Uvod

Ovaj članak opisuje nova funkcionalnost upravljanja u Windows Management Framework 3.0, koji je dostupan za Windows Server 2008 Service Pack 2 (SP2). Ova ispravka omogućava vam da koristite sledeće funkcije na računaru koji radi pod sistemom Windows Server 2008 SP2:

 • Windows PowerShell 3.0

 • Windows Management Instrumentation (WMI)

 • Daljinsko upravljanje Windows (WinRM)

 • Upravljanje OData IIS proširenje

 • Upravljač serverima CIM dobavljača

Više informacija

Za više informacija o novoj funkcionalnosti upravljanja u Windows Management Framework 3.0, pogledajte odjeljak „Pregled” u sledećim Microsoft Download Center Web stranicu:

Informacije o nadopuni

Važno Pre nego što instalirate Windows Management Framework 3.0, pregledajte „preduslovi”. Određene aplikacije servera još nisu kompatibilni sa Windows Management Framework 3.0.

Nabavljanje ove ispravke

Microsoft Update

Ova ispravka je dostupna sa Web lokacije Microsoft Update:

Microsoft Download Center

Sledeća datoteka je dostupna za preuzimanje sa lokacije Microsoft Download Center:Download preuzmite paket Windows Management Framework 3.0. Za više informacija o preuzimanju Microsoft datoteka za podršku kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

Nabavljanje Microsoft datoteka podrške sa usluga na mreži Microsoft je skenirala ovu datoteku protiv virusa. Microsoft je koristio najnoviji softver za otkrivanje virusa koji je bio dostupan na datum objavljivanja datoteke. Datoteka se čuva na serverima sa poboljšanom bezbednošću koji sprečavaju neovlaštene izmjene datoteke. Da biste instalirali Windows Management Framework 3.0, slijedite ove korake:

 1. Preuzmite odgovarajući paket za tvoj operativni sistem i arhitektura: Windows Server 2008 SP2

  • Za 64-bitne verzije: WINDOWS6.0-KB2506146-x64.msu

  • Za 32-bitne verzije: WINDOWS6.0-KB2506146-x86.msu

 2. Zatvorite sve prozore Windows PowerShell.

 3. Deinstalirajte sve druge verzije programa Windows Management Framework 3.0.

 4. Pokrenite .msu datoteku koju ste preuzeli.

Da biste deinstalirali Windows Management Framework 3.0, pronašli i deinstalirati na sledeći instalirani Windows Update: KB2506146 - za Windows Server 2008 SP2 za više informacija o ovom ispravka za Windows 7 i Windows Server 2008 R2, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

Opis Windows Management Framework 3.0 za Windows 7 SP1 i Windows Server 2008 R2 SP1

Preduslovi

Važno Windows Management Framework 3.0 nije trenutno kompatibilan sa sledeće aplikacije:

 • Hyper-V na Windows Server 2008 SP2. Za više informacija, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

  Hyper-V usluga ne uspe da pokretanje nakon instalacije Windows Management Framework 3.0 na Windows Server 2008 Service Pack 2 (SP2)

 • System Center 2012 Configuration Manager. Za više informacija, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

  Configuration Manager za upravljanje poena collocated sa klijentima pao nakon instaliranja operativnog sistema Windows Management Framework 3.0 i pokrenut evaluacija zdravlja klijenta

 • System Center Virtual Machine Manager. Za više informacija, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

  Upravljanje Hyper-V domaćinima koristeći Virtual Machine Manager ne uspe sa greškom: 0x8033803b nakon instaliranja WMF 3.0

 • Microsoft Exchange Server 2007 i Microsoft Exchange Server 2010. Za više informacija, pogledajte sledeće Microsoft Web lokacije:

 • SharePoint 2010 Management Shell će se neće učitati ako je instaliran Windows Management Framework 3.0. Za više informacija, pogledajte sledeće Microsoft Web lokacije:

  Za više informacija, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

  SharePoint 2010 Management Shell ne učitava sa Windows PowerShell 3.0

 • Windows Small Business Server 2008 i Windows Small Business Server 2011. Za više informacija, pogledajte sledeće Microsoft Web lokacije:

Da biste primenili ovaj hitni popravak, morate koristiti Windows Server 2008 SP2.Za više informacija o tome kako da nabavite servisni paket za Windows Server 2008, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

Kako nabaviti najnoviji servisni paket za Windows Server 2008Pored toga, morate instalirati sljedeći softver:

 • Mora biti instaliran Microsoft .NET Framework 4 pre nego što instalirate Windows Management Framework 3.0.For više informacija o .NET Framework 4, idite na sledećoj Microsoft Web lokaciji:

 • Pre nego što instalirate Windows Management Framework 3.0 na Windows Server 2008, morate preuzeti i instalirati verziju Windows Management Framework koji uključuje Windows PowerShell 2.0, WinRM 2.0 i BITS 4.0 kao preduslov. Ova verzija operativnog sistema Windows Management Framework možete preuzeti u

Informacije o registratoru

Da biste koristili ispravku iz ovog paketa, ne morate da unosite bilo kakve promene u registrator.

Zahtev za ponovnim pokretanjem

Morate ponovo pokrenuti računar kada primenite ovu ispravku.

Informacije o zameni hitne

Ovo ažuriranje ne zamjenjuje prethodno objavljenu ispravku.

Informacije o datoteci

Globalna verzija ove ispravke instalira datoteke koje imaju atribute koji su navedeni u sledećim tabelama. Datumi i vremena ovih datoteka navedeni su u UTC vremenu (Coordinated Universal Time). Datumi i vremena za ove datoteke na lokalnom računaru prikazuju se po lokalnom vremenu zajedno sa odstupanjem za trenutno letnje/zimsko računanje vremena (DST). Pored toga, datumi i vremena mogu se promeniti kada izvršite određene operacije na datotekama.

Windows Server 2008 datoteku informaciju napomene

Datoteke koje se odnose na određeni proizvod, SR_Level (RTM, SPn), i grana usluge (LDR, GDR) moguće je prepoznati ispitivanjem brojeve verzija datoteke, kao što je prikazano u tabeli.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×