Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Rezime

Ova bezbednosna ispravka rešava ranjivost lažnog predstavljanja sistema Microsoft SharePoint Server, ranjivost otkrivanja informacija sistema Microsoft SharePoint Server i ranjivost izvršavanja udaljenog koda sistema Microsoft SharePoint Server. Da biste saznali više o ranjivostima, pogledajte sledeće bezbednosne savete:

Napomene: 

 • Ovo je izdanje 16.0.5395.1000 paketa bezbednosnih ispravki.

 • Da biste primenili ovu bezbednosnu ispravku, na računaru morate imati instaliranu verziju izdanja sistema Microsoft SharePoint Enterprise Server 2016.

Ova javna ispravka isporučuje paket 2 sa novim funkcijama za SharePoint Server 2016. Paket sa novim opcijama 2 sadrži sledeću funkciju:

 • SharePoint Framework (SPFx)

Ova javna ispravka takođe isporučuje sve funkcije koje su uključene u paket 1 sa novim opcijama za SharePoint Server 2016, uključujući:

 • Vođenje evidencije o administrativnim radnjama

 • MinRole poboljšanja

 • SharePoint prilagođene pločice

 • Hibridna taksonomija

 • Lokalni OneDrive API za SharePoint

 • OneDrive for Business iskustvo modernog korisnika (dostupno klijentima Software Assurance-a)

Iskustvo OneDrive for Business modernog korisnika zahteva aktivni Ugovor Software Assurance u vreme kada je iskustvo omogućeno, bilo putem instalacije javne ispravke ili ručnog omogućavanja. Ako nemate aktivni Ugovor Software Assurance u vreme omogućavanja, morate da isključite OneDrive for Business iskustvo korisnika.

Više informacija potražite u sledećim Microsoft Learn člancima:

Poboljšanja i ispravke

Ova bezbednosna ispravka sadrži poboljšanje i rešenje za sledeći problem sa nesigurnošću u sistemu SharePoint Enterprise Server 2016:

 • Novosti SharePoint pretraga će biti kompatibilna sa verzijama čarobnjaka za hibridnu konfiguraciju i powerShell skripti konfiguracije hibridne pretrage u oblaku koje su objavljene 9. maja 2023. ili posle toga. Prethodne verzije čarobnjaka i skripti koristile su Active Directory biblioteku potvrde identiteta (ADAL) i Microsoft Online PowerShell modul koji će i jedno i drugo dostići kraj podrške 30. juna 2023. Novi čarobnjak i skripte koriste module Microsoft Authentication Library (MSAL) i Microsoft Graph PowerShell koji će ostati u podršci posle 30. juna 2023. 

 • Rešava probleme u usluzi SharePoint Distributed Cache koji su prvi put predstavljeni u bezbednosnoj ispravci za SharePoint Server 2016 (KB 5002338). Ti problemi uključuju poteškoće pri povezivanju sa uslugom SharePoint distribuiranog keša ako je usluga pokrenuta na serverima kojima je dodeljena prilagođena uloga servera i ako postoji poteškoće pri povezivanju sa uslugom distribuiranog keša ako je pokrenuta na drugom serveru na SharePoint farmi sa više servera.

Kako da preuzmete i instalirate ispravku

1. metod: Microsoft Update

Ova ispravka je dostupna na lokaciji Microsoft Update. Kada uključite automatsko ažuriranje, ova ispravka će se automatski preuzeti i instalirati. Dodatne informacije o tome kako da automatski preuzmete bezbednosne ispravke potražite u članku Windows Update: najčešća pitanja.

2. metod: Microsoft Update katalog

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

3. metod: Microsoft Download Center

Možete da dobijete samostalni paket ispravki putem sajta Microsoft Download Center. Pratite uputstva za instalaciju na stranici za preuzimanje da biste instalirali ispravku.

Više informacija

Informacije o primeni bezbednosnih ispravki

Informacije o primeni ove ispravke potražite u članku Primene – vodič za bezbednosne ispravke.

Informacije o zameni bezbednosnih ispravki

Ova bezbednosna ispravka zamenjuje prethodno objavljenu bezbednosnu ispravku 5002385.

Informacije o hešu datoteka

File name

SHA256 hash

sts2016-kb5002397-fullfile-x64-glb.exe

9D95857BF4AF28F674C211601E669C946A8ABEA767C8CC1F4A3BF244E1B8EFD5

Informacije o datoteci

Preuzmite listu datoteka koje su uključene u bezbednosnu ispravku 5002397.

Informacije o zaštiti i bezbednosti

Zaštita na mreži: Windows bezbednost podrška

Saznajte kako se štitimo od sajber pretnji: Microsoft bezbednost

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×