Rezime

Microsoft je objavio paket hitnih ispravki za servisni paket 1 za Microsoft, koji je bio "sabrani objedinjeni pristup" (UAG) 2010. Broj izgradnje ove zbirnih hitnih ispravki je 4.0.1752.10020.

Više informacija

Problemi koji su rešeni u ovoj zbirnoj ispravci

Ova zbirnih hitnih ispravki rešava sledeće probleme koji ranije nisu bili dokumentovani u Microsoft bazi znanja.Problem 1Skladište interfejsa usluga UAG aktivnog direktorijuma (ADSI) i LDAP depo funkcije Promena korisničke lozinke i Provera roka važenja lozinke ne mogu da OBRAĐUJU znakove koji nisu ASCII koji se nalaze u poljima " korisničkoime", " Lozinka" ili " Putanja " u prepoznatoj imenu (DN). Ruleset koji sprečava korisnike koji ne koriste ASCII znakove da menjaju svoje lozinke je sledeći:

InternalSite_Rule9Sledeća dva parametra ove ruleset nisu uspele da promene lozinku:

  • dummy_user_repository

  • user_repository

Oba parametra imaju podrazumevanu vrednost od 50. Kada se primeni Ova zbirna ispravka, ovi parametri imaju podrazumevanu vrednost od 500.

2. problemWeb aplikaciju objavljujete pomoću generičkog predloška Web aplikacije koji koristi tip imena glavnog računarskog sistema . Ako tokom odgovora, aplikacija postavlja kolačić sa atributom domena koji ima broj znakova duži od "prtljažnika" javnog računarskog sistema, greška kršenja pristupa se generiše iz datoteke bezbedne daljinskog pristupa (SRA) kada SRA pokuša da potpiše atribut domena kolačića. Rezultat je da filter napustio proces i pošalje grešku 500 na krajnju tačku.3. problemNije moguće definisati WinHTTP spremište u jedinstvenom pristupnom mrežnom prolazu (UAG). Putanja koju ste upisali unutar polja " Putanja " Ponekad je prihvaćena. Međutim, kada pokušate da omogućite konfiguraciju UAG, dobićete neku od sledećih poruka o grešci:poruka o grešci 1

Sledeća operacija nije uspela: Dozvoljavanje veze putem URL adrese "urlname" kôd greške [0x80004005]

Poruka o grešci 2

Pronalaženje porta za uslugu nije uspelo [urlname] [0x80004005]

Poruka o grešci 3

Nije moguće konfigurisati postavke zaštitnog zida.

Izdanje 4Tiho uklanjanje klijentskih komponenti ponovo pokreće klijentski računar bez poruke upozorenja.Pitanje 5Kerberos ograničena delegacija (KCD) ne radi ako potporna aplikacija ne podržava SPNEGO ili nije konfigurisana da podrži SPNEGO. HTTP evidencija ukazuje na to da se odgovor "200 OK" vraća odmah nakon što UAG pošalje Kerberos oznaku. Aplikacija šalje odgovor "200 OK". Međutim, UAG očekuje oznaku za pregovore.RešenjeU optimalnom scenariju, back-end Web server bi trebalo da vrati grešku 401 kada primi GSS_S_CONTINUE_NEEDED vrednost da bi dovršio pregovore. U ovom scenariju, UAG bi trebalo da pošalje simbol nazad na back-end Web server da bi završio proces potvrde identiteta. Međutim, neke potporne aplikacije ne podržavaju ili nisu podešene da podržavaju obostranu Kerberos potvrdu identiteta (na primer, nema podrške za jednostavne i zaštićene pregovore [SPNEGO] primena). Za ove aplikacije se može koristiti dodatni dobavljač bezbednosnog servisa (SSP) postavljanjem registratora. Sledeća stavka registratora menja SSP da bi pregovarao o Kerberos:

