Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

.NET framework verzija 3.5 i starije verzije nisu pružile podršku aplikacijama za korišćenje transport Layer Security (TLS) sistema Podrazumevane verzije kao šifrovanog protokola. Ova ispravka omogućava korišćenje TLS v1.2 u .NET Framework 3.5.

Napomogućeno  Ovaj sadržaj je dostupan na lokaciji Windows Ažuriraj. Da biste dobili sadržaj, skenirajte Windows ažurirajte da biste dobili najnovije .NET Framework ispravke. Ako je sistem u potpunosti ažuriran putem usluge Windows Update, ne morate da preduzmete dodatne radnje.

Rezolucija

Preuzimanje informacija

Hitna ispravka koja odgovara KB3154519 zamenjena je najnovijim ispravkama za .NET Framework, koje sadrže sve ispravke koje su prethodno uključene u KB3154519. Preporučuje se da instalirate najnovije ispravke sistema .NET Framework.

Napravili smo sledeća poboljšanja u ovoj oblasti:

 • Sledeći ključevi registratora mogu se podesiti tako da koriste podrazumevane vrednosti operativnog sistema za SSL i TLS umesto hardcoded .NET Framework podrazumevanih vrednosti za kontrolisanu aplikaciju pokrenutu na računaru.

  • Za 64-bitne operativne sisteme:[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\.NETFramework\v2.0.50727]
   "SystemDefaultTlsVersions"=dword:00000001

   [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\.NETFramework\v2.0.50727]
   "SystemDefaultTlsVersions"=dword:00000001

  • Za 32-bitne operativne sisteme:[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\.NETFramework\v2.0.50727]
   "SystemDefaultTlsVersions"=dword:00000001

  Na primer, ako je aplikacija podesila ServicePointManager.SecureProtocol u kodu ili putem konfigurisanja datoteka na određenu vrednost ili koristi SslStream.AuthenticateAs* APA-je da bi odredila određeni SslProtocols enum, ponašanje postavki registratora se ne dešava.

 • Pored toga, dodali smo navode SslProtocolsExtensions koje možete da koristite kao opciju za podešavanje TLS v1.2, TLS v1.1, kao i podrazumevanih vrednosti operativnog sistema za svojstvo ServicePointManager.SecurityProtocol prilikom ciljanja .NET framework verzije 2.0 SP2. (Informacije o tome kako se koriste proširenja potražite u odeljku "Vodič za projektante".)

  Imajte na Windows Vista SP2 i Windows Server 2008 SP2 ne podržavaju Transport Layer Security (TLS) verzije protokola novije od 1.0. Kontrolisane .NET Framework 2.0 SP2 aplikacije pokrenute u operativnim sistemima Windows Vista SP2 ili Windows Server 2008 SP2 ne mogu da koriste TLS 1.2 ili TLS 1.1, čak i ako su ti protokoli podešeni u svojstvu ServicePointManager.SecurityProtocol.

Za više informacija o tome kako da preuzmete datoteke Microsoft podrške kliknite na sledeći broj članka da biste prikazali članak u Microsoft bazi znanja:

119591 Kako da nabavite datoteke Microsoft podrške iz usluga na mreži Microsoft je skenirao ovu datoteku zbog virusa. Microsoft je koristio najnoviji softver za otkrivanje virusa koji je dostupan na datum kada je datoteka objavljena. Datoteka se skladišti na serverima poboljšanim bezbednostima koji sprečavaju sve neovlašćene promene u datoteci.

Vodič za projektante

Definicija novih proširenja su u sledećim datotekama:
 

 • SecurityProtocolTypeExtensions.csnamespace System.Net
  {
  using System.Security.Authentication;
  public static class SecurityProtocolTypeExtensions
  {
  public const SecurityProtocolType Tls12 = (SecurityProtocolType)SslProtocolsExtensions.Tls12;
  public const SecurityProtocolType Tls11 = (SecurityProtocolType)SslProtocolsExtensions.Tls11;
  public const SecurityProtocolType SystemDefault = (SecurityProtocolType)0;
  }
  }

 • SslProtocolsExtensions.csnamespace System.Security.Authentication
  {
  public static class SslProtocolsExtensions
  {
  public const SslProtocols Tls12 = (SslProtocols)0x00000C00;
  public const SslProtocols Tls11 = (SslProtocols)0x00000300;
  }
  }

Da biste uključili podršku za TLS v1.2, uključite izvorne datoteke u projekat, a zatim podesite verziju protokola koristeći sledeće metode:
 

 • Aplikacije koje koriste ServicePointManager ABI-je zasnovane na usluzi mogu da podese protokol na sledeći način:

  System.Net.ServicePointManager.SecurityProtocol = SecurityProtocolTypeExtensions.Tls12;

 • Aplikacije koje koriste SslStream AuthenticateAsClient(String, X509CertificateCollection, SslProtocols, Boolean) preopterećenje može da postavi SslProtocols vrednost kao SslProtocolsExtensions.Tls12.

