Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Rezime

Ovaj članak opisuje probleme koji su rešeni i funkcionalnosti ažurirani u kumulativnom ažuriranju 2 (CU2) za Microsoft System Center 2012 Configuration Manager Servisni paket 1 (SP1).

Napomena Ova ispravka je zamenjuje ažuriranjem 2978017. Za više informacija o ažuriranju 2978017 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2978017 Opis kumulativne ispravke 5 za System Center 2012 Configuration Manager servisni paket 1

Više informacija

Problemi koji su rešeni

Administratorska konzola

 • Čarobnjak za dodavanje sistemskih uloga lokacije neispravno blokira dodavanje servera lokacije kada je prva reč potpuno određenog imena domena (FQDN) servera duža od 15 znakova.

 • Softver čitača ekrana sada može ispravno da najavi više čvorova i listova sa svojstvima u administratorskim konzolama.

Virtuelizacija aplikacija

 • Paketi virtuelne aplikacije sačuvani na deljenom resursu sistema datoteka (DFS) ne smeju da se migriraju iz sistema Configuration Manager 2007 Configuration Manager 2012. Greške koje podsećaju na sledeće evidentiraju se u datoteci MIGMCTRL.log:

  Napomena Ako naiđete na ovaj problem, morate da promenite način povezivanja sa programom Upravljač za uspostavljanje veze u izvornoj hijerarhiji kada instalirate CU2 za Microsoft System Center 2012 Configuration Manager SP1. Tačnije, morate da koristite nalog računara lokacije najvišeg nivoa odredišne hijerarhije. Da biste to uradili, pratite ove korake:

  1. U Configuration Manager Administrator konzole idite na čvor "Administracija/pregled/Migracija/izvorna hijerarhija".

  2. Izaberite željenu izvornu hijerarhiju, a zatim kliknite na dugme Konfiguriši na traci.

  3. Izaberite nalog računara za SMS dobavljača i vezu sa bazom podataka lokacije.

 • Nonalphanumeric characters in the CertificateIssuers string cause site assignments not work in a System Center 2012 Configuration Manager Site environment.

Primena operativnog sistema

 • Sekvence zadataka mogu zanemariti zastavicu Samo multicast kada se preuzimanja izvršavaju u okviru celog operativnog sistema umesto Windows PE.

 • Sekvenca zadatka koja ima više koraka "Instaliraj aplikaciju" možda neće uspeti. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste otišli na članak u Microsoft bazi znanja:

  2837395 Sekvenca zadatka "Instaliranje aplikacije" ne uspeva u system Center 2012 Configuration Manager SP1

 • Za više informacija o problemima sa redosledom zadataka kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

  2838585 ISPRAVKA: Sekvenca zadatka za instaliranje operativnog sistema se ne pokreće kada koristite prilagođene postavke porta u system Center Configuration Manager 2012 SP1

 • Klijenti možda neće preuzeti novu sliku operativnog sistema kada su prilagođeni portovi definisani za server lokacije. Datoteka SMSTS.log sadržaće poruke o grešci koje podsećaju na sledeće:


 • Kumulativna ispravka 2 nudi ograničenu podršku za primenu slika zasnovanih na Windows PE 3.1. Ove slike moraju biti dovršene pre nego što se dodaju na server lokacije. Ako su kasnije potrebne promene, mogu se izvršiti pomoću alatke Deployment Image Servicing and Management (DISM). Sve tačke distribucije koje imaju staru sliku moraju biti ažurirane.

  Sledeće opcionalne komponente moraju da se instaliraju unapred:

  • WinPE-Scripting.cab

  • WinPE-WMI.cab

  • WinPE-WDS-TOOLS.cab

  Sledeće operacije nisu podržane:

  • Instaliranje dodatne opcionalne komponente putem Configuration Manager

  • Dodavanje upravljačkih programa

  • Podešavanje prostora za privremeno odlaganje

  • Configuring prestart command

  • Konfigurisanje datoteke slike u pozadini

  • Omogućavanje i onemogućavanje podrške komandne linije (režim otklanjanja grešaka)

Informacije o resursu

 • Izveštaji "Software 09B - Računari sa retko korišćenim softverom instaliranim" ne sadrže tačne podatke za aplikacije zasnovane na programu Windows Installer koje se ažuriraju.

