvan operativnog sistema Windows. Kada to učinite, možete odabrati do pet rezervne kopije datoteka registra na listi za obnovu.

U prethodno stanje pojedinačne datoteke

Da vratite u prethodno stanje pojedinačne datoteke, slijedite ove korake:

  1. Kliknite na dugme Start, postavite pokazivač pronaći, a zatim kliknite na dugme Datoteke ili fascikle.

  2. U okvir Named upišite rb0*.cab, a zatim kliknite Find Now.

  3. Dvaput kliknite na datoteku pakovanja koja sadrži datoteku koju želite da vratite u prethodno stanje.

  4. Kliknite desnim tasterom miša na datoteku koju želite da vratite u prethodno stanje, kliknite na dugme izdvoji, a zatim odaberite fasciklu gde je nova datoteka je da se plasira. Microsoft preporučuje da postavite datoteku u fasciklu Temp.

  5. Ponovo pokrenite računalo u MS-DOS načinu (u sustavu Windows Millennium Edition, zahteva da ponovo pokrenete sa pri pokretanju sustava Windows Millennium Edition disk).

  6. Kopirajte datoteku koju ste izdvojili u odgovarajuću fasciklu. Imajte na umu da datoteke .dat registra su obično označeni kao skriveni i samo za čitanje, tako da morate da koristite oba attrib i komande kopiranja zamijeniti postojeće datoteke sa onom nedavno izdvojene.

Poznati problemi za Windows Registry Checker

Ako tvoj registar sadrži stavku koja upućuje na datoteku (kao što je .vxd datoteke) koja više ne postoji, to nisu popravili od strane Windows Registry Checker. Takve greške obično ne šteti, a možete ručno da uklonite stavke.

Količinu konvencionalne memorije koje zahteva Windows Registry Checker određuje veličinu registrator. Windows Registry Checker može da zahteva 580 KB ili više konvencionalne memorije da biste dovršili proces popravke. Ako naiđete na poruku o grešci „nema dovoljno memorije”, da optimizujete svoje slobodne konvencionalne memorije.

Napomena: proširene memorije je neophodan za Windows Registry Checker da radi kako treba, tako da se ne pokreće kada pokrenete računar sa opcijom Bezbedni režim samo komandna linija . Sa druge strane ovo je komanda scanreg /restore koja je jedina funkcija Scanreg da se pokrene bez proširene memorije memorije.

Reference

Za dodatne informacije o registru kontrolor naredbenog retka, kliknite na broj članka ispod da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

184023 komandne linije za alatku za kontrolor registra

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×