Sign in with Microsoft
Sign in or create an account.

Ako vam je potrebna podrška za novi simbol valute rublje, imate sreće. Zbog ispravke za operativne sisteme Windows 8.1, Windows RT 8.1, Windows Server 2012 R2, Windows 8, Windows RT i Windows Server 2012, sada možete da unosite, pregledate, štampate i koristite novi simbol kao podrazumevani simbol za podatke formatirane kao ruska valuta. Više informacija o ispravci.

Napomena:  Podrška za Windows XP je gotova pa ispravka nije dostupna za Windows XP.

Novi simbol ruske rublje

Neke stvari koje su deo ispravke

Kucanje simbola rublje

Ako nemate tastaturu koja podržava simbol rublje, simbol valute rublje možete da umetnete na jedan od sledećih načina:

  • Koristeći tastersku prečicu Alt-X: Otkucajte 20BD, a zatim držite pritisnut taster ALT i pritisnite taster X. (Podržano u programima OneNote i Outlook koji koriste Word kao uređivač, i u programu Word.)

    Važno: Pojedine Office aplikacije, kao što je PowerPoint, ne mogu da pretvaraju Unicode kodove u znakove. Ako vam je potreban Unicode znak a koristite jedan od programa koji ne podržavaju Unicode znakove, upotrebite alatku Mapa znakova da biste uneli potrebne znakove.

  • Umetanje simbola: Izaberite stavke Umetni > Simbol. (Podržano u programima Excel, InfoPath, OneNote, Outlook kada koristi Word kao uređivač, PowerPoint, Publisher, SharePoint Designer i Word.)

    Saveti: 

    • Ako se simbol koji želite da umetnete ne nalazi na listi, izaberite stavku Još simbola. U polju Font izaberite željeni font, izaberite simbol koji želite da umetnete, a zatim kliknite na dugme Umetni.

    • Ako koristite prošireni font, kao što je Arial ili Times New Roman, pojavljuje se lista „Podgrupa“. Koristite ovu listu da biste odabrali znakove koji pripadaju proširenoj listi jezičkih znakova, što podrazumeva i znakove za grčki i ruski (ćirilica), ako su dostupni.

Štampanje simbola rublje

Ako štampač nema novi simbol rublje ni u jednom od svojih rezidentnih fontova, umesto simbola valute rublje biće odštampan okvir. Obratite se prodavcu štampača da biste saznali kako da dobijete ažurirane fontove za štampač koji uključuju novi simbol valute rublje. Takođe možete da prilagodite podešavanje štampača tako da ne koristi rezidentne fontove. Potražite opciju Štampaj fontove kao grafiku u postavkama za podešavanje štampača.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×