Upravljanje mobilnim uređajima

 • Windows Mobilni 6.5 uređaji više ne primaju smernice aplikacije nakon nadogradnje servera lokacije sa verzije izdanja sistema Configuration Manager 2012 na Configuration Manager 2012 servisni paket 1.

Distribucija softvera

 • Status sadržaja paketa je zaglavljen u statusu " U toku – čeka se sadržaj" u system Center 2012 Configuration Manager SP1.

 • Status sadržaja paketa se prikazuje kao "Nepoznato" kada se tačka distribucije na Configuration Manager 2007 pomoćnoj lokaciji ažurira u Configuration Manager 2012.

  Paketi napomena koji se migriraju nakon instaliranja kumulativne ispravke 2 ne dožive ovaj problem. Ovaj problem utiče samo na pakete koji se migriraju pre instaliranja kumulativne ispravke 2. Da biste rešili ovaj problem za ove pakete, ponovo pokrenite čarobnjak "Ažuriranje tačke distribucije".

 • Statusne poruke od tački distribucije sada se usmeravaju putem tačaka upravljanja umesto direktno na servere lokacije. Ovo smanjuje efekat performansi servera lokacije tako da ima više tačaka izvlačenih tačaka distribucije.

Ažurirana lista podržanih Linux i UNIX klijenata

 • Lista podržanih platformi UNIX i Linux ažurirana je tako da obuhvata x86 i x64 verzije sledećih:

  • Ubuntu 12.04

  • Ubuntu 10.04

  • Oracle Linux 5

  • Oracle Linux 6

  • CentOS 5

  • CentOS 6

  • Debijan 5

  • Debian 6

Sistemi lokacija

 • Menadžer statusa možda neće obraditi promene ugrađenih pravila filtera statusa na lokalizovanim Configuration Manager instalacijama. Stavke slične sledećim mogu biti evidentirane u datoteci STATMGR.log:


 • Instalacija komponente klijentskog obaveštenja (bgbisapi.msi) neće uspeti na lokacijama koje imaju prilagođene veb lokacije (SMSWEB) ili prilagođene portove koji su definisani. BGBSetup.log sadržaće sledeće poruke o greškama:

  bgbisapi.msi izašla sa povratnim kodom: 1603
  Pravljenje rezervne kopije X:\Program Files\Microsoft Configuration Manager\logs\bgbisapiMSI.log na X:\Program Files\Microsoft Configuration Manager\logs\bgbisapiMSI.log.LastError
  Fatalna MSI greška - bgbisapi.msi
  nije moguće instalirati bgbisapiMSI.log sadržaće i greške koje podsećaju na sledeće:


 • Metodi otkrivanja korisnika i otkrivanja grupe aktivnog direktorijuma možda neće ažurirati podatke o relacijama grupe kada je izabrana opcija "Omogući delta otkrivanje".

 • Da biste dobili rešenje za poznati problem posle kumulativne ispravke 2 u kojem dobijate greške kada pokušate da instalirate ili oporavite sekundarnu lokaciju, kliknite na sledeći broj članka da biste otišli na članak u Microsoft bazi znanja:

  2867422 ISPRAVKA: Greške prilikom pokušaja instaliranja ili oporavka sekundarne lokacije u system Center 2012 Configuration Manager

Configuration Manager SDK

 • CPApplet.CPAppletMgr Automation objekat vraća grešku 0x80040154 kada koristite objekat na 64-bitnom operativnom sistemu koji ima instalirane Configuration Manager Shims kompatibilnosti (32BitCompat.msi).

Klijent

Omotač za podešavanje kumulativne ispravke (instalacioni program)

 • Instalacioni program sada može ponovo da se pokrene na istom serveru lokacije da bi kreirao ili ponovo kreirao stavke pomoći za primenu (paketi i programi).

 • Instalacioni program može da ažurira administratorsku konzolu direktno kada se instalacioni program pokrene na serveru lokacije ili na radnoj lokaciji na kojoj je instalirana konzola. Starije verzije instalacionog programa kopirale su samo ispravku administratorske konzole (.msp) u sistem datoteka i ispravka konzole je morala da se instalira zasebno. Prethodni metod instalacije ručnog instaliranja ispravke je i dalje podržan.

 • Format evidentiranja je poboljšan da bi se povećao detalj za praćenje toka ili za rešavanje problema sa neuspešnim instalacijama.

