Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Upozorenje: Povučena, bez podrške Internet Explorer 11 aplikacija za računare trajno je onemogućena putem ispravke za Microsoft Edge na određenim verzijama programa Windows 10. Više informacija potražite u članku Povlačenja aplikacije Internet Explorer 11 za računare – najčešća pitanja.

Rezime

Kada korisnici instaliraju Windows Internet Explorer 8, imaju izbor da daju saglasnost za listu lokacija koje će se prikazati u prikazu kompatibilnosti. Prikaz kompatibilnosti pomaže da veb lokacije dizajnirane za starije pregledače izgledaju bolje u programu Internet Explorer 8.


Lokacije napomena navedene su na listi Prikaz kompatibilnosti kao odgovor na povratne informacije od drugih korisnika programa Internet Explorer 8. Tačnije, povratne informacije se zasnivaju na lokacijama visokog obima za koje su drugi korisnici kliknuli na dugme Prikaz kompatibilnosti . Ova lista se automatski ažurira i pomaže korisnicima koji ne koriste veb da imaju bolje iskustvo sa veb lokacijama koje još uvek nisu spremne za Internet Explorer 8.


Da biste dobili listu Prikaza kompatibilnosti, posetite sledeće Microsoft Windows veb lokacije:

http://update.microsoft.com

http://support.microsoft.com/kb/2598845

Više informacija

Lokacije na listi zasnovane su na kriterijumima cilja koji se primenjuju na telemetrijske podatke i na kanale podrške za proizvode. Na primer, pored najpopularnih sajtova širom sveta, određujemo visok obim na tržištu. Najpopularnije lokacije u jednom regionu sveta mogu biti veoma niske na listi najpopularnih sajtova širom sveta. Međutim, lokacije je važno uključiti za te klijente u tom regionu.


Prikupljamo sledeće podatke od Beta korisnika programa Internet Explorer 8:

  • Domen najvišeg nivoa veb lokacije

  • Da li su korisnici odabrali prikaz kompatibilnosti dok posećuju tu lokaciju

Više informacija potražite u članku Smernice za privatnost za Internet Explorer 8. Redovno ćemo proceniti da li da ponudimo ovu listu korisnicima.


Obraćamo se tim lokacijama na listi da bismo se uverili da administratori lokacija znaju za iskustvo koje podrazumevano imaju posetioci programa Internet Explorer 8 i da administratori lokacija znaju koje korake sajtovi mogu da preduzmu da bi poboljšali utisak pri radu. Takođe kažemo administratorima lokacije da u međuvremenu dodajemo njihovu lokaciju na ovu listu prikaza kompatibilnosti i pružamo uputstva o tome kako lokacija može da odbije saglasnost. Ako domen obaveštava Microsoft da odbija saglasost, uklanjamo lokaciju sa liste pri sledećem planiranom ažuriranju liste.


Korisnici mogu da napravi izbor o listi tokom prvog iskustva pokretanja programa Internet Explorer, kao i u dijalogu Postavke prikaza kompatibilnosti . Tokom prvog iskustva pokretanja podrazumevano nije izabrana nijedna Express opcija ni opcija Prilagođeno, a korisnik mora da izabere neku od ovih opcija. Dijalog Postavke prikaza kompatibilnosti odražava izbor korisnika i korisnik može da uključi ili isključi ažuriranja liste u bilo kom trenutku.


Ispravke liste su dostupne kao Windows Update, baš kao bezbednosne ispravke programa Internet Explorer. Proizvod uključuje praznu listu. Paket liste je odvojen od bezbednosnih ispravki, ali izdanje ispravke paketa liste ima isti raspored. Lista se obično ažurira svaka dva meseca. Naš cilj je da obezbedimo predvidljivost praćenjem redovnog, poznatog rasporeda objavljivanja ispravki.


Nove instalacije klijenata primaju listu tokom instalacije programa Internet Explorer. Polje za potvrdu je podrazumevano izabrano, a ovaj izbor kontroliše raspored preuzimanja ispravki. Ovaj raspored preuzimanja obezbeđuje da Internet Explorer ima najnovije i najbolje bitove pri prvom pokretanju. U programu Internet Explorer 8 ova funkcija preuzima i instalira bezbednosne ispravke i ispravku Microsoft liste kompatibilnosti. Internet Explorer klijenti posle instalacije primaju ispravke za listu na osnovu Windows Update postavke na klijentu. Paket ispravki se klasifikuje kao "Preporučeno" u operativnim sistemima Windows Vista i "Nizak prioritet" u operativnom sistemu Windows XP. Korisnici koji su opozvali izbor u polju za potvrdu Instaliraj ispravke tokom instalacije programa Internet Explorer primaju Microsoft listu samo putem Windows Update. U oba scenarija, ispravke su dostupne samo kada je omogućena funkcija "Instaliraj ispravke". Ponovo je polje za potvrdu Instaliraj ispravke u prvom dijalogu pokretanja ili u dijalogu Postavke prikaza kompatibilnosti .


Poslovni klijenti koji koriste Windows Server Update Services (WSUS) i drugi softver za upravljanje mogu da kontrolišu preuzimanje i instalaciju ovih paketa. Poslovni klijenti takođe mogu da Smernice grupe postavke da bi korisnicima pružili dodatnu listu lokacija koje bi trebalo da se prikažu u prikazu kompatibilnosti. Pored toga, drugi klijenti mogu da kontrolišu preuzimanje i instalaciju ovih paketa tako što će odabrati da instaliraju samo ispravke programa Internet Explorer koje su označene kao "Kritične".


Kada korisnik potraži veb lokaciju i ova lista je aktivna, Internet Explorer proverava listu da bi utvrdio da li lokacija treba da se prikaže u prikazu kompatibilnosti. Ako lista uključuje lokaciju, Internet Explorer koristi prikaz kompatibilnosti, kao da je korisnik klikao na dugme Prikaz kompatibilnosti . Ako lista ne uključuje lokaciju, Internet Explorer koristi bilo koju postavku koju lokacija naznači u svom sadržaju. Kao i sa veb lokacijama na listi prikaza kompatibilnosti koju popunjava korisnik, prisutnost <META> oznaka / HTTP zaglavlje ima prednost u odnosu na režim prikaza kompatibilnosti. Na primer, razmotrite sledeći scenario:

  • Lokacija je prvobitno uključena na listu "Prikaz kompatibilnosti".

  • Lokacija odlično radi i koristi mogućnosti programa Internet Explorer 8.

  • Lokacija sada želi da Internet Explorer 8 koristi najpopularniji režim.

U ovom scenariju, lokacija može da navede da želi da koristi režim usaglašenosti sa najviše standarda, a lokacija može da zameni listu prikaza kompatibilnosti.


Takođe, dijalog Postavke prikaza kompatibilnosti prikazuje samo stavke na listi koju popunjava korisnik. Da bi videli sadržaj aktivne liste, korisnici mogu da pregledaju sledeću datoteku sa trake adresa programa Internet Explorer:

res://iecompat.dll/iecompatdata.xml

Reference

Više informacija o listi prikaza kompatibilnosti ili zahtevanju uklanjanja lokacije sa trenutne liste potražite u dokumentu "Razumevanje liste prikaza kompatibilnosti". Da biste to uradili, posetite sledeću Microsoft Veb lokaciju:

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/dd567845(VS.85).aspx

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

PRIDRUŽITE SE MICROSOFT 365 INSAJDERIMA >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×