Potključ: HKEY_LOCAL_MACHINE \SOFTWARE\WhaleCom\eGap\von\UrlFilterEntry: KCDUseKerberosSSNType: REG_DWORDValue: 1Izdanje 6Nije moguće definisati WinHTTP spremište kada URL adresa spremišta ne navede izričito broj porta. Da biste rešili ovaj problem, Definišite URL adresu u WinHTTP skladištu. Na primer, promenite https://urlname u https://urlname:443.Izdanje 7RemoteApps jedinstveno prijavljivanje (SSO) ne radi kada se onemogući instalacija i aktivacija komponente UAG.Izdanje 8Autorizacija ne uspeva za korisnike koji imaju Unikod imena za prikaz u aktivnom direktorijumu kada se zahteva LDAP potpisivanje. Do ovog problema dolazi samo ako na kontroleru domena morate da imate omogućenu LDAP potpisivanje.Izdanje 9Klijentske komponente ne obezbeđuju značajan povratni kôd da bi se ukazalo na to da li je instalacija uspela ili nije uspela i čeka ponovno pokretanje. MSI paket uvek daje vrednost 0 (nula) nakon instalacije ili uklanjanja klijentskih komponenti, bez obzira na to da li je instalacija ili uklanjanje uspela ili nije uspela.Izdanje 10Za vreme tihe uklanjanja UAG klijentskih komponenti, pojaviće se dijalog na ekranu korisnika. Zbog metoda raspoređivanja, ovaj dijalog se prikazuje kao crna kutija na korisnikovoj radnoj površini. Međutim, dijalog i dalje reaguje na korisničke unose, a dugmad u dijalogu mogu biti na klik. Kada instalirate ovu zbirnu hitnu ispravku, imate veću kontrolu nad time da li se tokom instalacije, uklanjanja ili nadograđivanje komponenti UAG Client prikazuje bilo koji dijalog toka.Pitanje 11Preuzimate datoteku OfflineInstaller. msi sa lokacije UAG portala. Kada pokrenete vanmrežnu instalaciju sa klijentskog računara, dobićete sledeću poruku o grešci:

Nije moguće otvoriti ovaj instalacioni paket. Obratite se prodavcu aplikacije da biste proverili da li je ovo važeći paket programa Windows Installer.

Problem 12Do ovog problema dolazi na japanskom Windows operativnom sistemu. Kopirate bilo koju od WhlClientSetup-*. msi datoteka sa UAG servera na klijentski računar. Kada pokrenete datoteku, dobićete sledeću poruku o grešci:

Čarobnjak za instalaciju se ne pokreće i nijedna komponenta krajnje tačke nije instalirana. Međutim, na prikazivaču događaja se zapisuje evidencija "Instalacija je dovršena". Nema programa na kontrolnoj tabli "Dodaj ili ukloni programe".

Rešenje

Informacije o hitnom popravku

Podržana hitna ispravka je dostupna od korporacije Microsoft. Međutim, ova hitna ispravka je namenjena samo za rešavanje problema opisanog u ovom članku. Primenite ovu hitnu ispravku samo na sisteme u kojima je došlo do problema opisanog u ovom članku. Ova hitna ispravka može se dodatno testirati. Zbog toga, ako niste ozbiljno ugroženi ovim problemom, preporučujemo da sačekate sledeću softversku ispravku koja sadrži ovu hitnu ispravku. Ako je hitna ispravka dostupna za preuzimanje, na vrhu ovog članka baze znanja postoji odeljak "dostupno je preuzimanje hitne ispravke". Ako se ovaj odeljak ne pojavi, obratite se Microsoft korisničkoj službi i podršci da biste dobili hitnu ispravku. Napomena Ako dođe do dodatnih problema ili ako je potrebno rešavanje problema, možda ćete morati da kreirate zaseban zahtev za servis. Uobičajeni troškovi podrške odnosiće se na dodatna pitanja u vezi sa podrškom i probleme koji ne ispunjavaju ovu specifičnu hitnu ispravku. Za kompletnu listu telefonskih brojeva Microsoft korisničke službe i podrške ili da biste kreirali zaseban zahtev za uslugu, posetite sledeću Microsoft Veb lokaciju:

http://support.microsoft.com/contactus/?ws=supportNapomena U obrascu "dostupno je preuzimanje hitne ispravke" prikazani su jezici na kojima je dostupna hitna ispravka. Ako ne vidite svoj jezik, to je zato što hitna ispravka nije dostupna za taj jezik.

Preduslovi

Da biste primenili ovu zbirnu zakrpu, morate imati instaliran UAG 2010 servisni paket 1. Za više informacija o nabavljanju UAG 2010 servisnog paketa 1 posetite sledeću Microsoft Veb lokaciju:

Microsoft prvi put ujednačeni pristupnik (UAG) 2010 Service Pack 1 (SP1)

Informacije o ponovnom pokretanju

Ne morate ponovo pokretati računar kada primenite ovu zbirnu ispravku. Međutim, morate da omogućite UAG 2010 kada instalirate zbirnu ispravku.

Informacije o uklanjanju

Da biste uklonili ovu zbirnu hitnu ispravku, koristite jedan od sledećih metoda:

  • Prijavite se kao ugrađeni administrator, a zatim deinstalirajte ispravku koristeći stavku " Programi i funkcije " na kontrolnoj tabli.

  • Na komandnoj liniji otkucajte sledeću komandu, a zatim pritisnite taster ENTER:

    msiexec.exe /uninstallNapomena Komandna linija bi trebalo da bude povišena za ovaj metod uklanjanja. Uklanjanje jedinstvenog pristupnog mrežnog prolaza 2010 servisni paket 1 automatski uklanja paket hitnih ispravki za objedinjeni pristup Gateway 2010 servisni paket 1.