Ako je postavljena postavka registratora koja je pomenuta u prvom pasusu, a vrednost SslProtocols je u aplikaciji postavljena kao SslProtocols.None, podrazumevano ponašanje sistema koje je odabrano zavisiće od Windows verzije.

Takođe, kada promenite kôd aplikacije da biste omogućili podršku za TLS v1.2 za .NET Framework 3.5 SP1, trebalo bi da proverite da li ste rešili sledeće izuzetke na računarima na kojima se ova zakrpa ne primenjuje:
 

 1. Ako hitna ispravka nije instalirana, API-je zasnovane na usluzi ServicePointManager (HTTP, FTP, SMTP) daće "System.NotSupportedException: Traženi bezbednosni protokol nije podržan" kada aplikacija poziva ServicePointManager.SecurityProtocol da postavi novu vrednost.

 2. Ako hitna ispravka nije instalirana, ANIM-je zasnovan na SslStream-u izuzeci će izuzeci biti kada pozivaju bilo koji od APACIJA AUT-JA AUT-JA potvrde identiteta:

  System.ArgumentException: Navedena vrednost nije važeća u navodu "SslProtocolType".
  Ime parametra: sslProtocolType

Na primer, samo za SslStream, kombinaciju Tls12, Tls11 sa bilo kog postojećeg TLS, Ssl3, Ssl2 (na primer: Tls12 | Tls11 | Tls) će tiho preći na postojeće protokole (na primer: Tls) na sistemu bez zakrpe. On će se povezati sa Tlsima bez izuzeka.
 

Više informacija

Da biste omogućili TLS v1.1 ili v1.2 kao podrazumevane vrednosti operativnog sistema, pratite uputstva na lokaciji https://technet.microsoft.com/en-us/library/dn786418(v=ws.11).aspx#BKMK_SchannelTR_TLS12.

Napomilajte da TLS v1.1 i v1.2 nisu dostupni u operativnim Windows Vista ili Windows Server 2008.

Ako morate da onemogućite podrazumevane vrednosti operativnog sistema postavljene po ključu registratora koji je pomenut u odeljku "Rezolucija" za određene aplikacije, to možete da uradite tako što ćete dodati sledeći ključ registratora:HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\[Wow6432Node\]Microsoft\.NETFramework\v2.0.50727\System.Net.ServicePointManager.SystemDefaultTlsVersions
<<Puna putanja domena .exe za datoteku>> DWORD 0
C:\MyApp\MyApp.exe DWORD 0

Više informacija o TLS v1.2 potražite u temi Uvod u TLS v1.2.

Kada omogućite ključ registratora SystemDefaultTlsVersions .NET, dešava se drugačije ponašanje za svaku verziju Windows, kao što je prikazano u sledećoj tabeli.
 

Windows verzija

SSL2 klijent

SSL2 Server

SSL3 klijent

SSL3 Server

TLS 1.0 klijent

TLS 1.0 Server

TLS 1.1 klijent

TLS 1.1 Server

TLS 1.2 klijent

TLS 1.2 Server

Windows Vista SP2 i Windows Server 2008 SP2

Isključeno

On

On

On

On

On

Nije proignosano

Nije proignosano

Nije proignosano

Nije proignosano

Windows 7 SP1 i Windows Server 2008 R2 SP1

Isključeno

On

On

On

On

On

Isključeno

Isključeno

Isključeno

Isključeno

Windows Server 2012

Isključeno

Isključeno

On

On

On

On

On

On

On

On

Windows 8.1 i Windows Server 2012 R2

Isključeno

Isključeno

On

On

On

On

On

On

On

On

Windows 10

Isključeno

Isključeno

On

On

On

On

On

On

On

On

Windows 10 (1511)

Isključeno

Isključeno

On

On

On

On

On

On

On

On

Windows 10 (1607) i Windows Server 2016

Nije proignosano

Nije proignosano

Isključeno

Isključeno

On

On

On

On

On

On

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×