Kako dobiti kumulativnu ispravku 2 za System Center 2012 Configuration Manager SP1

Podržana ispravka je dostupna od korporacije Microsoft. Međutim, ova ispravka je namenjena za ispravljanje samo problema opisanih u ovom članku. Primenite ovu ispravku samo na sisteme koji imaju probleme opisane u ovom članku. Ova ispravka može da dobije dodatno testiranje. Stoga, ako na vas ne utiče ozbiljno ovi problemi, preporučujemo da sačekate sledeći servisni paket koji sadrži ovu ispravku.

Ako je ispravka dostupna za preuzimanje, na vrhu ovog članka baze znanja postoji odeljak "Dostupno je preuzimanje hitne ispravke". Ako se ovaj odeljak ne pojavi, obratite se Microsoft korisničkoj službi i podršci da biste dobili ispravku.

Napoemu Ako dođe do dodatnih problema ili ako je potrebno rešavanje problema, možda ćete morati da kreirate zaseban zahtev za uslugom. Uobičajeni troškovi podrške primenjuju se na dodatna pitanja podrške i probleme koji se ne kvalifikuju za ovu određenu ispravku. Kompletnu listu brojeva telefona Microsoft korisničke usluge i podrške ili da biste kreirali poseban zahtev za uslugom potražite na sledećoj Microsoft veb lokaciji:

http://support.microsoft.com/contactus/?ws=supportNapomenom Obrazac "Dostupno je preuzimanje hitne ispravke" prikazuje jezike za koje je dostupna ova ispravka. Ako ne vidite jezik, to je zbog toga što ispravka nije dostupna za taj jezik.

Više informacija o ovom kumulativnom ažuriranju

Kada se ova kumulativna ispravka instalira na serverima lokacije, trebalo bi ažurirati sve slike za pokretanje operativnog sistema. Da biste ažurirali slike za pokretanje nakon primene hitne ispravke, pratite ove korake:

 1. Na Configuration Manager izaberite stavku Biblioteka softvera.

 2. U radnom prostoru Biblioteka softvera razvijte stavku Operativni sistemi, a zatim izaberite stavku Slike za pokretanje.

 3. Izaberite sliku pokretanja koju želite da ažurirate.

 4. Kliknite desnim tasterom miša, a zatim izaberite radnju Ažuriraj tačke distribucije .

  Napomena Ova radnja ažurira sve tačke distribucije i može imati nepovratan efekat na okruženje koje sadrži mnogo tačaka distribucije.

 5. Ponovite 3. i 4. korak za sve slike za pokretanje koje su prethodno distribuirane.

Saznajte kako da ažurirate slike za pokretanje, pogledajte kako da upravljate slikama za pokretanje u programu Configuration Manager.

Preduslovi

Da biste primenili ovu ispravku, morate imati instaliran System Center 2012 Configuration Manager SP1.

Informacije o ponovnom pokretanju

Stranica rezimea ove ispravke može da prikaže sledeću poruku:

Da biste dovršili instalaciju, zatvorite ovaj čarobnjak, a zatim ponovo pokrenite računar.
Ova poruka ukazuje na to da na lokalnom računaru postoje operacije preimenovanja datoteke na čekanju. Ove poruke su možda prisutne pre instalacije ispravke. Pored toga, do poruka je možda došlo i zbog usluge SMS_Notification koja se ponovo pokreće da bi rukovala zahtevima klijenta tokom procesa ažuriranja. Nije neophodno ponovno pokretanje da bi ova ispravka bila potpuno funkcionalna. Međutim, operacije preimenovanja datoteke na čekanju ostaće dok ponovo ne pokrene sistem.

Napomena Preporučujemo da zatvorite Configuration Manager administratorsku konzolu i sve povezane aplikacije kao što su prikazivač udaljenog kontrole ili prikazivač poruka o statusu pre nego što instalirate ovu ispravku.
Možda će od vas biti zatraženo da ponovo pokrenete računar na koji se primenjuje ažuriranje administratorske konzole ako se daljinski prikazivač kontrole (CmRCViewer.exe) koristi tokom procesa ažuriranja.
To možete da izbegnete tako što ćete zatvoriti daljinski upravljač pre nego što instalirate ispravku ili dodati parametar REBOOT=ReallySuppress u svojstva instalacije ažuriranja.