Informacije o zameni

Ova zbirna ispravka nije zamenila prethodno objavljenu hitnu ispravku.

Informacije o datoteci

Engleska verzija ove zbirne hitne ispravke ima atribute datoteke (ili kasnije atribute datoteke) koji su navedeni u sledećoj tabeli. Datumi i vremena za ove datoteke navedeni su u koordiniranom univerzalnom vremenu (UTC). Kada pregledate informacije o datoteci, one se konvertuju u lokalno vreme. Da biste pronašli razliku između UTC i lokalnog vremena, koristite karticu " Vremenska zona " u stavci " datum i vreme " na kontrolnoj tabli.

Ime datoteke

Verzija datoteke

Veličina datoteke

Datum

Vreme

Platforma

Adfs.whlclientinst.inc

Not applicable

1.104

19-Dec-2010

22:43

Not applicable

Clientcompres.cab

Not applicable

256.003

19-Dec-2010

23:35

Not applicable

Clientconf.cab

Not applicable

8.413

19-Dec-2010

23:35

Not applicable

Clientconf.xml

Not applicable

8.561

19-Dec-2010

22:05

Not applicable

Clientconf.xml.sig

Not applicable

128

19-Dec-2010

22:05

Not applicable

Install.js

Not applicable

11.222

19-Dec-2010

22:43

Not applicable

Otp.whlclientinst.inc

Not applicable

1.104

19-Dec-2010

22:43

Not applicable

Portalhomepage.bin.microsoft.uag.portal.handlers.dll

4.0.1752.10020

42.896

19-Dec-2010

23:14

x86

Portalhomepage.whlclientsetup_all.msi

Not applicable

3.556.864

19-Dec-2010

23:23

Not applicable

Portalhomepage.whlclientsetup_basic.msi

Not applicable

3.557.888

19-Dec-2010

23:29

Not applicable

Portalhomepage.whlclientsetup_networkconnector.msi

Not applicable

3.557.888

19-Dec-2010

23:19

Not applicable

Portalhomepage.whlclientsetup_networkconnectoronly.msi

Not applicable

3.557.888

19-Dec-2010

23:20

Not applicable

Portalhomepage.whlclientsetup_socketforwarder.msi

Not applicable

3.557.888

19-Dec-2010

23:25

Not applicable

Rsast.cab

Not applicable

79.766

19-Dec-2010

23:35

Not applicable

Sfhlprutil.cab

Not applicable

63.016

19-Dec-2010

23:35

Not applicable

Uagqec.cab

Not applicable

64.832

19-Dec-2010

23:35

Not applicable

Uagrdpsvc.exe

4.0.1752.10020

140.688

19-Dec-2010

23:17

x64

Uninstalluagupdate.cmd

Not applicable

183

19-Dec-2010

23:45

Not applicable

Usermgrcore.dll

4.0.1752.10020

939.920

19-Dec-2010

23:20

x64

Whlcache.cab

Not applicable

265.479

19-Dec-2010

23:35

Not applicable

Whlclientinst.inc

Not applicable

1.104

19-Dec-2010

22:43

Not applicable

Whlclntproxy.cab

Not applicable

244.280

19-Dec-2010

23:35

Not applicable

Whlcompmgr.cab

Not applicable

951.812

19-Dec-2010

23:35

Not applicable

Whlcppinfra.dll

4.0.1752.10020

705.936

19-Dec-2010

23:16

x64

Whldetector.cab

Not applicable

262.306

19-Dec-2010

23:35

Not applicable

Whlfiltruleset.dll

4.0.1752.10020

608.144

19-Dec-2010

23:18

x64

Whlfiltsecureremote.dll

4.0.1752.10020

1.053.072

19-Dec-2010

23:19

x64

Whlfirewallinfra.dll

4.0.1752.10020

492.432

19-Dec-2010

23:14

x64

Whlio.cab

Not applicable

192.920

19-Dec-2010

23:35

Not applicable

Whllln.cab

Not applicable

167.091

19-Dec-2010

23:35

Not applicable

Whlllnconf1.cab

Not applicable

6.521

19-Dec-2010

23:35

Not applicable

Whlllnconf2.cab

Not applicable

6.610

19-Dec-2010

23:35

Not applicable

Whlllnconf3.cab

Not applicable

6.599

19-Dec-2010

23:35

Not applicable

Whlmgr.dll

4.0.1752.10020

980.368

19-Dec-2010

22:01

x86

Whltrace.cab

Not applicable

255.946

19-Dec-2010

23:35

Not applicable

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem kod Microsoft proizvoda koji su navedeni u odeljku "odnosi se na".

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×