Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa funkcijom Copilot u programu PowerPoint

Ovaj članak je namenjen osobama koje koriste program čitača ekrana kao što su Windows Narrator, JAWS ili NVDA sa Microsoft 365 proizvodima. Ovaj članak predstavlja deo skupa sadržaja Microsoft 365 podrške čitača ekrana  u kojem možete pronaći dodatne informacije o pristupačnosti u našim aplikacijama. Za opštu pomoć posetite Microsoft podršku.

Copilot u programu PowerPoint vam pomaže da kreirate i držite angažovane prezentacije. Copilot može da generiše predloge za slajdove, kao što su slike, ikone, rasporedi, animacije i natpisi. Kopilot možete da koristite i za rezimiranje prezentacije. Ovaj članak vas vodi da obavljate osnovne zadatke pomoću funkcije Copilot u programu PowerPoint pomoću tastature i čitača ekrana.

Napomene: 

U ovoj temi

Navigacija u kopilotu u programu PowerPoint

Pravljenje prezentacije od dokumenta Word kopilot u programu PowerPoint

Pravljenje nove prezentacije pomoću kopilot-a

Umetanje novog slajda pomoću odziva za Kopilot

Umetanje slike pomoću odziva za Kopilot

Rezimiranje prezentacije pomoću odziva kopilot-a

Navigacija u kopilotu u programu PowerPoint

 1. Da biste otišli na Kopilot u programu PowerPoint, otvorite PowerPoint i kreirajte novu prezentaciju ili otvorite postojeću.

 2. Da biste počeli da koristite Copilot ćaskanje u programu PowerPoint, pritisnite kombinaciju tastera Alt+H, FX da biste otvorili okno Copilot.

 3. Otvara se okno Copilot sa listom poruka ćaskanja i oblašću za postavljanje pitanja.

 4. Pritiskajte tastere sa strelicama nagore i nadole da biste se kretali kroz poruke na listi i pritisnite taster Enter da biste prešli na poruku.

 5. Pritisnite taster Tab ili kombinaciju tastera Shift+Tab da biste se kretali kroz interaktivne elemente u okviru poruke.

 6. Pritisnite taster Esc da biste izašli iz poruke i vratili se na listu.

Pravljenje prezentacije od dokumenta Word kopilot u programu PowerPoint

Copilot u programu PowerPoint može da vam pomogne da kreirate prezentaciju od postojećeg Word dokumenta. Obezbedite Copilot u programu PowerPoint vezu ka Word dokumentu i on će generisati slajdove, primeniti rasporede i odabrati temu za vas.

 1. Pritisnite kombinaciju tastera Alt+H, FX da biste otvorili okno Copilot i otkucajte "Napravi prezentaciju od".  

  Savet: Copilot u programu PowerPoint može da kreira prezentacije samo od Word dokumenata.

 2. Pronađite Word i kopirajte URL dokumenta koji želite da koristite.

 3. Pronađite URL adresu dokumenta tako što ćete otvoriti paletu za deljenje Word.

 4. Idite na vezu Kopiranje i nalepite URL adresu Word u dijalog Kopilot u programu PowerPoint i pritisnite taster Enter.

  Savet: Kopilot povremeno može imati problema pri korišćenju URL adrese sa trake adresa. Kopirajte vezu sa palete za deljenje da biste dobili najbolje rezultate.

 5. Copilot će analizirati vaš dokument i izraditi prezentaciju za vas. 

Pravljenje nove prezentacije pomoću kopilot-a

 1. Pritisnite kombinaciju tastera Alt+H, FX da biste otvorili okno Copilot.

 2. Otkucajte "Napravi prezentaciju o", a zatim temu, a zatim pritisnite taster Enter. Na primer, "Create a presentation about screen readers.

 3. Kopilot će generisati prezentaciju na osnovu vašeg odziva. Kada prezentacija bude spremna, čućete "Preuzimanje je dovršeno".

 4. Pritiskajte taster F6 dok ne čujete "Okno sa sličicama" da biste premestili fokus na okno sa sličicama. 

  Napomena: U PowerPoint za veb pritiskajte kombinaciju tastera Ctrl+F6 dok fokus ne bude na oknu sa sličicama.

 5. Da biste se kretali kroz slajdove, koristite tastere sa strelicama nagore i nadole .

 6. Da biste vršili interakciju sa elementima na svakom slajdu, premestite fokus na okno sa slajdovima koristeći taster F6

  Napomena: U PowerPoint za veb pritiskajte kombinaciju tastera Ctrl+F6 dok fokus ne bude na oknu sa slajdovima. 

 7. Koristite taster Tab da biste se kretali između različitih elemenata na svakom slajdu, kao što su tekst, slike i dugmad.

Umetanje novog slajda pomoću odziva za Kopilot

 1. Pritisnite kombinaciju tastera Alt+H, FX da biste otvorili okno Copilot i otkucajte "Add a slide about," , a zatim temu i pritisnite taster Enter.

 2. Kopilot će generisati slajd na osnovu vašeg odziva.

Umetanje slike pomoću odziva za Kopilot

 1. Idite na slajd na koji želite da umetnete sliku.

 2. Pritisnite kombinaciju tastera Alt+H, FX da biste otvorili okno Copilot i otkucajte "Add an image to the current slide."

 3. Copilot će automatski umetnuti odgovarajuću sliku koja se poravnava sa sadržajem slajda. 

  Savet: Kopilot može da obezbedi više slika između kojih možete da birate. Pritisnite kombinaciju tastera Shift+Tab da biste otišli na listu poruke Ćaskanja, a zatim pritisnite taster sa strelicom nagore da biste došli do poruke od Microsoft Designer sa slikama, pritisnite Enter da biste otišli na njega. Pritisnite taster Tab da biste otišli na onu koju želite da koristite i pritisnite taster Enter da biste ga umetnuli. 

 4. Možete i da umetnete slike za određene stvari uključivanjem opisa u odziv. Na primer, otkucajte "Add an image of books", a Copilot će dodati sliku knjiga na trenutnom slajdu.

Rezimiranje prezentacije pomoću odziva kopilot-a

 1. Da biste rezimirali prezentaciju, otvorite željenu prezentaciju, a zatim pritisnite kombinaciju tastera Alt+H, FX da biste otvorili Copilot okno.

 2. Otkucajte "Rezimiraj ovu prezentaciju" i pritisnite taster Enter.

 3. Copilot generiše rezime prezentacije.

 4. Pritisnite kombinaciju tastera Shift+Tab da biste otišli na listu poruke Ćaskanja i taster sa strelicom nagore da biste došli do poruke sa rezimeom i pritisnite taster Enter da biste otišli na poruku.

 5. Krećite se pomoću tastera Tab ili kombinacije tastera Shift+Tab dok ne čujete "Dugme 'Kopiraj'", a zatim pritisnite taster Enter da biste kopirali rezime u ostavu. Na kraju nalepite rezime na željeno odredište, kao što je e-poruka, dokument ili ćaskanje.

Takođe pogledajte

Korišćenje tasterskih prečica za kreiranje PowerPoint prezentacija

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigaciju u programu PowerPoint

Osnovni zadaci za kreiranje prezentacije u programu PowerPoint pomoću čitača ekrana

Dodavanje slajda ili slike u prezentaciju pomoću funkcije Copilot u programu PowerPoint

Podrška za čitač ekrana za PowerPoint

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×