Ažuriraj informacije o zameni

Ova ispravka zamenjuje kumulativnu ispravku 1 za System Center 2012 Configuration Manager Servisni paket 1.

Verzija ove ispravke na engleskom jeziku ima atribute datoteke (ili novije atribute datoteke) koji su navedeni u sledećoj tabeli. Datumi i vremena za ove datoteke navedeni su u koordinisanom univerzalnom vremenu (UTC). Kada prikažete informacije o datoteci, one se konvertuju u lokalno vreme. Da biste pronašli razliku između UTC i lokalnog vremena, koristite karticu Vremenska zona u stavci Datum i vreme u Kontrolna tabla.

Za System Center 2012 Configuration Manager SP1

Ime datoteke

Verzija datoteke

Veličina datoteke

Datum

Vreme

Platforme

32bitcompat.msi

Nije primenljivo

286,720

01-Jun-2013

13:00

Nije primenljivo

Baseobj.dll

5.0.7804.1300

2,178,224

01-Jun-2013

13:00

x64

Basesvr.dll

5.0.7804.1300

4,038,832

01-Jun-2013

13:00

x64

Baseutil.dll

5.0.7804.1300

1,569,968

01-Jun-2013

13:00

x64

Ccmgencert.dll

5.0.7804.1300

253,104

01-Jun-2013

13:00

x64

Ccmpdist.dll

5.0.7804.1300

578,736

01-Jun-2013

13:00

x64

Ccmsetup-sup.cab

Nije primenljivo

560,739

01-Jun-2013

13:00

Nije primenljivo

Ccmsetup.cab

Nije primenljivo

9,612

01-Jun-2013

13:00

Nije primenljivo

Ccmsetup.exe

5.0.7804.1300

1,457,328

01-Jun-2013

13:00

x86

Ccmutillib.dll

5.0.7804.1300

515,248

01-Jun-2013

13:00

x64

Certmgr.dll

5.0.7804.1300

200,880

01-Jun-2013

13:00

x64

Cm12-sp1cu2-kb2854009-x64-enu.msi

Nije primenljivo

786,432

18-jun-2013

18:43

Nije primenljivo

Configmgr2012ac-sp1-kb2854009-i386.msp

Nije primenljivo

3,821,568

01-Jun-2013

13:00

Nije primenljivo

Configmgr2012ac-sp1-kb2854009-x64.msp

Nije primenljivo

5,148,672

01-Jun-2013

13:00

Nije primenljivo

Configmgr2012adminui-sp1-kb2854009-i386.msp

Nije primenljivo

74,022,912

25-maj 2013.

02:35

Nije primenljivo

Ddm.dll

5.0.7804.1300

312,496

01-Jun-2013

13:00

x64

Distmgr.dll

5.0.7804.1300

1,304,752

01-Jun-2013

13:00

x64

Dmclientsetup_arm.exe

5.0.7804.1104

282,976

24-maj 2013.

17:21

RUKU

Dmclientsetup_x86.exe

5.0.7804.1104

224,608

24-maj 2013.

17:21

x86

Dmclientxfer.exe

5.0.7804.1300

288,944

01-Jun-2013

13:00

x86

Dmp.msi

Nije primenljivo

4,698,112

01-Jun-2013

13:00

Nije primenljivo

Enroll_arm.exe

5.0.7804.1104

122,208

24-maj 2013.

17:21

RUKU

Enroll_x86.exe

5.0.7804.1104

89,440

24-maj 2013.

17:21

x86

Extractcontent.exe

5.0.7804.1300

2,671,280

01-Jun-2013

13:00

x64

Hman.dll

5.0.7804.1300

820,912

01-Jun-2013

13:00

x64

Librdc.dll

5.0.7804.1300

177,840

01-Jun-2013

13:00

x64

Mcs.msi

Nije primenljivo

10,461,184

01-Jun-2013

13:00

Nije primenljivo

Microsoft.configurationmanagement.applicationmanagement.macinstaller.dll

5.0.7804.1300

33,968

01-Jun-2013

13:00

x86

Microsoft.configurationmanagement.exchangeconnector.dll

5.0.7804.1300

67,760

01-Jun-2013

13:00

x86

Microsoft.configurationmanagement.migrationmanager.dll

5.0.7804.1300

1,083,056

01-Jun-2013

13:00

x86

Microsoft.configurationmanager.cloudservicesmanager.dll

5.0.7804.1300

133,808

01-Jun-2013

13:00

x86

Microsoft.configurationmanager.dmpconnector.connector.dll

5.0.7804.1300

61,616

01-Jun-2013

13:00

x86

Microsoft.configurationmanager.dmpconnector.dataupload.dll

5.0.7804.1300

32,432

01-Jun-2013

13:00

x86

Microsoft.configurationmanager.dmpconnector.messagedownload.dll

5.0.7804.1300

29,872

01-Jun-2013

13:00

x86

Microsoft.configurationmanager.dmpconnector.usersync.dll

5.0.7804.1300

41,136

01-Jun-2013

13:00

x86

Microsoft.configurationmanager.replicationconfigurationandmonitoring.dll

5.0.7804.1300

368,816

01-Jun-2013

13:00

x86

Microsoftpolicyplatformsetup.msi

Nije primenljivo

1,798,144

01-Jun-2013

13:00

Nije primenljivo

Mp.msi

Nije primenljivo

10,145,792

01-Jun-2013

13:00

Nije primenljivo

Offlineservicingmgr.dll

5.0.7804.1300

166,576

01-Jun-2013

13:00

x64

Osdcore.dll

5.0.7804.1300

1,049,264

01-Jun-2013

13:00

x64

Osdsetuphook.exe

5.0.7804.1300

2,978,992

01-Jun-2013

13:00

x64

Outgoingcontentmanager.dll

5.0.7804.1300

72,880

01-Jun-2013

13:00

x64

Pkgxfermgr.dll

5.0.7804.1300

396,464

01-Jun-2013

13:00

x64

Policypv.dll

5.0.7804.1300

862,896

01-Jun-2013

13:00

x64

Pulldp.msi

Nije primenljivo

6,209,536

01-Jun-2013

13:00

Nije primenljivo

Replicationconfiguration.xml

Nije primenljivo

76,141

01-Jun-2013

13:00

Nije primenljivo

Rolesetup.exe

5.0.7804.1300

885,936

01-Jun-2013

13:00

x64

Ruleengine.dll

5.0.7804.1300

277,680

01-Jun-2013

13:00

x64

Scepinstall.exe

4.2.223.0

24,813,008

01-Jun-2013

13:00

x86

Sitecomp.exe

5.0.7804.1300

772,784

01-Jun-2013

13:00

x64

Smp.msi

Nije primenljivo

5,488,640

01-Jun-2013

13:00

Nije primenljivo

Smsappinstall.exe

5.0.7804.1300

311,984

01-Jun-2013

13:00

x64

Smsdpmon.exe

5.0.7804.1300

1,987,248

01-Jun-2013

13:00

x64

Smsprov.dll

5.0.7804.1300

11,618,480

01-Jun-2013

13:00

x64

Smspxe.dll

5.0.7804.1300

607,920

01-Jun-2013

13:00

x64

Softwarelibrary.objectserialization.dll

5.0.7804.1300

1,373,872

01-Jun-2013

13:00

x86

Srsrp.msi

Nije primenljivo

4,956,160

01-Jun-2013

13:00

Nije primenljivo

Tscore.dll

5.0.7804.1300

2,795,696

01-Jun-2013

13:00

x64

Tsmessaging.dll

5.0.7804.1300

1,463,984

01-Jun-2013

13:00

x64

Update.sql

Nije primenljivo

242,316

01-Jun-2013

13:00

Nije primenljivo

Wsyncmgr.dll

5.0.7804.1300

165,040

01-Jun-2013

13:00

x64


Reference

Informacije o instaliranju ove kumulativne ispravke potražite na sledećim Microsoft TechNet veb lokacijama:

Update System Center 2012 Configuration Manager

Novi model servisiranja kumulativnih ispravki za System Center 2012 Configuration Manager
Pogledajte terminologiju koju Microsoft koristi za opis softverskih ispravki.

Proizvode nezavisnih proizvođača o čemu ovaj članak govori proizvedena su preduzeća nezavisna od korporacije Microsoft. Microsoft ne pruža nikakvu garanciju, podrazumevanu ni bilo koju drugi, u vezi sa performansama ili pouzdanošću ovih proizvoda.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×